Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 09.11.2009, 15:07   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 12
krukilis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Auto Gordian Knot - cala plyta na avi - jak?

Wszyscy polecaja Auto Gordian Knot do konwersji z DVD na Avi. Ja natomiast widze taki problem ze moge z mojej plyty DVD wybrac tylko jeden plik VOB do konwersji, a jak zapewne sie domyslacie chcialbym przekonwertowac cala plytke. Czy ktos moze mi poradzic jak to zrobic? Pozdrawiam!
krukilis jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.11.2009, 15:16   #2
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,548
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Gdybyś popatrzył uważniej to byś zauważył, że oprócz plików vob możesz wczytać też ifo...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 16:09   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 12
krukilis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przypuszczam ze chodzi o plik VIDEO_TS.IFO jednak przy wczytywaniu tego pliku dostaje komunikat: "Error Parsing IFO file". Dodatkowo na plytce mam jeszcze 2 pliki .ifo, ale tak jak pisalem moge wybrac tylko jeden, a chce miec zgrana cala plyte do jednego pliku. Zgralem juz calosc materialu na dysk DVD Decrypterem, ale to nic nie dalo. Dalej wyskakuje blad o ktorym pisalem wyzej.

Ostatnio zmieniany przez krukilis : 09.11.2009 o godz. 17:34
krukilis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 17:12   #4
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,117
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Po 1 napisz co to jest. Po drugie skoro masz 3 ifo, to zobacz ktory sie wczyta - napewno jeden sie wczyta jesli obraz nie jest uszkodzony (pliki na hdd)
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 17:34   #5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 12
krukilis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Caly material sklada sie z dwoch plyt DVD, ale z tego co wyczytem na okladce wynika ze sa to cztery czesci, przypuszczam ze wlasnie dlatego na kazdej plytce, oprocz VIDEO_TS.IFO (ktorego nie mozna wczytac) sa jeszcze dwa pliki IFO. Ogolnie wrzucilem oba pliki do kolejki i czekam co z tego wyniknie. W gruncie rzeczy nawet jesli film bedzie w dwoch sensownych czesciach to nic zlego sie nie stanie (konwertuje go poniewaz chce wyciac pozniej tylko kilka fragmentow).
krukilis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 17:55   #6
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,117
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Nie rozumiesz dzialania takich programow jak AGK. Pliki info zawieraja informacje o calym maretiale na dvd, jesli dodales 1 plik ifo i byl blad to ok, dodajesz kolejny blad, patrzysz kolejny - ukaze ci sie okienko z czasem trwania materialu, animowanego menu, teledyskow itp. W Twoim przypadku, jesli to jakis serial, beda na liscie conajmniej 4 pliki(lub dodane w kazdym kolejnym ifo) o dlugosciach ok 30 minut. Nie ma sensu dodawac wszystkich ifo skoro nie zawieraja zadnej informacji (bo zrobisz animowane menu w avi), moze menu bylo usuniete.
No juz wezme jakis film na plycie i porobie zrzuty ekranu
Kolejno
1. Pliki na dvd - kilka ifo
2. Pierwszy ifo error
3. Najwiekszy ifo - plik trwa 1:43 i to jest dobry plik, bo tyle tez trwa film.

W 3 punkcie zdazylo mi sie ze pokazaly sie np 2 pliki do wyboru w 1 ifo -menu trwajace 2 minuty i film trwajacy 60 minut.
Wlasciwy material nalezy rozpoznac po czasie, ewentualnie brac najwieksze ifo.
Dołączone obrazki
File Type: png 1.png (33.7 KB, 169 oglądane)
File Type: png 2.png (33.7 KB, 146 oglądane)
File Type: png 3.png (34.9 KB, 120 oglądane)
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2009, 19:13   #7
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,548
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ale czujnikowanie, error, to następny

Koledzy: płytka DVD może mieć kilka VTS (video title set) i są one numerowane kolejno od 1. Każdy VTS ma swoje pliki ifo/bup i może mieć (lecz nie musi) swoje pliki VOB. VIDEO_TS to pliki wideo managera - swoje rodzaju centrum sterowania całą płytką, zawierającym też info o strukturze całej płyty.

