![]() |
Cytat:
Uwaga na ffdshow należy zaznaczyc odpowiednie kodeki bo inaczej program kodujący pominie ffdshow i napisów (weżmie sobie Xwida poza ffdshow )nie będzie .Ffdshow ma iterfejs po polsku tylko go zaznacz w Configuration. |
Ja też mam pytanie dotyczące WinAVI Video Converter 6.2
Podczas uruchamiania pokazuje mi się okienko: "The application has detected that the current system has not installed the following engines, or the engines have not been installed correctly. RealMedia Codec 9 or higher " Może mi ktoś wyjaśnić o co tu chodzi, gdyż i tak przerobiłem AVI na DVD i jakość jest taka sama.??? |
Ilość załączników: 1
Probuje tym winavi video converterem przconvertowac i mi taki blad wyskakuje co to jest za blad i jak mozna go sie pozbyc
|
Cytat:
Może i gorsza, nie wiem ale wątpie. Używałem The film machine i dałem se spokuj po 3 godzinach jak wyszedł mi napis ze coś tam zaczyna znowu! A w Winavi to 40 minut i możesz wypalać film DVD. |
mam pytanie jak sie dorzuca napisy do filmu przekonfertowanego ? Bo wypalilem film i wszystko bylo dobrze tylko napisy nie dzialaja czemu? (wersja WinAvi Video Conventer 5.6 czy jest to zla wersja czy trzeba miec inna?)
|
ile wolnego miejsca na dysku trzeba przeznaczyc na konwertowanie w tym programie, bo gdzies przeczytałem że od 6GB do 15GB :|, dajenda napisał że jego cały material po przerobieniu miał 2,55 GB
|
sciagnij sobie nowsze nero (np: nero express)
|
Hej Jerry Wszystko OK do momentu nagrania płytki dvd(+-) Mój Nero nie ma możliwości nagrania DVD Video :( Co mam zrobić żeby zgrany materiał na dysku zapisać na płytkę DVD (Jaki soft?)
|
Nie znam tego softu, ale pewnie nie współpracuje z ffdshow.
|
A nie chcesz wypróbować TheFilmMachine?
|
No przerobilem se wlasnie wczoraj film ,,Reich,, avi -679 MB .Musze powiedziec ze kopia duzo gorsza nie wyszla praktycznie nie ma zmian tylko podczas napisow koncowych jakos tak sie wszstko zlewa .Caly material po przerobieniu ma wielkosc
2,55 GB jest wiec jeszcze sporo miejsca jak by sie chcialo to nagrac na plycie DVD ,moze cos by tam w parametrach poprzestawiac co by zajelo wiecej miejsca i oczywiscie tym samym polepszylo jeszcze efekt koncowy.Musze przyznac ze wielkich wymagan nie mam te wszystkie aviki ktore ogladam na monitorze w rzeczywistosci mi wystarczaja pod wzgledem kopi.Nie wiem tylko jak to bedzie wygladalo na telewizorze sony 25 cali (zwykly juz 10-letni ) .Na jakims swietnym brzmieniu tez mi nie zalezy bo nie mam kina domowego tylko odtwarzacz Samsung SV-DVD50 (VHS i DVD w jednym)wiec glosniki tylko z telewizora. Poradzta cos. Pozdro. |
"Gorsza" to delikatnie powiedziane ;)
|
a jaka jest kopia koncowa przerobionego w ten sposob filmu ,zapewne gorsza niz niz ta z z uzywaniem CCE ?
|
Aha jak ktos lubi Nero vision expres to też można tym programem. Opcje ustawienia w ffdshow takie same a reszta zamiast winavi to nero vision expres. I mozna nagrać do 5godzin (jakieś 3 filmy) na jednej płytce dvd :) i nawet menu mozna sobie zrobić w bardzo łatwy sposób. Jak cos to GG.
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:49. |