Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 04.07.2005, 21:47   #196
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam taki problem i prosze ekspertow o pomoc, przerobilem plik avi ktory mial 200 mega programem easy video converter na svcd,vcd i dvd, niewiem czemu ale niedalo sie wybrac poszegolnego ,niewazne, teraz to jest plik mpeg ,i ma ponad 900 mega, chce go nagrac na vcd -kolega ma odtwarzacz dvd do tv ale bez divix i czy bedzie mu takie cos chodzic, i czy mam to nagrac na cdr i jak to mozliwe ze ma 900 mega a jak wrzucam do vcd w nero to ma nieco ponad 200 i czy moge tez fotki odrazu na to nagrac zeby mogl sobie obejrzec, i jakie w ogole formaty moga byc na vcd nagrane zeby odtwarzaly na tym odtwarzaczu co pisalem. np jak sam avi wrzuce to pewnie divixa bedzie potrzebowal .
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.07.2005, 22:25   #197
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
w standardzie VCD nie liczy się pojemnośc pliku tylko jego czas (najwyzej ok 120 minut). Osobiscie nagrywałem pliki ok 800mb na płytke 700mb jako VCD i wchodziło ładnie. czy 900 mb sie zmiesci nie wiem ale skoro nero to przyjmuje to pewnie tak.
Zapewne będzie chodzić to u kolegi jeżeli tylko jego odtwarzacz czyta płyty w formacie VCD wystarczy nagrać na CDr.
Niestety dorzucić do tego tak "luzem" fotek się nie da. Aby je oglądać w VCD trzeba je tam dodać odpowiednimi programami które robią pokaz zdjęć na VCD, ale jeżeli chcesz zmieścić i film w VCD oraz pliki JPG to to się nie uda.

Cytat:
Napisany przez Rokko30
Otóż ściagłem sobie film z netu w formacie avi i chce go nagrać na plytke w Nero ale po dodaniu pliku Nero pokazuje mi info ze nie mozna kodowac pliku, gdyż nie mam wtyczki MPEG4-Decoding i musze ja zainsalowac. Prosze o pomoc co mam zrobic i jak nagrac ten film zeby mi normalnie odpalał na kompie.Pozdrawiam
Zainstaluj wtyczkę
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2005, 23:58   #198
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a jakim programem moge zrobic ten pokaz zdjec na vcd? w nero jest cus takiego ?i jak to sie robi z gory dzieki, koles mi polecil do tego co wczesniej pytalem program dvdrip2 co o tym sadzisz ? mowi ze jakosc lepsza niz w nero a nero mam oryginal najnowsze 6 cos tam
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 09:16   #199
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wisz co powiem Ci, że nigdy nie robiłem ani w DVDrip2 ani w Nero Moimi najlepszymi programami są TMPGEnc oraz The Film Machine z CCE. Możesz sam zrobić sobie mały teścik konwertując kawałek filmiku i potem sprawdzić w czym wyjdzie lepszy. Na moje oko DVDrip będzie chyba właściwszy.

A pokaz zdjęć na VCD uzyskasz przy pomocy programów takich jak InAlbum czy Medi@Show 3.
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 10:33   #200
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
w nero widzialem opcje pokaz slajdow na vcd to chyba moge spokojnie bez obaw robic ?
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 10:44   #201
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli jest taka opcja to nie masz sie co bać
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 19:17   #202
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kurde nagralem koledze na plyte vcd 2 filmy oba avi na vcd i dziala tylko 1 , w czym moze byc problem ,on ma ten model
http://www.sony.pl/ShowProduct.do?si...uct=DVP-NS585P

on mowi ze chodza mu formaty : dvd video,dvd-rw ,vcd, data cd i jpg, a na stronie pisze co innego to ja juz niewiem jak mam i co nagrac ratujcie


tak przerabialem dvdrip i nagralem oba na 1 plyte na emteca cdr, i jeden film ma 5 min a drugi 30 i ten krotki dziala, czy vcd tez musze na dvd np +r nagrywac? , mozesz mi jeszcze powiedziec jak w nero przerabiac z avi na svcd i dvd ? ale tyko dvd bo przerabialem wczesniej programem easy video converter wersja 4 cos tam i bez klucza to przerobil mi na dvd tzn bylo odzielnie dzwiek w pliku i obraz ale byl non stop napis, potem jakas inna wersje sciagnelem ale juz kluczem zrobilem to samo i juz przerabial na wszystko w jednym vcd svcd dvd, mimo ze zaznaczylem dvd dosc to wszystko skomplikkowane , z gory dzieki za rady