Czyli:

- patrzymy na całość struktury szukając naszego filmu. Gdzie jest? W tym VTS, gdzie siedzi kilka dużych plików VOB (od 1 w górę) zajmująca najwięcej miejsca na płycie. I plik ifo tego VTS wczytujemy do AGK.

- jeśli mamy na płycie kilka odcinków np. serialu, to mogą one siedzieć albo w oddzielnych VTS -> wtedy wczytujemy ifosy kolejno i ripujemy osobno; mogą one też siedzieć w jednym VTS, ale w osobnych PGC (program chain) -> AGK po wczytaniu ifosa daje wybór PGC - wybieramy po kolei i trzepiemy osobno.

Tak bardziej świadomie działajmy, a nie error, to następny...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2010, 15:48   #8
DZIADEK
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika superrrmario
 
Data rejestracji: 26.06.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 5,616
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Podłączę się pod temat. Na płytach DVD mam po kilka odcinków serialu. Ustawiłem w AGK, że każdy odcinek ma ważyć 373M (391). Przy tym rozmiarze mieści mi się na płycie 12 odcinków avi. Jeden odcinek upiera się, że chce mieć ok 300M i nie mogę go zmusić żeby było inaczej! Podzieliłem płyty na poszczególne odcinki DVD. Każdy ma taki sam czas z dokładnością do kilku sekund. Wszystkie wychodzą dobrze, a ten jeden jest oporny!! Wszelkie pomysły mile widziane
__________________
superrrmario jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2010, 19:23   #9
egipski bóg
 
Avatar użytkownika ynsiwy
 
Data rejestracji: 28.02.2004
Lokalizacja: Gdańsk/Okolice
Posty: 2,896
ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja bym zostawił skoro się upiera, myślę że nie powinno być dużej straty w jakości w tych 70 mega
ynsiwy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2010, 21:02   #10
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
70MB to bardzo duzo dla obrazu szczegolnie przy 300
Jezeli rozmiar jest zbyt maly to swiadczy o duzej kompresowalnosci filmu. Mozesz zwiekszyc rozdzielczosc (o ile w ogole zmianiasz), albo mozesz sprobowac wejsc do ustawien xvida i zmniejszyc kwantyzatory maksymalne dla klatek. Domyslnie chyba sa od 1 do 31. Sproboj od 1 do 16.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2010, 21:31   #11
DZIADEK
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika superrrmario
 
Data rejestracji: 26.06.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 5,616
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Najbardziej mnie zastanawia to, że pozostałe odcinki na tych samych ustawieniach wychodzą tak jak chcę!
__________________
superrrmario jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2016, 08:58   #12
DZIADEK
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika superrrmario
 
Data rejestracji: 26.06.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 5,616
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wracam do Knota
Na starym kompie miałem W7 32. Zainstalowany AGK nie meldował żadnych kłopotów przy domyślnej instalacji. Na nowym (W7 64) przy takiej samej instalacji mam komunikat "error parsing ifo file". W necie znalazłem informacje, że struktura DVD jest uszkodzona, ale wykluczam to. Jakieś składniki się nie zazębiają? Ratujcie plis
__________________
superrrmario jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2016, 12:21   #13
free
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
AGK do DVD Video? Jeżeli tak to olej go bo już stare i nieaktualne. Spróbuj BombonoDVD. Wczytujesz plik, klikasz dalej i czekasz...
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2016, 17:44   #14
DZIADEK
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika superrrmario
 
Data rejestracji: 26.06.2004
Lokalizacja: Łódź
Posty: 5,616
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
AGK z DVD do AVI
__________________
superrrmario jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.08.2016, 18:50   #15
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 20.03.2013
Posty: 31
devcer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lepiej zainstaluj Gordian Knot 0.35.0 zamiast autoGK
devcer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? andrzejj9 Off topic 123 24.07.2015 19:56
Szukam Pracy zick Humor 43 24.09.2012 06:30
11 Wrzesnia WTC andy Off topic 51 22.11.2006 20:34
Linki do tutoriali na stronie głównej Berion Konsole 0 05.10.2005 17:53
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) Kasprzak Humor 4225 11.07.2005 11:59


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO