![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2005
![]() |
alternatywny program... do konwersji XviD, DivX na DVD + napisy...
Chodzi mi o metode CobraVerde --> http://www.cobraverde.net/Porady/divx2dvd.htm
![]() Zastanawiam się jakim programem można zastąpić DVD Maestro, bo nie moge nigdzie znaleźć jakiegoś triala... Najlepszym rozwiązaniem byłoby oczywiście jakieś freeware. Czy nadaje się do tego program IfoEdit ?? Może jakieś inne do authoringu, na którym się kompletnie nie znam. No i czy otrzymany w ten sposób materiał da się wypalić za pomocą DVDDecryptera?? W ogóle to mam jeszcze kilka dziwacznych pytań - czy cały proces robienia takiej płytki można dostosować do własnych preferencji i uzyskać zadowalający końcowy efekt? Mówie tutaj o zabiegach takich jak np ten w/w, albo napisy zrobić taką metodą jak tu -> http://www.cdrinfo.pl/artykuly/stsfree/ , ale ewentualnie na końcu użyć innego programu? Kolejna opcja zastąpić Nandub poprzez VirtualDub? Z tego co pamiętam to chyba da się też zamiast CCE użyć QuEnc ?? Od razu zaznaczam, że jeszcze w życiu nie nagrałem żadnej płyty DVD używając tej metody, w ogóle żadnego DVD z PL napisami ![]() ![]() Będę dozgonnie wdzieczny, za jakiekolwiek odpowiedzi i porady, z góry dziękuję wiec i pozdrawiam wszystkich! ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystkie prezentowane metody to zbiór procedur przetestowany i zoptymalizowany pod kątem jakości albo czasu obróbki
![]() ![]() Możesz oczywiście zastąpić Maestro za pomocą ifoedit, lecz to implikuje inny sposób przygotowania napisów. Poza tym dodając napisy tym sposobem nie otrzymujemy rewelacyjnej ich jakości, chociaż... Popróbuj, opracuj nową metodę i opisz swoje doświadczenia na forum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BOSS
Data rejestracji: 13.09.2004
![]() |
QuEnc mam ten program ale problem
![]()
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Spróbuj przeinstalować avisyntha, powinno pomóc. pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2005
![]() |
Cytat:
![]() Co do tych napisów, w miare możliwości spróbuje to zrobić na kilka sposobów i sprawdzić co lepiej wygląda... Mi oczywiście również zależy na tym, żeby obraz i dzwięk były jak najlepszej jakości... Pozdro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|