Ostatnio zmieniany przez has : 06.07.2005 o godz. 11:17
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 20:26   #203
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na stronie pisze że odtwarza Super VCD a więc wnioskuję z tego, że i VCD odtwarza.
Mówisz że koledze działa jeden film a nie działa drugi. Czy oba przerabiałeś tym samym porgramem ? I na jakich nośnikach nagrywałeś? Znaczenie może mieć też prędkość nagrywania.
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2005, 11:55   #204
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam jeszcze 1 pytanie help mam nero 6 cos tam oryginal i niemoge edytowac pliku audio zawsze sobie skracalem czy cos ,teraz mam nero expres i jak klikalem w duzy napis nero w srodku to mi pisze zebym strone odwiedzil a niedaje mi wiekszych opcji !! ,



z nero juz ok, mam kolejne pytanko bo obiecalem koledze film i nadal go nie nagralem , robilem z avi na svcd programem dvd rip to niby tam konwertowal ale koniec koncow stanol w miejscu i lipa, mozesz powiedzec jak w nero skonwertowac avi na svcd lub np jak zrobie format dvd to musi byc oddziwlnie audio video ,bo 1 program easy video conwerter robi niby na dvd a pisze ze robi na vcd svcd i dvd i jest wszystko w 1 pliku ,i np jak nero nagrywam svcd przerzucam avi to zajmuje ponad 500 mega a normalnie ma 200 czy on juz wtedy to automatycznie zmienia na svcd czy trzeba to konwertowac, bo jak pisalem wczesniej zeby chodzilo w tym odtwarzaczu sonego

Ostatnio zmieniany przez has : 12.07.2005 o godz. 18:42
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2005, 13:07   #205
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Widocznie masz jakąś okrojoną wersję
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2005, 13:44   #206
lolapaloza
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika lolapaloza
 
Data rejestracji: 12.07.2005
Posty: 7
lolapaloza w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pewien problem. Otóz kupiłem sobie dziś film "W imię Ojca" na DVD i po włączeniu filmu jest tylko ścieżka audio i czarny ekran. Domyślam się, że to może być brak jakiegos kodeka, ale pytanie jakiego i jak to sprawdzic. Probowałem GSpotem, ale nie dało rady.
Z filmami w formacie AVI nie ma problemu.
Dodam, ze dzis kupiłem nagrywarke DVD LG GSA 4163B i to właśnie z niej nie ma obrazu. Do odtwarzania filmu uzywam Power DVD.
lolapaloza jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2005, 14:17   #207
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez lolapaloza
Mam pewien problem. Otóz kupiłem sobie dziś film "W imię Ojca" na DVD i po włączeniu filmu jest tylko ścieżka audio i czarny ekran. Domyślam się, że to może być brak jakiegos kodeka, ale pytanie jakiego i jak to sprawdzic. Probowałem GSpotem, ale nie dało rady.
Z filmami w formacie AVI nie ma problemu.
Dodam, ze dzis kupiłem nagrywarke DVD LG GSA 4163B i to właśnie z niej nie ma obrazu. Do odtwarzania filmu uzywam Power DVD.
Zainstaluj decoder Elecard i sprawdź nawet pod Windows Media Playerem.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2005, 16:05   #208
lolapaloza
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika lolapaloza
 
Data rejestracji: 12.07.2005
Posty: 7
lolapaloza w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękuje za podpowiedz. Już sobie poradziłem.
lolapaloza jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2005, 19:13   #209
PAC_ZEK
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.07.2005
Posty: 1
PAC_ZEK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam pytanie dopiero od niedawna mam neta i chciałbym sie dowiedzieć jak połączyć film z napisami tak żeby wypalić go na VCD żeby chodził na odtwarzaczu DVD
PAC_ZEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2005, 19:33   #210
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przy przerabianiu na VCD (np. w TMPGEnc) napisy same się wkleją w film jeżeli użyjesz kodeka FFdshow i zaznaczysz w nim opcję "subtitles" w ustawieniach. Napisy musza mieć dokładnie tą samą nazwę co plik avi aby takie coś zadziałałol
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.