![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na ochłonięcie polecam post na blogu Michała Góreckiego: http://michal-gorecki.pl/2014/09/miesiac-z-androidem/
Gość kilka lat używał iPhone'ów, teraz przez miesiąc używał telefonu z Androidem. Zgadzam się z większością tego, co napisał. Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jest polski cennik z podkreśleniem na słowo CENNIK
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Też go widziałem
![]() Napiszę tak, nawet gdybym zarabiał 10000 zł to musiałbym upaść chyba głową na beton, aby wybulić pół wypłaty na telefon. Nie piszę tego oczywiście jako zagorzały przeciwnik Apple, ale ta firma jest po prostu coraz bardziej bezczelna, przyjmując nawet, że to są ceny czysto "zachodnie". Tak w ogóle, to taniej wychodzi wyskoczyć do Berlina albo Londynu i tam kupić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Te 5 tys. to za sprzęt, którego komponenty kosztują dokładnie 199$?
Dobrze, że jesteśmy tak bogatym społeczeństwem, bo inaczej można by to uznać za przesadę.. W końcu po kilku latach chyba straciłem tytuł autora najdłuższego posta ![]()
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To fakt, nie miałem na dłużej w posiadaniu współczesnego sprzętu od nadgryzionego japka, choć na studiach pracowałem na ich kompach i wówczas wysoko sobie je ceniłem. Ale jeśli ktoś mi opowiada, że sprzęt japka bierze się do ręki i używa, a z andkiem sama zabawa i w ogóle to jakaś beta, to opowiada głupoty... Już kiedyś pisałem o moich perypetiach z przerzuceniem kilku mp3 z PC-ta na iphona... po prostu ściana... Kolejną miłą "przejażdżkę" miałem raptem 2 dni temu z niejakim iphone 4. Niby drobnostka, ale dokładnie dotycząca tego o czym rozmawiamy. Kumpel (właściciel japka) chciał udostępnić neta do laptopa. Mówię mu, że powinien mieć możliwość włączenia hot-spota (strzelałem ![]() A w Nexusie? Stawiam ptaszka przy opcji Tethering i punkt dostępu i wszystko... samo się załącza wifi i hot spot działa, nic bardziej intuicyjnego. Przypuszczam, że takich smaczków w iCośtam znalazłbym jeszcze sporo, więc przekonywanie mnie, że to sprzęt "dopracowany w detalach i prostszy" to kolejne zaklinanie rzeczywistości userów, którzy przyzwyczaili się do używania swojego sprzętu, a coś innego odbierają jako straszliwy mess... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
Dlatego napisałem, że zgadzam się z większością, ale na pewno nie ze wszystkim
![]() Druga sprawa: lista ostatnich połączeń. Niezależnie od wersji andka, po jakimś czasie nieużywania czyści się jakiś cache, czy coś i odpalenie ostatnich połączeń potrafi trwać kilka sekund. To jest podstawowa funkcjonalność tel. i dla mnie to jest po prostu nieakceptowalne! Niestety zarządzenie pamięcią i działającymi aplikacjami w androidzie jest skopane, o czym też pisał sobrus kilka razy. Miałem iPhone'a przez pół roku i tam to po prostu działało... Nie do końca zgadzam się z intuicyjnością. Tutaj to jest kwestia chyba tego, którego urządzenia się dłużej używa i do czego jesteśmy bardziej przyzwyczajeni. Moja żona na początku podchodziła do androida jak pies do jeża i broniła się rękami i nogami. Teraz sama sobie ściąga apki, customizuje pulpity i ogólnie wszystko śmiga ![]() To, co mnie wnerwia w androidzie, to brak kompatybilności między różnymi aplikacjami. Przykład: mam launchera Nova i jest problem, żeby powiadomienia wyświetlały się na lock screenie. Do tego trzeba zainstalować jakieś 2 inne apki, które obsługują powiadomienia większości popularnych aplikacji. Jeżeli dostanę smsa, to żeby potwierdzić jego przeczytanie z lock screenu, muszę raz kilknąć w stockowym programie do smsów, drugi raz w Go SMS. I tak można mnożyć i mnożyć. Fajnie, że jest dużo możliwości, ale żeby to wszystko poprawnie skonfigurować, to trzeba mieć chyba doktorat z androida, a nie każdemu się chce i ma na to czas. Tak więc z ogólnym podsumowaniem tego posta na blogu się w 100% zgadzam. W iOS wielu rzeczy się nie da zrobić, ale też nie ma tylu problemów. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|