![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#11 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niektórzy specjaliści wyróżniają jeszcze zawartość HD w HD.
Film może być HDowy, HDwniejszy i najHDwniejszy. Wszystkie filmy są w HD, ale niektóre są bardziej. Puryści uważają, że na miano HD zasługują tylko filmy nagrane na nośniku BluRay, oczywiście Kodak gwarantującym dobre kolory - i z niskim jitterem zapewniającym odpowiednia głębie i sprężystość dzwięku. Znaczek BluRay jest niejako niepodrabialnym certyfikatem potwierdzającym autentyczność HDowatości zawartego nagrania i minimalną zawartość tak zwanych artefaktów, które nawet w znikomym stężeniu uniemożliwiają zrozumienie sensu dzieła. Przykładowo żadna amatorska kamera wideo nie nagrywa w HD (czy - o zgrozo - w FullHD), HD zaczyna się mniej więcej od Panasonica GH3. Stwierdzenie, że telefon nagrywa FullHD to bluźnierstwo i można zostać spalonym na stosie. Ponieważ jednak życie w świecie, gdzie prawie nic nie może być nazwane HD byłoby ciężkie, stosuje się powszechnie wyjątki. Wyjątkiem wśród wyjątków jest jednak Apple. Z definicji nic w iTunes nie może być HD. To aksjomat i na tym opierają się wszelkie dalsze dowody. Mam nadzieje że choć troche wyjaśniłem ten zawiły temat ![]() @Demek No tak nie ma co się dziwić. Szczególnie pod koniec ery PowerPC wydajność była piętą achillesową. Dlatego Apple szuka teraz swojej niszy (bo mainstreamem nigdy nie zamierzał być - z takimi cenami?) Co np. może umieścić profesjonalny artysta fotograf w swoim domowej zacisznej stylowej pracowni? Standardowe 20kg blachy? a może Maca Pro? Jak dobrze się wstrzelą i pomysł się przyjmie, to nie minie rok jak stylowe mini stacje robocze zagoszczą w ofercie HP i Della, tak jak aktualnie klony iMaca. Który według mnie jest bez sensu, bo łączy wszystkie najgorsze cechy stacjonarki i laptopa. Ale skoro jest popyt to i podaż też ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 30.12.2013 o godz. 20:32 |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|