Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.01.2005, 21:50   #16
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.12.2004
Posty: 8
devil003 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Probuje tym winavi video converterem przconvertowac i mi taki blad wyskakuje co to jest za blad i jak mozna go sie pozbyc
Dołączone obrazki
 
devil003 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.01.2005, 18:14   #17
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.12.2004
Posty: 10
marcedro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja też mam pytanie dotyczące WinAVI Video Converter 6.2

Podczas uruchamiania pokazuje mi się okienko:

"The application has detected that the current system has not installed the following engines, or the engines have not been installed correctly.

RealMedia Codec 9 or higher "

Może mi ktoś wyjaśnić o co tu chodzi, gdyż i tak przerobiłem AVI na DVD i jakość jest taka sama.
marcedro jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2005, 18:48   #18
Bywalec
 
Data rejestracji: 11.10.2004
Posty: 26
energetykSA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Jerry from hell
Może i gorsza, nie wiem ale wątpie. Używałem The film machine i dałem se spokuj po 3 godzinach jak wyszedł mi napis ze coś tam zaczyna znowu! A w Winavi to 40 minut i możesz wypalać film DVD.
A może by tak TMPGEnc wychodzi super . Opisał to ostatni Ekspert 6/2004
Uwaga na ffdshow należy zaznaczyc odpowiednie kodeki bo inaczej program kodujący pominie ffdshow i napisów (weżmie sobie Xwida poza ffdshow )nie będzie .Ffdshow ma iterfejs po polsku tylko go zaznacz w Configuration.
energetykSA jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 15:44   #19
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.01.2005
Posty: 11
tomzzz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napisy opoznione

Czesc !
Zrobilem jak kazano tzn. wedlug instrukcji DVD wyszlo jak sie patrzy tylko napisy startuja jakies 3 min. pozniej niz film . Ogladanie tego jest moze i zabawne ale chyba jednak nie o to chodzi ...
Co zrobilem zle?
Tom
tomzzz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 15:58   #20
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomzzz
...napisy startuja jakies 3 min. pozniej niz film...
Co zrobilem zle?
Tom
Sprawdź te napisy w notatniku, może mają ustawione niewłaściwe czasy włączania.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 16:02   #21
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.01.2005
Posty: 11
tomzzz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wyglada w edytorze ok np. pierwszy napis startuje 0:36 sek a w wfilmie jakies 3 min pozniej dopiero
tomzzz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 17:17   #22
Bywalec
 
Data rejestracji: 11.10.2004
Posty: 26
energetykSA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ściągnij inne napisy sprawdź je najpierw w np. Windows Media Player- jeżeli używasz ffdshow powinny się tam już wyświetlić razem z filmem AVI
energetykSA jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 22:05   #23
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.01.2005
Posty: 11
tomzzz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sciaglem inne napisy i poszlo jak burza od razu w nerovision .Dziekuje za Wasza pomoc.
tomzzz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2005, 21:28   #24
Bywalec
 
Avatar użytkownika MIETSOFT
 
Data rejestracji: 06.01.2005
Lokalizacja: Opole
Posty: 54
MIETSOFT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Smile

Witam wszystkich.
Mam taką prozbe małą,mianowicie czy ktoś mógł by być tak uprzejmy i podać ustawienia w ffdshow?
Głównie chodzi mi czy w opcjach kodeków trzeba coś powyłanczać,ja osobiście przy Xvidzie dałem "disable" ale niewiem czy to wystarczy,bo po konwersji filmu (avi oczywiście) w Tempg-plus lub w nero Vission podczas oglądania, napisów niema
Dlatego zwracam się z uprzejmą prozba do szanownych kolegów o pomoc.
Pozdrawiam
MIETSOFT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2005, 22:39   #25
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.01.2005
Posty: 11
tomzzz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Opcje zostawam wszytkie wylaczone, kodeki moga zostac tak jak byly wlacz tylko Subtitels i juz , pamietaj tylko ze film i tekst musza miec te sama nazwe i byc w jednym pliku np:film.avi i film.txt i juz powinno dzialac
tomzzz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2005, 23:14   #26
Bywalec
 
Avatar użytkownika MIETSOFT
 
Data rejestracji: 06.01.2005
Lokalizacja: Opole
Posty: 54
MIETSOFT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wielkie i serdeczne dzieki za info.
Już wszystko śmiga jak należy
MIETSOFT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 01:28   #27
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2004
Posty: 21
dajenda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czyli mam rozumiec ze jezeli przekonwertuje avika winavi conwerterem na DVD
i ten przerobiony bedzie mial napisy widoczne to jak to wypale na plyte DVD i wrzuce na stacjonarny to napisy tez beda na 100%.
Czy moze sie okazac ze na kompie beda a stacjonarnym nie bedzie??
dajenda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 08:48   #28
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.10.2004
Posty: 16
KaeRZet w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no ja mam procka durona 800 i robi mi to 2h
KaeRZet jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 08:48   #29
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.11.2004
Posty: 4
janek129 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przepraszam czy ktoś wie gdzie mogę znależć full wersjon winavi conwerter bardzo prosze
janek129 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 12:38   #30
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez janek129
przepraszam czy ktoś wie gdzie mogę znależć full wersjon winavi conwerter bardzo prosze
Program jest komercyjny, wiec jesli chodzi o full wersje to wiadomo ......
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO