Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 27.04.2004, 19:20   #1
PiotrM1973
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.07.2003
PiotrM1973 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Audio DVD Creator 1.0 super tylko mały problem...

Do tej pory myśłałem że DVD Audio czytają tylko nieliczne stacjonarne DVD. A tu miła niespodizanka. Okazuje się że "zwykły" odtwarzacz potrafi odczytać płytę Audio DVD stworzoną tym programem. Dzięki temu można na 1 dvd-r (lub dvd+r) upchać ponad 6 godzin muzyki jakości cd lub 46 jakości mp3 (192 kb/s) Bawiłem się wczoraj tym programem. Bardzo prosty kreator. Tylko gdy tworzę rozdziały to później mój stacjonarny przy próbie przskoczenia przyciskiem >> do następnego utworu wyłącza płytę. Nie ma tego problemu natomiast w komputerze gdy np. odtwarzam taką płyte w Power DVD. Niby da się to rozwiązać poprzez osobny zapis każdego utworu, a póżniej połączenie wszystkiego w całość np. programem dvd2one ale przy tak dużej ilości utworów schodzi na tym strasznie dużo czasu. Nie wiem, może to wina mojego stacjonarnego. Mam YAMAHA s510. Czy próbował już ktoś robić sobie takie płyty ? Z góry dzięki za rady.
Pozdrawiam
Piotr

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.04.2004, 12:07   #2
pparadox
Bywalec

Data rejestracji: 27.10.2003
pparadox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE=PiotrM1973]Do tej pory myśłałem że DVD Audio czytają tylko nieliczne stacjonarne DVD. A tu miła niespodizanka. Okazuje się że "zwykły" odtwarzacz potrafi odczytać płytę Audio DVD stworzoną tym programem.

WITAM!!

Kolego czy ty znasz specyfikacje plyty DVD audio i jestes wstanie odroznic ten format od innego..widze ze nie bo wiekszych bzdur nie czytalem....posylam ci link o specyfikacji DVD Audio http://dvd.wp.pl/knowhow.html?art=dvd_audio_1 abys nie zyl w blednym przekonaniu...

pozdrawiam,serdecznie
Stary 29.04.2004, 17:04   #3
Klapek15
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.03.2003
Klapek15 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Audio DVD Creator 1.0 super tylko mały problem...

Czesc tez bawilem sie tm programem mam Philipsa 622 i jest to samo co u ciebie nieda sie przeskoczyc do nastepnego rozdzialuundefined
Klapek15 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: