![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#11 | ||||||||||
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To źle myślałeś. Mój komentarz był po to bym nie musiał tłumaczyć rzeczy oczywistych. Jak zwykle stawiasz mnie w sytuacji że ja muszę tłumaczyć, a Twoja "prawda" jest objawiona, choć gadasz głupoty.
ARMv8 jest zdecydowanie wydajniejszy od ARMv7. W najlepszej super wypaśnej prądożernej konfiguracji Cortex A15 osiąga 3.5 DMPIS/Mhz. Krait 3.3DMIPS. ARMv8 (Cortex A57) bez żadnego tuningu i przy mniejszym zużyciu energii osiąga ponad 4.7 DMIPS/Mhz. A wersja od Apple nie jest zapewne gotowcem od ARM, skoro nawet A6 nie było (Swift). Teraz rozumiesz dlaczego A7 może mieć tylko 1.3Ghz? Tam siedzi coś a'la Cortex A57, procek o generację nowszy niż u konkurencji i w zupełnie innej klasie wydajności. Cały Twój dalszy wywód to w tym świetle kompletna bzdura, a dlaczego Apple odnotowało tak drastyczny wzrost wydajności i wystarcza mu 1.3Ghz jest raczej oczywiste (przynajmniej dla mnie). A dlaczego tylko 1.3Ghz i 2 rdzenie? Bo iPhone ma baterię 1500mAh, a telefony z tymi Twoimi 4 rdzeniowymi potworkami mają nawet 3100mAh (Note II). Może dla odmiany teraz Ty zaprezentuj swoje "fakty" odnośnie AArch32 i AArch64, bo póki co prezentujesz same przypuszczenia. W dodatku wyssane z palca. Cytat:
Cytat:
Nigdzie nie znajdziesz rozwiązania tego problemu. Nigdzie. Wysłałem gotowe do Brothera dwa lata temu i wciąż aktualizacja się nie pojawiła ![]() Jak byś dobrze pogooglował to byś znalazł np problemy ludzi na Ubuntu, że im marginesy źle wychodzą. Powód? Prosty i pewnie tylko garstka ludzi na świecie o tym wie. Drukarka domyślnie ma ustawiony format Letter a nie A4. Z powodu błedu nie da się tego zmienić - nawet przy ustawieniu A4 drukuje na letter. Brother DCP-357C. Widzę że jeszcze jeden gość miał ten sam problem i sobie prawie poradził (przy okazji on też musiał wykonać kilka "magicznych" kroków żeby zainstalować stery). http://loxdev.knc.nc/blog/ubuntu/set...57c-in-ubuntu/ Prawie, bo teraz jego drukarka drukuje zawsze na A4. Nigdy nie zmieni papieru przez CUPS albo inny interfejs, musi to robić przez brprintconf_dcp353c. Z moim parserem wszystko działa jak trzeba ![]() Cytat:
Cytat:
Zainstaluj sobie jakiś który korzysta z 2D (np xfwm4, marco, metacity) i zrób prosty test: obciążenie procesora podczas przenoszenia okien oraz scrollowania ekranu w firefoxie. W przypadku otwartych użycie cpu nie przekroczny 10%, na Catalystach może skoczyć nawet do 100% a Firefox po prostu przycina. Bo akceleracja 2d na catalystach to fikcja, robote odwala CPU. Nie sprawdziłeś prawda? A ja sprawdziłem ![]() Cytat:
http://manjaro.org/blog/ Wpis z 29 grudnia: Cytat:
http://warp-spider.tk/info I co ? Dalej się śmiejesz? Nie jest to default kernel, ale jest w repo "stable" i jest jak najbardziej wspierany. Nie mam z nim żadnych problemów więc nie wiem dlaczego o takowych wspominasz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
btw. Proponuje uciąć temat linuksowy gdyż to straszny i niepotrzebny offtop i skoncentrować się na tym Maku. To co napisałem o Catalystach można sobie sprawdzić samemu. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 01.01.2014 o godz. 21:28 |
||||||||||
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|