![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2003
![]() |
Menu na DVD
Chcę na płycie DVD nagrać parę filmów z wakacji w formacie DivX i stworzyć menu. Nie chcę by zmianiać format na inny niż DivX, a w szczególności nie jest konieczne by odtwarzać filmy na stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Chcę by płyta z filmami DivX miała menu i możliwe było korzystanie z tego menu w odtwarzaczu DVD w komputerze. Jakim programem i jak to zrobić?
P.S. Przepraszam za ten bełkot, ale bardzo się spieszę. Z góry dzięki za odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
![]()
Ulead DVD MovieFactory 2 SE tym i nieodznaczaj conwersji formatu może się uda a zdrugiej strony czy jest sens nagrywac pamiatki w formacje dla biednych (DivX) mając nagrywarkę DVD i może kiedys dorobisz się stacjonarnego DVD.?!
![]() |
#3 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Zdaje się, że 'biednych' odnosiło sie raczej do tych co nie maja stacjonarnego odtwarzacza DVD. DivX jednak jest w dużej mierze domeną piratów i wielbicieli kradzionego kodeka. Nie kojarzę jakoś informacji o komercyjnym wydaniu filmu w formacie DivX/MPEG-4.
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2003
![]() |
a ja kojarze ideJ, a czasopismo KomuterŚwiat Film? zreszto często są w legalnych czasopismach legalne artykuły o ripowaniu plyt dvd do divx
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Get a Mac!
Ja te kojarze... PCWK wydalo kiedys film "NetForce" w formacie DivX 4.12. A co do wielbicieli kradzionego kodeka : sami powiedzcie kto jeszcze kompresuje "trzy jedenastka", gdy do gry wszedl XviD i DivX 5 (B-Frames, Quarter Pixel, GMC itp.)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() najpierw było VCD a teraz jest DVD....
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2003
![]() |
no to jak wspomniał M@X w gazecie PCWK
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
![]()
[QUOTE=M@X.666]Bacz na slowa, mlodzianie...
Mam 32 lata i niechciałem nikogo obrazić,urażonych PRZEPRASZM nagrywrke DVD kupiłem na raty a kamerę kupił sobie mój ojciec a ja nią filmuje rodzinne pamiątki. Nigdy nie mogłem się pogodzić z kiepską jakością VCD SVCD i DivX oglądając pamiątki z nad morz gór i imprez rodzinnych i zawsze je nazywałem formatami dla biednych i dla mnie takie pozostaną.A programy Uleada cenie za stabilnść i łatwość obsługi i zawsze je będę polecał dla ludzi ceniących czas.I uważam że najprościej jest nim meni zrobić bo taki był temat nieprawdaż.Ulead DVD MovieFactory 2 SE nie załuj na wspomnienia zeby nie zanikły i cieszyły oczy super jakością na dużym telewizorze ze stacjonarnego DVD ktorego życze wszystkim.
![]() |
#10 |
Get a Mac!
CobraVerde : Czyzbys pracowal w redkacji najabrdziej cenionego przeze mnei magazynu na rynku? A film daliscie - nie wypieraj sie :-). Stoi u mnei na polce!
Stefaan : Mowiac "Mlodzian" mialem na mysli mzoe raczej nieobeznanie w kwestii formatow. Sam mam 18 lat i przepraszam, bo faktycznie mogles sie (jesli w ogole wolno mi zwracac sie na "Ty") poczuc urazony. O Video troche wiem i jestem przekonany ze DivX stal sie wyznacznikiem i takie formaty jak OGM czy Matroska beda wyznacznikami wideo przyszlosci! Ja kompresuje w XviD (Koepi) 2-pass i osiagam niesamowite efekty jush od 900 kbps w gore (w DivX 3 osiagalem takie na 1300+ przy dobrych wiatrach!)! Dzieki Ci, Panie, za B-Frames i Qpel ;-D! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
i mała zapowiedź - 7.01 wypuszczamy na DVD "A teraz kompletnie z innej beczki" czyli kinowe wersję najlepszych skeczy Monty Pythona ![]() jest to polska premiera i będzie kosztować jedyne 18.50 zł ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Get a Mac!
Hmm... Mialem na mysli PCWK, ale KS tez poczytac lubie... Choc dla mnie jest za trywialny... Co do filmow : TEN "Okret" (Das Boot)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
![]() na codzień kieruję KŚ Filmem, pilotuję texty dotyczące mediów dla naszych tytułów (audio/video, DVD) i przygotowuję nowe projekty - fajna robota i świetnie płacą ![]() i oczywiście chodzi o TEN Okręt i skecze TEGO Monty Pythona, zebrane w filmie "And Now for Something Completely Different". na przyszły rok też się szykuje dobrych tytułów w cenie poniżej 20 zł - ale za wcześnie o tym mówić ![]()
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 31.12.2003 o godz. 11:08 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
@CobraVerde:
a może kogoś do pomocy potrzebujesz? ![]() @Stefaan: wiek tu chyba nie ma znaczenia (ja mam ciut więcej niż Ty ![]() To że jest coraz więcej odtwarzaczy tak MP3 jak i DivX nie oznacza jeszcze komercyjnego sukcesu. Odbieram to jako swoisty ukłon producentów w stronę końcowych użytkowników (podyktowany co prawda w dużej mierze konkurencją na rynku ale i tak zawsze to coś). Najzabwniejsze jednak jest to, że przy tym coraz większym upowszechnieniu odtwarzaczy różne organizacje dążą do ograniczenia praw do korzystania z tych 'nowinek'. Ot takie czasy.... Szczęśliwego Nowego Roku!!
![]() |
![]() |
|
|