![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2005
![]() |
Dziiiwna sprawa (skok obrazu co 25 klatek)
Witam wszystkich! Od tygodnia walczę z takim problemem:
Chcę stworzyć dvd z dwoma klipami. Jeden osobiście zrzucałem z kamery i edytowałem, drugi robił mój kolega (w Premiere Pro 1.5). Po wypaleniu płyty na stacjonarnych odtwarzaczach (dwóch - wszystkich, jakie miałem) obraz w moim klipie jest doskonały, a w tym drugim skacze! W komputerze wszystko jest OK. Oba klipy kodowałem w TMPGEnc 3.0 XPress, a płytę wypalałem w Encore. Próbowałem już różnych ustawień kodowania, nagrywania... wszystkiego! I nic! Sprawdziłem już, że te tajemnicze skoki pojawiają się dokładnie co 25 klatek - odtwarzacz pokazuje dwa razy tę samą klatkę (ale w komuterze jest ok!, w drugim klipie jest ok!). Oba klipy są w PAL'u (25fps). Pomocy! Pozdrawiam Andrzej Janczewski |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2005
![]() |
Kiedy w TMPGEnc włączyłem filtr "deinterlace" problem jakby zniknął. Tzn. odtwarzacz zamiast drugiej takiej samej klatki pokazuje coś co jest sumą dwóch sąsiednich klatek. Kiedy odtwarzam to na komputerze jest tak samo, czyli gorzej niż poprzednio, bo wcześniej komputer pokazywał wszystkie klatki. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, o co tu chodzi? Pozdrawiam.
|
|
|
|
![]() |
|
|