Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 04.10.2004, 23:54   #1
da_niel
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2004
da_niel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
stare stacjonarne DVD a nagrane filmy

Na poczatek konfiguracja obecna: Athlon 2100+, 512DDR... LiteOn-832S na VS0B (omnipatched)
Teraz Problem: Probuje nagrywac DVD z przerobionych DVD i z DivXow i nawet niezle mi to wychodzi problem w tym ze nie chca byc odtwarzane na moim stacjonarnym DVD (na tych w kompach bez najmniejzeszgo problemu-zarowno +R,+RW,-R,-RW) tzn pierwsza plyte DVD+R (x8), ktora dostalem w BOXie nagrywarki nagralem filmem i ta chodzi bez problemu (nagrywalem na nie zmienionym BIOSie) ale pozniej juz nie udalo mi sie nagrac ani + ani -R. Plyty RW(+i-) chodza bez problemu (tak samo jest z CD-DA, CD-R nie chodza, rw chodza).
Wie ktos moze jaka moze byc tego przyczyna? tzn czemu pierwsza plyte mi nagralo i czyta a tych nowszych nie. Dodam tez, ze pierwsza plyta jest bez Bitsettingu (widziana jako DVD+R) pozostale plyty probowalem nagrywac zarowno jako DVD+ jak i DVD-ROM ale to tez nie to... Wie ktos co to moze byc?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.10.2004, 22:57   #2
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Z tego co napisałeś ja kombinował bym tak : CD x8 góra x16.

DVD markowe np Verbatim x4 palony x4 niby wypada w testach najlepiej ale może zmniejszenie prędkości pomoże w stacjonarnym DVD ?

Jak nie pierwszej młodości odtwarzacz to Bitsetting mile widziany.
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2004, 07:44   #3
comptom
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.06.2004
comptom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pytanko:
stacjonarny odtwarzacz jakiej maści?

Pozdr.
Stary 06.10.2004, 12:11   #4
Atronic
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.10.2004
Atronic zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez da_niel
Na poczatek konfiguracja obecna: Athlon 2100+, 512DDR... LiteOn-832S na VS0B (omnipatched)
Teraz Problem: Probuje nagrywac DVD z przerobionych DVD i z DivXow i nawet niezle mi to wychodzi problem w tym ze nie chca byc odtwarzane na moim stacjonarnym DVD (na tych w kompach bez najmniejzeszgo problemu-zarowno +R,+RW,-R,-RW) tzn pierwsza plyte DVD+R (x8), ktora dostalem w BOXie nagrywarki nagralem filmem i ta chodzi bez problemu (nagrywalem na nie zmienionym BIOSie) ale pozniej juz nie udalo mi sie nagrac ani + ani -R. Plyty RW(+i-) chodza bez problemu (tak samo jest z CD-DA, CD-R nie chodza, rw chodza).
Wie ktos moze jaka moze byc tego przyczyna? tzn czemu pierwsza plyte mi nagralo i czyta a tych nowszych nie. Dodam tez, ze pierwsza plyta jest bez Bitsettingu (widziana jako DVD+R) pozostale plyty probowalem nagrywac zarowno jako DVD+ jak i DVD-ROM ale to tez nie to... Wie ktos co to moze byc?
mam (miałem ) podobny problem , zniknął gdy zamiast Hawk , bloopop i podobnych mediastorów zacząłem kupować verbatim+r ,tdk+r i inne firmowe. Naprawde duza różnica płyt , jest widoczna jak sie sprawdzi jakość nagrania programem testującym np.kProbe .Pomogło na stacjonarny Thomson i starszy Sony

http://atron.act4trees.com
Atronic jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: