![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2005
![]() |
Adobe Premiere: Insert Clip
Mam prawie w 100% gotowy material do nagrania na DVD. Potrzebuje jeszcze wstawic pare klipów pomiędzy juz "zlozone" na lini czasu. Robi sie to poprzez przycisk "Insert" na panelu Source okna Monitor. Wstawiany klip powinien "wskoczyc" pomiędzy dwa inne. Niestety tak sie nie dzieje
![]() Wyskakuje okienko z wyborem opcji wstawienia kilpu. Pisze: The source is shorter then the destination i sa rozne opcje do wyboru. Jak wybiore pierwsza to clip zostaje dodany na pocztek i nie naturalnie wydluzony. kolejne dwie opcje sa nie dostepne a jak wybore ktoras z dwoch ostatnich to albo klip zostaje takze dodany z przodu projektu albo pod koniec. Program nie chce mi wstawic klipu wstawic pomiedzy dwa inne klipy. Nie wiem jak rozwiazac ten problem. Licze na wasza pomoc. PS. Nie zabardzo wiem jak tu wstawc obrazek (screena). Jesli mi ktos powie to wstawie. Jesli ktos ma jakies pomysl na rozwiazanie problemu to moge wsylac tego screena na e-maila. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Z tego co widze to masz za krótki klip w stosunku do przerwy miedzy klipami i dlatego Adobe próbuje Ci tą dziurę załatać rozciągając klip wstawiany. Aby wstawił Ci w miejscu w którym sobie tego życzysz musisz mu wskazać miejesce gdzie ma wstawić. Robisz to poprzez ustawienie paska podglądu na timelinie w miejscu w którym ma być wstawiony klip.
Tak myślę czy nie lepiej było by Ci wstawić ten klim na innej scieżce (np: VIDEO 2) a potem przeciągnąć w miejsce gdzie ma być wstawiony prawidłowo. To bardziej męczące rozwiązanie ale też skuteczne! Pozdrawiam
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Chyba mnie nie zrozumiales. Klipy sa jeden przy drugim. Scisle polaczone. Wiekszosc ma juz przejscia zrobione (tam gdzie chce wstawic klip to usuwam je). Muzyka jest dodana, napisy, te sprawy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Chodzi Ci o To by wskoczył miedzy inne i je rozsunął?
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Tak. Chodzi mi o to zeby wskoczyl pomiedzy inne i je rozsunal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Jeśli klipy są połączone jakimś efektem to raczej miedzy nie nie wejdzie i wlepi albo na początku albo na końcu projektu. Jeśli mam tak wstawiać klip pomiędzy inne to ja bynajmniej robie to w sposób że rozsuwam klipy w miejscu gdzie chcę wstawić insert. Aby ręcznie nie przesuwac wszystkich klipów za miejscem w którym chcę wstawić insert uruchamiam narzędzie (nazwy nie pamiętam) który symbolizują dwie poziome strzałki skierowane w lewo znajdujące się w kwadracie. Klikam na pierwszym klipie za miejscem wstawienia. Dzieki temu wszystkie klipy znajdujące się po prawej stronie od klikniętego (włącznie) zostaną zaznaczone i można je przesunąć o czas klipu wstawianego. Troche to brzmi skomplikowanie ale mam nadzieję, że choć odrobine Ci pomoże. Pozdrawiam
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2005
![]() |
zostaw przycisk INSERT w spokoju, wszystko mozna zrobic za pomoca myszki, przeciągasz z miejsca na miejsce, np z project window, czy z lewego monitora , klip do timeline.
tylko mowisz ze masz juz dodane napisy i dzwiek, wiec rozsuwając klipy stracisz synchronizacje, chyba ze ponowne ustawianie nie sprawi ci wiele klopotu tak jak ktos wyzej wspomniał, wstaw klip do timeline piętro wyzej od pozostalych sciezek video, widoczna jest tylko ta najwyzsza, wtedy widzisz ile musisz pchnąc nastepne klipy, wciskając M zmieniasz funkcje wskaznika na 1 lub 2 strzałki skierowane w prawo, 1 przsówa jeden track, 2 przesowaja wszystkie (jesli jest to premiere pro robisz to z SHIFTem). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki wam. Sposob Pysia u mnie dziala sprawdzalem. Wielkie dzieki. Ssslawka sposobu jeszcze nie sprawdzalem ale mysle ze tez u mnie by dzialal. Jeszcze raz dzieki za pomoc.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|