![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2003
![]() |
jak rozpoznac pliki z DVD
zrippowałem dvd do katalogu i otrzymałem zestaw ploków vob, bup i ifo.
chciałbym zgrać to z powrotem na płytę ale wywalając suplementy tak by został sam film bo inaczej się oczywiście nie mieści. czy jest jakas systematyka nazewnictwa tych plikow? jak rozpoznac co jest wazne? wiem, ze vob to pliki video a bup i ifo? czy można zachowac stare menu i wybór scen / języków? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Widzę, że nie za bardzo jarzysz w czym rzecz, proponuję Ci skorzystać z programów typu 'One-click', one zrobia Ci szybko to co potrzebujesz.
Np. darmowy DVDShrink.
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2003
![]() |
jasne ze nie jarzę ale jestem bystry...
wiesz Jodziks, boję się, że ten soft typu one-click wykrzaczy się z powodu zabezpieczeń...
tak np zrobił dvd x copy... czytałem jakieś posty typu wrzucasz pliki vob do kreatora w nero etc. to jest proste, tylko które pliki mam olać a które wybrać? jest jakiś viewer do tych vobów? kurcze, może masz link do jakiegoś artykułu na ten temat? musze to zrobić w miarę szybko i nie mam trzech dni na opracowanie strategii.... wolałbym jakieś zwięzłe informacje... pozdro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 27.10.2003
![]() |
Cytat:
Kolego czytajac twoje pytanai w roznych postach na tym forum mozesz miec naprawde problemy z brakiem odpowiedzi na twoje pytania... Nero jest programe finalnym czyli to co zripowales wkladasz do nero i wypalasz...dlatego slusznie kolega Robs przy twojej wiedzy z tym tematem zaproponowal ci program typu 'One-click jakim jest DVDShrink jaki i dvdFAB itp...sa to naprawde programy ktore praktycznie przy naszym minimalnym wkladzie robia za nas wszystko....a jak lykniesz juz tematu to proponuje DVD2DVD-R na tym forum jest odzielny watek poswiecony temu programowi...................i jeszcze jedno jezeli poswiecisz temu forum 2 godz... twoja wiedza moze stac sie naprawde ogromna jezeli chodzi o pierwsze kroki.... http://www.dvdshrink.info/index_tr.php a to link do programu DVDshrink i kilka slow o nim....... __________________
![]() |
![]() |
|
|