Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.12.2004, 19:44   #1
daro-driver
Bywalec

Data rejestracji: 10.10.2004
daro-driver w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
AUTHORING[IFOEDIT]-dzwięk dts-duży problem

wewnętrzny błąd : dodatkowe dane nakazały ale żadna wolna przestrzeń w buforze wejściowym- takie okno wyskakuje w ifoedit gdy chce złączyć plik z dzwiękiem dts[o co tu chodzi chyba padne z tym autoringiem , a może progsa zmienić POMOCY
daro-driver jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.12.2004, 09:50   #2
zebacz
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.11.2004
zebacz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sprawdź czy nie masz w dźwięku uszkodzonych ramek - jest o tym w artukule "jakość ponad wszystko" na głównej stronie, co prawda przy okazji obróbki (wycinania) dźwięku al może o to chodzi. Jak możesz podaj tytuł filmu - mam nadzieje że to nie LOTR Drużyna Pierścienia Extended 1 płyta ;-)

pozdr.
zebacz
zebacz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2004, 13:12   #3
daro-driver
Bywalec

tytuł filmu łzy słonca[bruce willis] a dzwięk ac-3 448bit przerobiłem besweet na dts 768 i w tym tkwi problem bo gdy wczytuje go do ifoedit to wyskakuje mi valid video stream-niby że bufer ma mało miejsca, i dalej valid dvd program mux rate -10080000,-setting video start dts 13019,-setting audio start dts 16619. może ktoś wie czym to połączyć żeby było dobrze, za wszelką porade będe dzwięczny.
Stary 03.12.2004, 14:38   #4
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez daro-driver
tytuł filmu łzy słonca[bruce willis] a dzwięk ac-3 448bit przerobiłem besweet na dts 768 i w tym tkwi problem bo gdy wczytuje go do ifoedit to wyskakuje mi valid video stream-niby że bufer ma mało miejsca, i dalej valid dvd program mux rate -10080000,-setting video start dts 13019,-setting audio start dts 16619. może ktoś wie czym to połączyć żeby było dobrze, za wszelką porade będe dzwięczny.
Wyprodukowany strumień zapewne ma niewiele wspólnego ze specyfikacją DTS Ten błąd IfoEdit oznacza mniej więcej tyle, że program oczekiwał na dane, ale ich nie otrzymał lub otrzymał niewłaściwe, przez co wymuxował się z bufora a to co pozostało nie nadawało się na wczytanie do bufora bo z jakiegoś powodu nie spełniało specyfikacji strumienia...
Możesz jeszcze popróbować, ale jezeli koniecznie chcesz wyprodukować z tego DTS to raczej rozłóż to na wav-y 48kHz mono i wrzuć do jakiejś komercyjnej aplikacji typu SurCode DVD DTS i wtedy pewnie będzie OK.
Poza tym sądzę (w mojej prywatnej opinii), że taka przeróbka może nie to, że nie ma sensu, ale nic nie daje. Ten wyprodukowany DTS może brzmieć gorzej niż oryginalne DD.
Aby dobrze wyprodukować taki dźwięk, należy mieć pliki wsadowe wcześniej nie poddawane żadnej kompresji a juz na pewno nie stratnej jaką jest DD.
Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2004, 14:47   #5
daro-driver
Bywalec

surcodedvd dts no właśnie tym softem to zrobiłem ale automatycznie przez linie polecen besweet ,zakładka dts-aac -mp4 ,besweet zrobił to wszystko automatycznie i nie wiem jaka jest przyczyna że ifoedit tego nie przyjmuje,może faktycznie powinnem zrobić to osobno ,najpierw wav besweet, a potem osobno surcode nie wiem już co robić
Stary 03.12.2004, 23:49   #6
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wiem z własnych doświadczeń, że IfoEdit wykłada się jeżeli podamy mu własnej roboty DTS nawet robione przez Surcode - użyj innego softu do authoringu np. DVDLab

Twoje uprawnienia: