![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
ADOBE PREMIERE i DVD
Witam.
Niedługo będę miał uroczystość - Zaślubiny - którą będę chciał uwiecznić na DVD. Mam pytanie czy plik wynikowy z ADOBE PREMIERE (po montażu) można przeżucić do formatu DVD + MENU - jak znacie oprogrogramowanie to też podajcie tytuły. Jeżeli ktoś ma rozeznanie w temacie to proszę o pomoc.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
do zrzucania filmów z kamery DV i przerabiania ich na DVD polecam zdecydowanie Ulead DVD Workshop. potrafi on kodować avi do mpeg2 w czasie rzeczywistym (potrzebny mocny komputer) czyli po godzinie masz gotowy materiał mpeg2, który program przerabia na voby i odrazu wypala na DVD. i wtedy nie musisz magazynować wielkiego avi na HDD - wszystko jest robione w locie. do tego po drodze możesz zrobić sobie fajne menu, wybór scen itp.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.05.2005
![]() |
wydaje mi się że Koledze incoming'owi chodzi o pewną kolejność zadań. I powinno to wyglądać tak: nagrywasz na kamerę. Przechwytujesz na komp przy pomocy FW - czyli wejścia cyfrowego i np programu AP 6,5 i okna MOVIE CAPTURE . Następnie robisz swój film . Eksportujesz go w AVI lub w MPEG2 ( multiplex- dzwięk i obraz w jednym pliku) na dysk. Następnie jak napisał Kolega CobraVerde np w programie Uleada WS2 robisz menu, czyli rozdziały zaznaczone w menu jak i nie zaznaczone - do skokowego przerzucania filmu, podkładasz drugi dzwięk itd, i wypalasz strumień DVD. Albo odrazu na płytę albo do folderu. Jeżeli udało by Ci się skorzystać z wymienionych programów, to zaoszczędzisz sobie wiele rozterek i straconego czasu. Jest to wyborowy zestaw. Plus Nero oczywiście. Zwrócę Ci tylko uwagę że programy AP6.5 i WS2 choć są bardzo przyjazne to jednak wymagają poświęcenia im na początku przygody z nimi sporo czasu. Pozdrawiam janulek_jr
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@janulek
gornik z Ciebie a zamiast premiere 6.5 mozna skorzystac z premiere pro 1.5 albo canopus edius 2.5 lub 3 a na poczatek najlepiej ulead video studio albo pakiet pinnacle
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.08.2004
![]() |
A ja polecam:
1.Z kamery DV na kompa-ScenalyzerLive 2.Montaż z exportem do avi-Premiere Pro 1.5 3.Kodowanie MPEG-2 -Procoder 2 4.Authoring DVD- DVDLab 1.3.1 5.Nagranie(wypalenie) DVD- Nero Pozdrowienia Jakość b.dobra !!! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze!!!! Ostatnio zmieniany przez wierog : 14.05.2005 o godz. 06:22 |
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
![]() |
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Może i ja się skuszę na Ediusa ?Jestem b.zadowolony z Procodera i nie experymentuję z innymi koderami(a edius to ta sama "stajnia"),ale montaż kusi....A prostota obsługi?
Możesz porównać swoje doświadczenie z Premiere ? Mam ediusa ale interface trochę mnie zniechęcił. A co do nowej drogi ...moja to 20 lat ,więc w tym przypadku to taaaaka nowa !!!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kurcze, a może już po rozwodzie
^_^a ja swoje - do domowych zastosowań Pinnacle Studio. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
no to jakby się nie ustawić to też nowa!!!
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
![]() |
Cytat:
no, faktycznie, 2 lata to nic w porownaniu z 20, ale przed Toba jeszcze kilkadziesiat nastepnychprostota oblugi w ediusie - podobny nieco do premiera, ale generalnie warto korzystac ze skrotow klawiszowych oraz menu kontekstowego (prawy klawisz myszy), bo buttonow w menu nie jest zbyt wiele co do szybkosci - przy premiere 1.5 na sprzecie athlon 2200 czy sempron 2600 edius wydaje sie byc 2x szybszy przy przesuwaniu kursora po timeline, nie mieli non stop dyskiem wiecej mozna nalozyc na siebie efektow niz w premierze i ogladac podglad zmian w czasie rzeczywistym lepiej tez wyglada obrobka materialu z przeplotem niz w premierze w oknie podgladu, jakos lepiej jest niwelowany interlace bardzo ciekawy jest edytor textu inscriber titlemotion - masa gotowych szablonow do wykorzystania to tyle moich refleksji zachecam do zabawy bo oszczednosc dysku i czasu przy exporcie jest naprawde znaczna, jest tez szybki podczas pracy, a interface jest kwestia przyzwyczajenia
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Sprzedałeś!
Kupuję temat
|