Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 11.05.2013, 20:21   #1
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yossi
Chciałbym zrobić pewien eksperyment i poszukuję Applisty, który zgodzi się wziąć w tym udział.
Chodzi o zassanie ode mnie pliku mp3 (od razu zaznaczam, ze mojego autorstwa) i przekonwertowanie go na ten dziwny format, co to nikt poza Applistami go nie używa. To się nazywa Apple Lossless, czy jakoś tak.
Cytat:
Cały czas pytam tylko i wyłącznie o jakość, a dokładnie o porównanie jakości plików muzycznych kupowanych przez iTunes, w porównania z jakością tych samych plików kupowanych ma płytach CD.
Rzeczą OCZYWISTĄ jest, że materiały w sklepie od Apple są gorszej jakości niż te na krążkach CD Audio - to jest fakt, i nigdy nikt tego nie podważał, tak samo jak nikt nie podważał, że materiał w 1920x1080p na płycie BluRay (2x 25GB zazwyczaj) jest o wiele lepszy jakościowo od tego co oferuje Apple, czy np. sieci kablowe/sat (te są jeszcze gorsze od Apple).

Twoje pytanie jest BEZ SENSU. Rozumiem wytykanie wad, krytykowanie *****nych postanowień Apple, ale to co Ty robisz jest już krytykowaniem dla krytykowania.

Zamiast o tym wspominać może napisz jak to Charlie Miller hakował baterie od MacBooków, lub coś podobnego?

Po drugie, jestem jak najbardziej za używaniem materiałów na najlepszej jakości, jednak często żeby usłyszeć różnicę nie wystarczą same słuchawki za 400zł. Trzeba mieć komplet urządzeń na tym samym poziomie, które pośredniczą w procesie słuchania.

Ostatnio zmieniany przez andy : 11.05.2013 o godz. 20:36
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.05.2013, 06:34   #2
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Twoje pytanie jest BEZ SENSU. Rozumiem wytykanie wad, krytykowanie *****nych postanowień Apple, ale to co Ty robisz jest już krytykowaniem dla krytykowania.
Czy mógłbyś wskazać, gdzie - w tym temacie napisałem choć jedno zdanie krytyki? Bo ja jakoś nie mogę znaleźć. Tylko proszę nie mów, że "można wyczytać miedzy wierszami".
Po prostu - zadałem pytanie (być może i bez sensu), ale to chyba jeszcze wolno?

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
często żeby usłyszeć różnicę nie wystarczą same słuchawki za 400zł. Trzeba mieć komplet urządzeń na tym samym poziomie, które pośredniczą w procesie słuchania.
Ja praktycznie wcale nie słucham muzyki przez słuchawki. Czasem podłączam do TV (bardzo rzadko), a w telefonie służą mi jako antena do radia.

Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości

Yossi - zamiesc link. Sciagne, przekoduje, odesle.
No i taką odpowiedź mi chodziło, prostą i konkretną. Dzięki
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: