Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Programy do nagrywania, testowania, diagnostyki

Programy do nagrywania, testowania, diagnostyki Dział poświęcony oprogramowaniu związanemu z nagrywarkami CD/DVD/Blu-ray

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.11.2019, 19:58   #1
Minion
Data rejestracji: 13.11.2019
Minion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Spróbuj nagrać bezpośrednio bez tworzenia obrazu tak jak napisałem -foldery BDMV i CERTIFICATE i tylko ręcznie ustaw UDF 2.50

Załącznik 146078
Zapisz pliki/foldery na dysku - dodaj folder - dodać BDMV, a później CERTIFICATE?
Czy może cały folder w którym jest są foldery BDMV i CERTIFICATE? (pewnie to pierwsze, ale pytam dla pewności).

Tak nagrany film Blu-ray będzie się odtwarzał na stacjonarnym odtwarzaczu po wciśnięciu "Play", czy będę musiał wchodzić w folder BDMV i włączać jakiś plik?
Minion jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.11.2019, 06:25   #2
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dodaj folder - BDMV, a później CERTIFICATE - dokładnie tak , tylko koniecznie ręcznie ustaw UDF 2.50

Tak nagrany film Blu-ray powinien być wykrywany jako nośnik BluRay i uruchamiany stacjonarnym odtwarzaczu po wciśnięciu "Play"

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2019, 03:26   #3
Minion
Cytat:
dodaj folder - BDMV, a później CERTIFICATE - dokładnie tak , tylko koniecznie ręcznie ustaw UDF 2.50

Tak nagrany film Blu-ray powinien być wykrywany jako nośnik BluRay i uruchamiany stacjonarnym odtwarzaczu po wciśnięciu "Play"
Gdy użyję opcji Zapisz pliki/foldery na dysku, następnie dodam foldery BDMV, CERTIFICATE, to będę mógł dodać inne małe pliki np. .mp4, .mov? Odtworzy mi tak nagraną płytę?

Można nagrać 2 filmy blu-ray na jednej płycie blu-ray?
Stary 17.11.2019, 05:14   #4
czary2mary
Zamaskowany

czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Minion Podgląd Wiadomości
Gdy użyję opcji Zapisz pliki/foldery na dysku, następnie dodam foldery BDMV, CERTIFICATE, to będę mógł dodać inne małe pliki np. .mp4, .mov? Odtworzy mi tak nagraną płytę?

Można nagrać 2 filmy blu-ray na jednej płycie blu-ray?
Nie ..w żadnym wypadku ... w przypadku dodaniu innych plików czy podwójnych folderów BDMV, CERTIFICATE wszystko będziesz musiał ręcznie wyszukiwać i uruchamiać tak jak multimedia czy zdjęcia .

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 17.11.2019, 20:30   #5
Minion
Cytat:
Nie ..w żadnym wypadku ... w przypadku dodaniu innych plików czy podwójnych folderów BDMV, CERTIFICATE wszystko będziesz musiał ręcznie wyszukiwać i uruchamiać tak jak multimedia czy zdjęcia .
Czyli jak nagram w ImgBurn korzystając z polecenia Zapisz pliki/foldery na dysku film blu-ray dodając foldery BDMV, CERTIFICATE i dodam do tego kilkadziesiąt filmików MP4, a dodaną płytkę włożę do stacjonarnego odtwarzacza blu-ray, to film blu-ray będę musiał uruchomić z folderu STREAM lub PLAYLIST (w folderze BDMV), a plik MP4 jeden włączę i kolejne będą odtwarzały się kolejno jeden po drugim? Czy źle to zrozumiałem?

Jeżeli nagram to jako obraz ISO tworząc wcześniej obraz ISO obraz z plików/folderów w ImgBurn, to odtwarzanie będzie wyglądało tak samo, czy takiego stacjonarny odtwarzacz w ogóle nie odtworzy?
Stary 18.11.2019, 15:47   #6
czary2mary
Zamaskowany

Cytat:
Napisany przez Minion Podgląd Wiadomości
Czyli jak nagram w ImgBurn korzystając z polecenia Zapisz pliki/foldery na dysku film blu-ray dodając foldery BDMV, CERTIFICATE i dodam do tego kilkadziesiąt filmików MP4, a dodaną płytkę włożę do stacjonarnego odtwarzacza blu-ray, to film blu-ray będę musiał uruchomić z folderu STREAM lub PLAYLIST (w folderze BDMV), a plik MP4 jeden włączę i kolejne będą odtwarzały się kolejno jeden po drugim? Czy źle to zrozumiałem?

Jeżeli nagram to jako obraz ISO tworząc wcześniej obraz ISO obraz z plików/folderów w ImgBurn, to odtwarzanie będzie wyglądało tak samo, czy takiego stacjonarny odtwarzacz w ogóle nie odtworzy?
Możesz tylko dodać prawidłowe foldery BDMV i CERTIFICATE i nic więcej żeby zachować prawidłową strukturę BluRay . Wtedy normalnie będzie wykrywane jako nośnik materiał BluRay ...

W przypadku dodania więcej jak po jednym folderze BDMV i CERTIFICATE i innych plików multimedia wtedy będzie to rozpoznawane jako multimedia i wszystko będziesz musiał ręcznie wyszukiwać i uruchamiać .

Co do wielu filmów w formacie Bluray na jeden płycie to tak jak @miś piszę ...trzeba zrobić ponowny master kodowanie w jakimś programie do edycji video , stworzyć menu , filmy dodać , utworzyć rozdziały lub części itp itd

Bez znaczenia czy utworzysz iso z taką "rąbanką " - nie będzie rozpoznawane jako standard BluRay i tak samo ręcznie wyszukujesz i startujesz .

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 18.11.2019, 20:58   #7
Minion
Usuwanie zbędnych folderów ze struktury blu-ray

Po przepuszczeniu filmu BD Rebuilderem z opcją pozostawienia wyłącznie filmu (Movie-Only Backup) pozostają mi puste foldery. Mogę je usunąć, czy nie? Lepiej jest nagrywać w ImgBurn z tymi pustymi folderami, czy bez nich?
Dotyczy to folderów takich jak:
CERTIFICATE (jest pusty i nie wiem, czy go dodawać, czy usunąć i dodawać tylko BDMV)
W folderze BDMV (AUXDATA, BDJO, JAR, META - są puste i nie wiem, czy mam je zostawiać, czy usuwać)
Ewentualnie może coś źle ustawiam, że te foldery powstają, sam nie wiem.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: