Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.07.2005, 15:52   #1
Janczewski
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.07.2005
Janczewski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziiiwna sprawa (skok obrazu co 25 klatek)

Witam wszystkich! Od tygodnia walczę z takim problemem:
Chcę stworzyć dvd z dwoma klipami. Jeden osobiście zrzucałem z kamery i edytowałem, drugi robił mój kolega (w Premiere Pro 1.5). Po wypaleniu płyty na stacjonarnych odtwarzaczach (dwóch - wszystkich, jakie miałem) obraz w moim klipie jest doskonały, a w tym drugim skacze! W komputerze wszystko jest OK. Oba klipy kodowałem w TMPGEnc 3.0 XPress, a płytę wypalałem w Encore. Próbowałem już różnych ustawień kodowania, nagrywania... wszystkiego! I nic!
Sprawdziłem już, że te tajemnicze skoki pojawiają się dokładnie co 25 klatek - odtwarzacz pokazuje dwa razy tę samą klatkę (ale w komuterze jest ok!, w drugim klipie jest ok!). Oba klipy są w PAL'u (25fps). Pomocy!
Pozdrawiam
Andrzej Janczewski
Janczewski jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.07.2005, 11:03   #2
Janczewski
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.07.2005
Janczewski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kiedy w TMPGEnc włączyłem filtr "deinterlace" problem jakby zniknął. Tzn. odtwarzacz zamiast drugiej takiej samej klatki pokazuje coś co jest sumą dwóch sąsiednich klatek. Kiedy odtwarzam to na komputerze jest tak samo, czyli gorzej niż poprzednio, bo wcześniej komputer pokazywał wszystkie klatki. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, o co tu chodzi? Pozdrawiam.
Janczewski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: