![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2001
![]() |
Audio Dvd Creator
Program mi zrobił plik o nazwie VTS_01_1.vob, co dalej z tym zrobić ?? na podglądzie w power dvd muzyczka idzie i widać tylko statyczne tło , myslałem że w pliku wynikowym na podglądzie można przełaczać poszczególne utwory ale nic z tego ..z dwóch albumów[ kilkanaście piosenek ] zrobił jeden plik ....bez sensu...Czy mozna cos z tym zrobić? w sensie dodać jakies menu aby wybierać sobie utwory? sczególnie chodzi mi o dvd audio mzoe ktoś ma jakiegoś tutoriala jak sie robi menu do audio dvd
![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.05.2004
![]() |
Poczytaj Help programu ....
Looknij na stronke producenta - Supports Nie wierze ze program nie generuje menu...sam tez spjrze - ale wieczorkiem ![]()
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.03.2004
![]() |
Ja osobiście, jak słucham muzyki to nie lubie mieć włączonego telewizora. Jeżeli chodzi o Audio Dvd Creator to bardzo przypadł mi do gustu - choć nie robi menu. Można zrobić utwory tak aby po nacisnięciu NEXT (czyli kolejny rozdział) zagrał kolejny utwór. Ale trzeba w programie wybrać wczytywanie plików (np. mp3) a nie katalogu.
I tu faktycznie jest problem bo tylko 99 utworów. Ale ja to robie tak tworząc dyskografię jakiegoś zespołu. Wczytuje jeden album przetwarzam go na vob. Później kolejny album i znowu na vob w innym katalogu. Następnie uruchamiam DVDShrink i w opcji Re-Authoring łącze poszczególne części. I w ten sposób na płycie DVD mogę umieścić ponad 1000 utworów !!! I na dodatek stacjonarny odtwarzacz ładnie to pokazuje np. 3 - 4 - 10:20 co oznacza: trzecia płyta, czwarty utwór i czas. Jeżeli chodzi o podobny program, ale żeby było menu to polecam DVD Architect Pozdrawiam i miłej zabawy tym bardziej, że można na płyte DVD zgrać kilka płyt CD bez strat jakości w ten sam sposób. Ostatnio zmieniany przez Enterprise : 30.06.2004 o godz. 22:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Dzięki za podpowiedź zaraz poprubuje DVD Architect, ja wczoraj robiłem menu TMPGEnc DVD Author ale program łączy wszystkie Titles w jedno i znowu się pojawia problem 99 chapterów a jak więcej to wywala błąd |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
No tak, tylko albo ja Ciebie nie zrozumiałem, albo ty mnie. Sam mówisz, że masz jeden album w jednym titlessie, ale czy możesz "przechodzić" miedzy poszczególnym utworami ? Bo moja metoda na to zezwala !!!
Ostatnio zmieniany przez Enterprise : 01.07.2004 o godz. 17:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
no chyba że samemu się porobi innym programem chaptery. Jak by nie mogli zostawić 2 opcji do wyboru czyli wpakować album do tilesa z podziałem na chaptery |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Moja porada dotyczyła programu Audio Dvd Creator. Jeżeli chodzi o twoją propozycję tzn. DVD+Audio creator, to nie miałem przyjemności - muszę przetestować. Skoro nie robi przerw między utworami i dodatkowo można przechodzić między poszczególnymi utworami oraz nie trzeba zatrudniać kolejnego programu jakim jest DVD Shrink.... no to warto się zainteresować. Emaila podałem - Pozdrawiam !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Choć przyznam, że DVD+Audio creator może i lepszy jest pod względem dźwięku. Ale moje pierwsze spostrzeżenie jest takie (10 min - ćwicze dalej), że i tak przyda się Shrink. No chyba, że za każdym razem jak coś chcesz dograć do płyty wszystko musisz kompresować na nowo i mieć te wszystkie *.wav'y. A tak dzięki Shrinkowi dodajesz to co masz na DVD do nowego materiału. I już masz. Nie doszedłem jeszcze jak robisz menu w tym programie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Moje kolejne doświadczenie to takie, że coś strzela pomiedzy poszczególnymi utworami. Jak to wyeliminować?! A po drugie jakoś nie wpadła mi w "oko" funkcja dokładania menu - proszę o podpowiedź !
![]() I jeszcze raz powróce do dźwięku. Jaką metodę stosujesz i jaką uważasz za najlepszą. Ostatnio zmieniany przez Enterprise : 05.07.2004 o godz. 15:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Próbowałem opcji MP1 pisze że niby ma lepszą jakość ale mój stacjonarny nie czyta tego |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|