Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.01.2005, 22:50   #16
devil003
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.12.2004
Posty: 8
devil003 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Probuje tym winavi video converterem przconvertowac i mi taki blad wyskakuje co to jest za blad i jak mozna go sie pozbyc
Dołączone obrazki
Avi +napisy do DVD. Krok po kroku.-bez-tytulu.jpg 
devil003 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.01.2005, 19:14   #17
marcedro
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.12.2004
Posty: 10
marcedro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja też mam pytanie dotyczące WinAVI Video Converter 6.2

Podczas uruchamiania pokazuje mi się okienko:

"The application has detected that the current system has not installed the following engines, or the engines have not been installed correctly.

RealMedia Codec 9 or higher "

Może mi ktoś wyjaśnić o co tu chodzi, gdyż i tak przerobiłem AVI na DVD i jakość jest taka sama.
marcedro jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2005, 19:48   #18
energetykSA
Bywalec
 
Data rejestracji: 11.10.2004
Posty: 26
energetykSA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Jerry from hell
Może i gorsza, nie wiem ale wątpie. Używałem The film machine i dałem se spokuj po 3 godzinach jak wyszedł mi napis ze coś tam zaczyna znowu! A w Winavi to 40 minut i możesz wypalać film DVD.
A może by tak TMPGEnc wychodzi super . Opisał to ostatni Ekspert 6/2004
Uwaga na ffdshow należy zaznaczyc odpowiednie kodeki bo inaczej program kodujący pominie ffdshow i napisów (weżmie sobie Xwida poza ffdshow )nie będzie .Ffdshow ma iterfejs po polsku tylko go zaznacz w Configuration.
energetykSA jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 16:44   #19
tomzzz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.01.2005
Posty: 11
tomzzz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napisy opoznione

Czesc !
Zrobilem jak kazano tzn. wedlug instrukcji DVD wyszlo jak sie patrzy tylko napisy startuja jakies 3 min. pozniej niz film . Ogladanie tego jest moze i zabawne ale chyba jednak nie o to chodzi ...
Co zrobilem zle?
Tom
tomzzz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 16:58   #20
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomzzz
...napisy startuja jakies 3 min. pozniej niz film...
Co zrobilem zle?
Tom
Sprawdź te napisy w notatniku, może mają ustawione niewłaściwe czasy włączania.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 17:02   #21
tomzzz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.01.2005
Posty: 11
tomzzz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wyglada w edytorze ok np. pierwszy napis startuje 0:36 sek a w wfilmie jakies 3 min pozniej dopiero
tomzzz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 18:17   #22
energetykSA
Bywalec
 
Data rejestracji: 11.10.2004
Posty: 26
energetykSA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ściągnij inne napisy sprawdź je najpierw w np. Windows Media Player- jeżeli używasz ffdshow powinny się tam już wyświetlić razem z filmem AVI
energetykSA jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.01.2005, 23:05   #23
tomzzz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.01.2005
Posty: 11
tomzzz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sciaglem inne napisy i poszlo jak burza od razu w nerovision .Dziekuje za Wasza pomoc.
tomzzz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2005, 22:28   #24
MIETSOFT
Bywalec
 
Avatar użytkownika MIETSOFT
 
Data rejestracji: 06.01.2005
Lokalizacja: Opole
Posty: 54
MIETSOFT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Smile

Witam wszystkich.
Mam taką prozbe małą,mianowicie czy ktoś mógł by być tak uprzejmy i podać ustawienia w ffdshow?
Głównie chodzi mi czy w opcjach kodeków trzeba coś powyłanczać,ja osobiście przy Xvidzie dałem "disable" ale niewiem czy to wystarczy,bo po konwersji filmu (avi oczywiście) w Tempg-plus lub w nero Vission podczas oglądania, napisów niema
Dlatego zwracam się z uprzejmą prozba do szanownych kolegów o pomoc.
Pozdrawiam
MIETSOFT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2005, 23:39   #25
tomzzz
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.01.2005
Posty: 11
tomzzz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Opcje zostawam wszytkie wylaczone, kodeki moga zostac tak jak byly wlacz tylko Subtitels i juz , pamietaj tylko ze film i tekst musza miec te sama nazwe i byc w jednym pliku np:film.avi i film.txt i juz powinno dzialac
tomzzz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 00:14   #26
MIETSOFT
Bywalec
 
Avatar użytkownika MIETSOFT
 
Data rejestracji: 06.01.2005
Lokalizacja: Opole
Posty: 54
MIETSOFT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wielkie i serdeczne dzieki za info.
Już wszystko śmiga jak należy
MIETSOFT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 02:28   #27
dajenda
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2004
Posty: 21
dajenda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czyli mam rozumiec ze jezeli przekonwertuje avika winavi conwerterem na DVD
i ten przerobiony bedzie mial napisy widoczne to jak to wypale na plyte DVD i wrzuce na stacjonarny to napisy tez beda na 100%.
Czy moze sie okazac ze na kompie beda a stacjonarnym nie bedzie??
dajenda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 09:48   #28
KaeRZet
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.10.2004
Posty: 16
KaeRZet w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no ja mam procka durona 800 i robi mi to 2h
KaeRZet jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 09:48   #29
janek129
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.11.2004
Posty: 4
janek129 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
przepraszam czy ktoś wie gdzie mogę znależć full wersjon winavi conwerter bardzo prosze
janek129 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2005, 13:38   #30
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez janek129
przepraszam czy ktoś wie gdzie mogę znależć full wersjon winavi conwerter bardzo prosze
Program jest komercyjny, wiec jesli chodzi o full wersje to wiadomo ......
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.