Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 08.01.2005, 23:55   #31
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam inny problem. Program WinAvi dziala wysmienicie...jednak na stancjonarnych dvd - jak narazie testowalem na AIWA (zawiesza sie) Pioneer - pojawia sie obraz 0:01 min czyli jedna sekunda i obraz staje, dzwiek tez...co jest grane?
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.01.2005, 15:37   #32
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2004
Posty: 21
dajenda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam tak skonwertowalem film tym sposobem ,co prawda kopia tego avika nie jest zaciekawa film sie zacina z 6 razy podczas odtwarzania ,ale da sie obejrzec.Zrobilem wiec go w format DVD i postanowilem nagrac swoja pierwsza plyte DVD z filmem gdyz od paru dni mam dopiero nagrywarke DVD :1S41 lite on jak sadze.Slyszalem ,ze NERO nie jest najlepszym do tego programem ale jednak sprobowalem ,gdyz postanowilem to sprawdzic moze u mnie bedzie dobrze.Zaopatrzylem sie w 3 plyty DVD :1 TDK DVD-R
1-8x , i dwie firmy eProformance DVD-r i DVD+R 8x.Wypalilem to na plycie eProformance DVD-R ale moglem tylko wypalic z predkosci 1x ,nie wiem czemu nie moglem zmienic ,przeczytalem tez gdzies na forum zeby zaznaczyc opcje :zweryfikuj dane po zapisie .Po nagraniu pisalo ze nagranie powiodlo sie i zaczelo sie weryfikowanie ktore zatrzymalo sie na 5% i wyskoczyly jakies bledy, pomyslalem ze plyta wogole nie zadziala. Najpierw ja odpalilem w POWER DVD i szla ale film czest sie zacinala , i poszedlem sprawdzic czy zadziala na stacjonarnym i poszla ale co jakis czas pokazywaly sie takie kolorowe kwadraciki na ekranie a po jakis 10 min. odtwarzania obraz szedl dalej ale strasznie sie zacinal ale glosu wogole nie bylo.
Tak jak pisalem to maja pierwsza nagrana plyta i prosil bym o jakies porady :
1)czy to moze by wina plyty
2)czy moze nagrac w jakims innym progsie
Moze macie jakies porady

Z gory dzieki .
dajenda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2005, 17:23   #33
Bywalec
 
Avatar użytkownika benedykt
 
Data rejestracji: 29.12.2004
Posty: 35
benedykt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam takie pytanie - mam film avi na 2cd no i co sie z tym wiaze 2 pliki tekstowe, aby przerobic te pliki filmowe w winavi najpier je łacze w virtualdub no i zaczyna sie problem z plikami tekstowymi - co zrobic zeby je zączyc i dobrze działały. Jak narazie to miałem szczęście bo udało mi sie na necie znależć tekst pasujący własnie do wersji 1,5GB - ale co bedzie jak takowego sie nie uda znaleść - napewno sie to da jakos zrobić, tylko pytanie jak
benedykt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2005, 18:08   #34
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2004
Posty: 21
dajenda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No i jeszcze jedna sprawa czy tak zrobiony film mozna jakos przewijac na stacjonarnym
odtwarzaczu ,bo chyba zdaje mi sie ,ze nie a moze sie myle.Podczas odtwarzania filmu
na kompie obraz jest normalny ,natomiast ja wlaczylem go na stacjonarnym:
SAMSUNG SV-DVD50, to mam jeszcze jeszcze miedzy tym czarnym pasem co jest u dolu i gorze taki cienszy pasek koloru ciemno popielatego i dopiero obraz z filmem .
Czyzbym cos w ustawiemiach zle poustawial?
dajenda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2005, 10:05   #35
Bywalec
 
Avatar użytkownika l@mer
 
Data rejestracji: 19.12.2002
Lokalizacja: Capital City
Posty: 73
l@mer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez benedykt
... zaczyna sie problem z plikami tekstowymi - co zrobic zeby je zączyc i dobrze działały...
do łączenia plików z napisami (txt) moim zdaniem najlepszy jest programik Time Adjuster
__________________

Gibabyte P35-DS3R,Core2DuoE6750,2x1024MB SuperTalent DDR2, EVGA8800GTS 320MB, SATA II Seagate 320MB, LiteOn LH-20A1H
l@mer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2005, 19:10   #36
Bywalec
 
Avatar użytkownika benedykt
 
Data rejestracji: 29.12.2004
Posty: 35
benedykt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzięki wielkie
benedykt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2005, 15:10   #37
Bywalec
 
