![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 | ||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To że np. nowy procek ma takiego kopa w AES to pewnie zasługa implementacji instrukcji do przyśpieszenia tego algorytmu, dokładnie tak jak to zrobił Intel z AES-In. Nie ma związku z przejściem na 64-bity. Proszę pokaż mi rzetelny test, który porównuje TYLKO różnicę 32 vs 64 bity. Obecnie jest ona tak marna, że szkoda gadać. Procek z iP5S jest słabszy w testach na Geekbench niż np. Tegra 4, czy Snapdragon 800. Cytat:
Dwa, porównałem dwa systemy operacyjne w tym obszarze neutralnym. Każdy system operacyjny powinien pozwolić na obsługę jak największej ilości sprzętu. Tak jest w Windows, Linuksie. Tylko Apple tego nie potrafi. Ten sprzęt co jest obsługiwany też nie jest wysokich lotów. Btw, jak to możliwe, że Apple wycina wsparcie CUDA w starszych kartach, które wcześniej ją miały? ![]() Dwa, na linuksie masz też CUDĘ. Co prawda to potworek tylko od Nvidii ale jest. Dwa i pół - po co mi taki system w którym się muszę zastanawiać czy urządzenie, które kupie będzie działać z nim? Tak kiedyś było z Linuksem i tak jest teraz z Apple. W przypadku Linuksa mam PEŁNE wsparcie nawet dla 6 letniego urządzenia wielofunkcyjnego! Ba działa po włożeniu do USB. Apple przez sztuczne (albo po prostu nie potrafią zapewnić takiego wsparcia jak Windows i Linux) ograniczenia tylko sobie szkodzi. Po trzecie Windows jest już daleko jeżeli chodzi o wydajność, stabilność i wykorzystanie sprzętu. Wyprzedza już OS Xa. Za czasów 98 i pierwszych wydań XP można było mówić, że Windows jest gorszy. Teraz to już przeszłość. Cytat:
![]() Cytat:
http://www.macobserver.com/tmo/artic...n_1080p_itunes W iTunes masz bitrate dla 1080p 8Mb/s, dla BluRay masz 40Mb/s i o czym tutaj chcesz rozmawiać? Oczywiście mówimy o tym samym standardzie kompresji h264. Jeżeli chodzi o cenę to np. - Man Of Steel u Apple i na Amazonie po 13$. Amazon sprzedaje jednak PRAWDZIWE HD - 3x BD. APPLE sprzedaje SZIT. Cytat:
btw, napędy holograficzne maja zapewnić do 3.9TB na jednej jednowarstwowej płycie. Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 30.12.2013 o godz. 20:39 |
||||||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||||||
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jedyne co znalazłem niestety nie potwierdza Twoich słów. http://gizmodo.com/iphone-a7-chip-be...s-e-1350717023 Z resztą i tak jesteś w pułapce, bo nawet jeżeli to nie architektura, a jak to nazwałeś "jednostka" Apple jest tak szybka - to i tak wychodzi że są najlepsi. Niestety z czarnego białego nie zrobisz. "It blows everything away (...) fastest chip ever". No ale przeciez istnieje czterordzeniowy potwór o 2x większym taktowaniu który w jakimś teście go pobije więc dowód na słabość Apple odnaleziony.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Weźmy coś niezłego za 30k do 3D studio. Żeby nie przepłacać, od firmy Komputronik. Powinno być porządnie i taniej. http://www.komputronik.pl/product/19..._V7_M010_.html Skonfigurowałem o ~1 tysiąc drożej Maca Pro z procem 8x3.0Ghz (taka sama wydajność wielowątkowo, lepsza o 50% w jednym wątku), 512GB SSD, 64GB RAM i z dwiema kartami D700 które zjedzą to pojedyncze Quadro na śniadanie. http://www.cortland.pl/apple-mac-pro...b-256-amd.html Żeby mnie dobrze zrozumiano to powtórze: JEDNA karta D700 zje to Quadro na śniadanie. To jak porównywanie nieco odkręconego GF GTX 470 do dwóch odkręconych o ~30-40% (nie wiem dokładnie) Radeonów HD7970. Taki Radeon jest ponad 2x szybszy więc nawet po takim odkręceniu będzie szybszy. A TDP Quadro to 215W więc niewiele mniej od dwóch D700. K.O. Ide spać ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 30.12.2013 o godz. 21:06 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|