![]() |
Nie tylko pod XP, ale faktem jest że nie chodzi pod Win98 i niżej.
|
tylko szkoda, ze ENCORE chodzi tylko pod XP
|
DVDLab ma jedna powazna wade nie mozna importowac napisow:(((
co do ruchomego tla w encore to proste importujesz avika jako asset , robisz new menu wciskasz alt zaznaczasz avika i przeciagasz go do menu that's all ps. po zrobieniu menu trzeba jeszzcze je wyrenderowac wtedy podglad menu bedzie dzialal prawidlowo |
Moje pytanie może jest banalne ale nie wiem jak zrobić menu w Adobe Encore z tłem ruchomym. Na 2 cd tego programu są przykładowe menu backgrounds/video/pal/...avi, ale nie wiem jak zaimportować jakiś wzór i stworzyć dynamiczne menu. Statyczne menu importuję bez problemu a dynamicznego za nic nie mogę.
|
Hejka
Co do programu DVDLab to trochę mu się przyglądałem i owszem uważam że jest ciekawy, czytałem nawet kilka optymistycznych i pozytywnych recenzji, że jest łatwy w obsłudze i posiada sporo możliwości, przypomina ni trochę nawigacją ReelDVD, ale po opanowaniu DVD Maestro nie widzę za bardzo sensu wgryzać sie w software o podobnych możliwościach. Jak narazie to zgłębiam tajniki Encore bo IMHO myśle że ten program jesli nie już to niebawem bedzie przodujący w tej dziedzinie. pozdro Palacz |
A co to jest ten OVERNET?Bo nie kumam o co chodzi.
Co myslicie o programie DVDlab do authoringu? wygladem przypomina DVDmaestro?wyglada na dosc prosty w obsludze. |
najszybszy bedzie chyba raczej overnet (przynajmniej u mnie trwalo to tylko kilka godzin) btw encore to 2 plyty 1. instalacja 2. sample
jeden z uzytkownikow pytal mnie ostatnio jak zrobic zeby w buttonach z chapterami byly normalne animacje (czyt podglady chapterow) otoz sprawa jest banalnie prosta w properties menu z chapterami i ich screenami lub podgladami wystarczy zaznaczyc animate buttons , po renderingu w takim menu mamy zawodowe ruchome obrazki z podgladem chapterow pozdrawiam |
poszukaj na kazaa lub emule
|
to smutne co mowisz mozesz polecic jakis P2P?
|
Niestety platny
zresztą wszystko co pochodzi ze stajni ADOBE jest platne wiecej tutaj http://www.adobe.com/products/encore/main.html pozdrawiam Palacz |
witam . fajnie ze program wam sie podoba ale moze powiecie czy to platne czy mozna sciagnac triala, no i moze linka na strone prodcenta programu.
|
Witam
jestem juz po "pierwszym starciu " z programem Encore i muszę przyznac że to kawał dobrego softu. Chłopcy z Adobe odwalili niezłą robotę bo program jest naprawdę zawodowy. Mnogość i różnorodność opcji powoduje że mozna się czasami zgubić, ale jesli ktoś wcześniej liznął troche Adobe Premiere a przy okazji Adobe Photoshopa to nie powinien miec problemu, gdyż interface jest typowy dla tej rodziny. Jak zwykle troche problemów sprawiaja napisy ale można sobie z nimi poradzić. Jak na razie próbnie zrobiłem sobie krótki filmik taki mniej więcej jaki opisywałem w moim poradniku o DVD Maestro i wyszło OK. Teraz zgłebiam dalsze tajniki programu aby poduczyć sie w robieniu bardziej "zaawansowanego" menu. Tyle ja, a jak tam inni czy ktoś juz podjął jakies próby jasli tak to czekam na jakies info lub ewentualnie porady. pozdrawiam Palacz |
tak naprawde to idealnym uzupelnieniem encore jest premiere pro
to w nim profesjonalnie mozna przekodowac obraz i dzwiek dd2.0 i 5.1 (korzysta z encoderow minnetonka software) encore jest przede wszystkim programem do zlozenia poszczegolnych czesci w ladne dvd , premiere zajmuje sie obrazem, audition dzwiekiem a phostoshop naszym menu ps.z tym dzwiekiem w wav chyba cos zakombinowales robie z .wav i mp3 i podczas finalizacji najczestszym bledem jaki mialem byl blad ze struktura linkow - z dzwiekiem nie mialem zadnych problemow , natomiast zauwazylem ze importowany wav jest dekodowany zawsze jako pcm , jezeli ma to byc DD importowany plik musi miec rozszerzenie .ac3 moze z tego bral sie twoj blad |
Cytat:
może nasz szanowny moderator wytnie z tego tematu posty dotyczące Encore i założy nowy wątek jemu poświęcony, gdzie będziemy prowadzić badania - pliz. Cytat:
dzięki :) |
witam
widze ożywioną dyskusje nt. Encore też się za niego zabrałem i muszę powiedzieć że coraz bardziej mi sie podoba ale jeszcze długa droga do całkowitego opanowania, ale może jak razem sie zabierzemy to szybciej pójdzie pozdrawiam Palacz PS. Cobra znalazłem napisy niebawem wyślę ci mailem |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:03. |