Avatar użytkownika benedykt
 
Data rejestracji: 29.12.2004
Posty: 35
benedykt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam kolejne pytanie - po przerobieniu fimu avi (1cd) wychodzi coś ok.700mb po przerobieniu w winavi uzyskujamy jakieś 1,9GB, czyli spokojnie dałoby sie upchnąć na jednej plytce dvd 2 filmy - pytanie jak to najlepiej zrobić w nero express tylko że jest problem bo NE wymaha chyba 2x tyle miejsca na dysku ile ma film (przykładowo 4Gb ja mam jeszce wolnego 1Gb no i wyskakuje komunikat że mam za mało miejsca bo jest potrzebne jescze). Może zna ktos jakąś inną alternatywe
benedykt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 17:02   #38
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.10.2004
Posty: 16
KaeRZet w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no jesli ustawiamy na 4300 to powinno jesli nawet jest dlugi film obnizyc jakosc
tak
dzisiaj 3x przerabialem film i wychodzilo mi ponad 5gb i 1 plyta zajmowala 1,2 a druga 4,1 :/
dlaczego
co mam zrobic jesli chce by to byla tylko 1 plyta
i czy da sie obznizyc uzycie procka bo jak przerabiam jest 100% a mam durona 800 i trwa to prawie 2h
wole uniknac komentarzy w stylu zmien sprzet bo na to mnie nie stac
KaeRZet jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2005, 14:01   #39
Bywalec
 
Avatar użytkownika benedykt
 
Data rejestracji: 29.12.2004
Posty: 35
benedykt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
...no i jeszcze jedno pytanie...hehe....czy da sie jakoś ustawic w winavi albo jeszcze przed konwertowaniem szerokość filmu - no bo za każdym razem obraz wychodzi mi poza TV (29 cali) i jest to troche denerwujące, szczegolnie jak dodatkowo napisy wychodzą poza ekran ( jak jest dużo gadki) - próbowałem 4:3 (najgorzej) i 16:9 (troche lepiej, ale i tak nie jest dobrze) i więcej opcji w winavi nie zauwazyłem dotyczących wielkości obrazu. Prosze o pomoc ....aha mam winavi 6.2
benedykt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2005, 21:06   #40
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
40 min to najwyżej 1 przebieg cce czyli stałe bitrate zakoduj tak np gladiatora to zobaczysz róznice
__________________
Fafer
Fafer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2005, 10:02   #41
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 38,399
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja właśnie odinstalowałem TheFilmMachine. kilka dni temu zrobiłem tym kombajnem piękny film (4 pass kilkanaście godzin przy Athlonie 1800@2000) a od wczoraj 2 razy mieliło i przy 90% kupa. (może CCE uszkodzony) poszukam u innego dostawcy i w wolnym czasie wypróbuje.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2005, 08:20   #42
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 6
afikr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
WinAVI Video Converter

Mam problem ze znalezieniem darmowej pełnej wersji programu WinAVI Video Converter. Prosze o pomoc.
afikr jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2005, 13:30   #43
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.01.2005
Posty: 1
tido78 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Mam problem

jak chce wypalic film to mi pokazuje ze test zgodnosci sie nie powiódl i brak jest wspomaganego pliku VIDEO_TS.info i jeszcze paru innych ale sprawdzalem sa wiec juz nie wiem co robic prosze o pomoc uzywam win con. 5.6 full i do wypalenia nero i daje oczywiscie dvd-video
tido78 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2005, 22:49   #44
Calibra is the best!!!
 
Avatar użytkownika Jerry from hell
 
Data rejestracji: 06.07.2004
Lokalizacja: Trzebinia
Posty: 314
Jerry from hell zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@kaerzet - ustaw w ustawieniach 1 DVD a nie 2
@fafer - Chcesz dobrą jakoć to kup oryginał A swoją drogą to śmieszą mnie jakieś "płacze" o jakość filmu. Jak z divx'a robisz DVD to czego oczekujesz? To tak samo jak z mp3 nagrywasz audio. na sprzecie za 400zł nie widzisz różnicy ale włącz to na czymś czego cena zaczyna się tak od 10 tys zł. Zobaczysz o czym mówie.
@afikr - poszukaj na strychu A na poważnie to za darmo to nic nie ma Szukaj dalej. Widocznie źle szukasz
@tido78 - prawdopodobnie żle przenosisz te pliki do nero. Przenies cały katalog VIDEO_TS
__________________
Calibra..... i wszystko jasne :-)


Jerry from hell jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2006, 17:03   #45
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.08.2006
Posty: 2
eloelo1553 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wink

Cytat:
Napisany przez Jerry from hell

po1. Sciągnij z netu i zainstaluj 2 programy. Pierwszy to winavi video converter i drugi ffdshow (a skąd to sie domyśl) Pamiętaj że winavi musi być "pełna wersją"

.

Mam pytanie. Mógłby ktoś podać linki do tych programów, bo nie wiem skąd ściągnąć . Z góry dziękuję.

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 13.08.2006 o godz. 00:14
eloelo1553 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO