![]() |
Kris ma racje - tablet nie spelni oczekiwan. Ma byc mobilnie i w pelni funkcjonalnie? MacBook Air + Lightroom/Aperture.
|
ja czekam na zapis w umowie, ze co wrzucasz przez itunes staje sie w pelni wlasnoscia appla :D
|
Cytat:
Cytat:
|
no fakt, mozna jeszcze zastosowac karte sd z wifi i polaczyc bezprzewodowo :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
yossi
to musisz poczekac na ipada20 wtedy sie bedzie dalo! :) |
no tak, ale jaki jest sens targania ze sobą laptopa pod namiot? To właśnie tablet miałby w tym celu zastąpić laptopa bo jest mniejszy, lżejszy i prostszy (intuicyjny) w obsłudze.
|
To ja radzę zaopatrzyć się w laptopa, który byłby podłączony do aparatu, automatyczny import/podgląd. Działa np. w Lightroomie, szukaj "Tethered Capture". Moim zdaniem będzie to o wiele wygodniejsze. Weź pod uwagę, że jednak proces demozaikowania trochę czasu procesora zajmuje (chyba, że system korzysta tylko z jpg zaszytego w RAWie), nie wiem czy tablet jest do tego wystarczająco wydajny. Sam podgląd zaszytego jpga to jednak nie to samo, co RAW.
Jeśli chodzi o RAWy to nie wiem czy jakikolwiek tablet da tę możliwość. Musi być kodek RAWów w systemie. |
I dalej nic nie wiem.
Z jednej strony słyszę, że iPad może wszystko czego od niego oczekuję - i to natychmiast po wyjęciu z pudełka, a z drugiej - że nie ma nawet USB (niewiarygodne), i że w ogóle nie można go w żaden sposób połączyć z żadnych urządzeniem, które nie jest Apple, a także nie można bez wiedzy i zgody Apple wrzucić na niego żadnych plików z PC. Żeby ułatwić zrozumienie potrzeb użytkownika - sytuacja hipotetyczna. Przyszła użytkowniczka tabletu jest fotografem. Będzie go zabierać w plener, żeby właśnie zrobione zdjęcia móc oglądać (nie obrabiać, a tylko segregować i kasować niepotrzebne). Krótko mówiąc - wyciąga 4GB zdjęć z aparatu (metoda obojętna), wrzuca na tablet i ogląda oraz segreguje na doskonałej jakości ekranie. Na którym tablecie można to zrobić - UWAGA - od razu po wyjęciu z opudełka? Zaznaczam, że pliki są przeważnie w formacie RAW, czyli ważą po kilkadziesiąt mega każdy. |
Cytat:
|
Cytat:
To polskojęzyczne forum? || |
Cytat:
Cytat:
Że nie ma Bluetooth to mnie nie dziwi bo iPhony też nie mają, więc to już wiem. Podobno BT powoduje piractwo - ale tego to ja zupełnie nie rozumiem. Ale z tym USB to żart prawda? Przecież chyba wszystkie urządzenia tego typu mają USB? No, a jeśli ma USB to można podłączyć czytnik kart. Chyba, że naprawdę nie ma USB, ale trudno mi w to uwierzyć, idę przeczytać specyfikację. A o co chodzi z tym ekranem? Nie da się oglądać filmów z Youtube i z konomaniaka? EDIT i jeszcze jedno - po co mi iTunes? Przecież wystarczy że sobie podłączę iPada do komputera i pozgrywam sobie muzykę, zdjęcia, ebooki i co tam jeszcze będę chciał. |
@ yossi - uzywam w wymienionych przez Ciebe celach. Tylko iPad 2 ;-). A co do tego co napisala nemka - zycie chloszcze, jest wrecz przeciwnie - wstyd wyciagnac jakikolwiek inny szajs, ktory jest "iPad Wannabe".
Co do zqadanego wczesniej pytania - macalem iPada (wlasnego) i Galaxy Taba (na szkoleniu u Samsunga). W user experience iPad miazdzy Samsunga. Ale nie wypowiadam sie, bo zaraz mnie zasypia nakazem uzasadnienia i tabelkami z cyframi ;-)! |
@Yossi - teraz tak. Ajpad2 jest przełomowy, ma taki ficzer, że już nie musisz go podłączać do kompa, żeby go aktywować, Apple pojechało po bandzie, tak iść na rękę userom... Ale nadal trzeba używać iTunes aplikacji która pada tak często, że w zasadzie mogłaby być synonimem deszczu.
Zamiast pytać fanów, obejrzyj sobie parę filmików na YT. Posłuchaj jacy fani Apple są rzetelni, jacy wykształceni i zorientowani w nowoczesnych technologiach, każden jeden! :D Co Ci powie fanboy? Ajpad jest the best !!!!!!111jedenjeden http://i1-news.softpedia-static.com/...-Program-2.jpg A to odmiana iPada - uPad :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:44. |