![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 | ||||||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() To inwestycja w przyszłość. Obecnie to ma więcej minusów niż plusów: większy rozmiar aplikacji, większe zużycie pamięci... 64 bity ma sens dopiero jak rozmiar pamięci RAM zaczyna wychodzić poza 4GB. To że za Apple pójdą inne firmy nic nie znaczy. Dopiero może pod koniec 2014 roku zaczną powstawać urządzenia z Androidem, które oferują takie ilości pamięci RAM. No ale fajnie się pochwalić że jako pierwsi na świecie zastosowaliśmy 64 bity, które tak na prawdę nic nie przynoszą, no ale jesteśmy pierwsi ![]() Ciekawe, że jak wychodziły urządzenia z NFC to Ty i wiele innych osób nie podchodziliście z taką samą sympatią, jak teraz podchodzisz do tych procków. NFC akurat miało większy sens niż 64 bity dla urządzeń, które obecnie bez nich mogą się obejść. Cytat:
Obecnie Apple nie ma najszybszego CPU w urządzeniach mobilnych i to jest FAKT - wystarczy spojrzeć na wykresy które wyżej pokazałem. Cytat:
To jest bardzo dziwne, skoro Apple produkuje JEDEN - PODKREŚLAM JEDEN model telefonu na raz. p.s. iPhone5C to iPhone5 tylko w plastiku. Cytat:
Cytat:
Popatrzyłem tak ogólnie na instalację sterowników i jest tak jak pisałem. Ściągasz np. deb'a instalujesz i działa... Czy nie przyszło Ci do głowy, że możesz coś robić źle? Jaki to model urządzenia? Cytat:
Wchodząc na jakiś model w plikach do pobrania na samym dole mogę wybrać Linux: ![]() No ale co ja tam wiem... Cytat:
Tak więc proszę nie pisz bzdur o tym, że Catalysty to złom. Gdyby tak było to ludzie by ich nie instalowali zamiast otwartych. Ba w ogóle by ich nie instalowali. Cytat:
![]() Linux 3.12.6 pojawił się 20 Grudnia 2013 roku czyli jakieś 11 dni temu! Według DistroWatch.com tego jądra używa aż! ![]() Cytat:
![]() Większość dystrybucji jak pisałem zaadoptuje 3.12 w ciągu 6 miesięcy. Zanim takie coś jak jądro zostanie dodane do dystrybucji musi zostać SPRAWDZONE i PRZETESTOWANE. W momencie wydania dystrybucji z 3.12 pojawią się odpowiednie Catalysty. Tak działa cykl życia oprogramowania. Oczywiście ktoś może testować, wgrywać najnowsze wersje oprogramowania. Tylko niech nie pisze, że tak robi każdy i jest to standardem bo nie jest. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Linux napędza m. in. giełdy. Jak będziesz chciał to sobie znajdziesz jakie konkretnie aplikacje są wykorzystywane w takich stacjach. Stacje robocze nie kończą się na kilku aplikacji które podałeś. Co do HP i Della to można sobie złożyć maszynkę i zobaczyć ile nas wyniesie. Za mniej niż 40k złożysz dwuprocesorowego potworka u HP z dwiema mocnymi GPU. Taka stacja zje najmocniejszego MacaPro. Ciekawy jestem też testów pod dużym i długim obciążeniem. Oj poczekamy jeszcze miesiąc i się dowiemy ![]() ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To źle myślałeś. Mój komentarz był po to bym nie musiał tłumaczyć rzeczy oczywistych. Jak zwykle stawiasz mnie w sytuacji że ja muszę tłumaczyć, a Twoja "prawda" jest objawiona, choć gadasz głupoty.
ARMv8 jest zdecydowanie wydajniejszy od ARMv7. W najlepszej super wypaśnej prądożernej konfiguracji Cortex A15 osiąga 3.5 DMPIS/Mhz. Krait 3.3DMIPS. ARMv8 (Cortex A57) bez żadnego tuningu i przy mniejszym zużyciu energii osiąga ponad 4.7 DMIPS/Mhz. A wersja od Apple nie jest zapewne gotowcem od ARM, skoro nawet A6 nie było (Swift). Teraz rozumiesz dlaczego A7 może mieć tylko 1.3Ghz? Tam siedzi coś a'la Cortex A57, procek o generację nowszy niż u konkurencji i w zupełnie innej klasie wydajności. Cały Twój dalszy wywód to w tym świetle kompletna bzdura, a dlaczego Apple odnotowało tak drastyczny wzrost wydajności i wystarcza mu 1.3Ghz jest raczej oczywiste (przynajmniej dla mnie). A dlaczego tylko 1.3Ghz i 2 rdzenie? Bo iPhone ma baterię 1500mAh, a telefony z tymi Twoimi 4 rdzeniowymi potworkami mają nawet 3100mAh (Note II). Może dla odmiany teraz Ty zaprezentuj swoje "fakty" odnośnie AArch32 i AArch64, bo póki co prezentujesz same przypuszczenia. W dodatku wyssane z palca. Cytat:
Cytat:
Nigdzie nie znajdziesz rozwiązania tego problemu. Nigdzie. Wysłałem gotowe do Brothera dwa lata temu i wciąż aktualizacja się nie pojawiła ![]() Jak byś dobrze pogooglował to byś znalazł np problemy ludzi na Ubuntu, że im marginesy źle wychodzą. Powód? Prosty i pewnie tylko garstka ludzi na świecie o tym wie. Drukarka domyślnie ma ustawiony format Letter a nie A4. Z powodu błedu nie da się tego zmienić - nawet przy ustawieniu A4 drukuje na letter. Brother DCP-357C. Widzę że jeszcze jeden gość miał ten sam problem i sobie prawie poradził (przy okazji on też musiał wykonać kilka "magicznych" kroków żeby zainstalować stery). http://loxdev.knc.nc/blog/ubuntu/set...57c-in-ubuntu/ Prawie, bo teraz jego drukarka drukuje zawsze na A4. Nigdy nie zmieni papieru przez CUPS albo inny interfejs, musi to robić przez brprintconf_dcp353c. Z moim parserem wszystko działa jak trzeba ![]() Cytat:
Cytat:
Zainstaluj sobie jakiś który korzysta z 2D (np xfwm4, marco, metacity) i zrób prosty test: obciążenie procesora podczas przenoszenia okien oraz scrollowania ekranu w firefoxie. W przypadku otwartych użycie cpu nie przekroczny 10%, na Catalystach może skoczyć nawet do 100% a Firefox po prostu przycina. Bo akceleracja 2d na catalystach to fikcja, robote odwala CPU. Nie sprawdziłeś prawda? A ja sprawdziłem ![]() Cytat:
http://manjaro.org/blog/ Wpis z 29 grudnia: Cytat:
http://warp-spider.tk/info I co ? Dalej się śmiejesz? Nie jest to default kernel, ale jest w repo "stable" i jest jak najbardziej wspierany. Nie mam z nim żadnych problemów więc nie wiem dlaczego o takowych wspominasz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
btw. Proponuje uciąć temat linuksowy gdyż to straszny i niepotrzebny offtop i skoncentrować się na tym Maku. To co napisałem o Catalystach można sobie sprawdzić samemu. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 01.01.2014 o godz. 21:28 |
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|