Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 07.02.2005, 20:24   #16
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dr_Henio
znow klapa, kiedy zaczyna konwertowac program sie wiesza i nieodpowiada, instalowalem ponownie ale nic nie daje
A jaki plik dodajesz jako źródło dźwieku ??

Cytat:
ps. nie ma jakiegos programiku do przerabiania na VCD z jednym guziczkiem, KONWERTUJ i tyle? cos prostego jak cep
Jest np. WinAvi Video Converter. Prosta obsługa ale jakośc jest gorsza niż ta uzyskana dzięki TMPGEnc. Zresztą sam spróbuj może spełni Twoje oczekiwania. Oprócz tego darmowy The Film Machine (wykorzystujący Cinema Craft Encoder), wg mnie lepszy od WinAvi.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.02.2005, 13:35   #17
6thomas9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.02.2005
Posty: 5
6thomas9 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to kolejny problem. Po skonwertowaniu filmu z .avi na .mpg chce go wypalić. Gdy wchodze do NERO, wybieram Utwóz Video CD i dodaje plik to pojawia się komunikat, iż dany film nie jest w formacie VCD i potrzebuje skonwertowania. Więc daje OK i NEXT i tak konwertuje, konwertuje aż po skonwertowaniu pokazuje sie kolejny komunikat, że nie ma miejsca na płycie i koniec! Dodam, że film zajmuje 782MB(po skonwertowaniu przez program TMPGEnc)
6thomas9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2005, 14:59   #18
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Robisz to w normalnym Nero czy Express albo Vision Express? I czy tworzysz menu do tego filmu ?? (bo menu też coś zajmuje )

Edit:
Może to być też tak, że Nero podczas konwersji tego pliku zwiększy jego wielkośc i dlatego potem nie chce go nagrać. Spróbuj taki myk:
Ten plik mpg co masz (po konwersji TMGEnc) wrzuć do programu VCDEasy (on nie powienien mieć problemów z jego przyjęciem). Ten program zrobi ci obraz płyty VCD (nie zajmie to długo, kilka minut) i potem dopiero ten obraz wypal w Nero (plik->nagraj plik obrazu).

Być może (nie jestem tego pewien) Nero ma problemy z przyjęciem tych plików VCD tworzonych właśnie z innym bitrate (poprzez zmieszczenie filmu dłuższego niż 120 minut na płycie 700mb). Też ostatnio to zauważyłem na nowej wersji. Jak będe miał czas to potestuję to ale ten myk z VCD Easy u mnie się udał.

Ostatnio zmieniany przez sc0rpi0 : 08.02.2005 o godz. 17:37
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2005, 20:38   #19
6thomas9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.02.2005
Posty: 5
6thomas9 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Powiedzcie mi prosze jak zmienić rozmiar obrazu w filmie w VCDeasy Bo po przerobieniu pliku z .avi na MPEG-1 układ obrazu jest OK - panoramiczny. A po przerobieniu w VCDeasy pliku na obraz płyty film jest na całym ekranie. Jak zmienić, żeby był panoramiczny? Z góry dziękuje za odpowiedź ))
6thomas9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2005, 12:10   #20
damian_1989
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.02.2005
Posty: 2
damian_1989 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Gdy chce zmienic dzwiek z .mp3 na .wav wyskakuje mi jakis blad, robi sie tak zawsze przy wiekszych plikach. Czy jest to wina porgoramy czy moze dzwiek jest za dlugi??

Ostatnio zmieniany przez damian_1989 : 20.02.2005 o godz. 18:28
damian_1989 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2005, 13:38   #21
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli HeadAC3he sprawia Ci kłopoty możesz użyć do tego celu Be sweet. Działa na tej samej zasadzie i jest wciąż ulepszany. Ale chyba nie musisz mp3 na wav zmieniać. Dawałeś demux do *ac3 ?
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2005, 13:49   #22
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie miałem co robić i dodałem poradnik odośnie przerabiania na VCD przy pomocy The Film Machine. Chyba łatwiejszego softu do VCD nie znajdziecie. Obsługa banalna i pewnie poradnik mało przydatny, no ale dla tych naprawdę poczatkujących może się przyda.
Screeny do niego, jak ktoś chce są w angielskim poradniku ze strony oficjalnej programu.

Poradnik dodany na 1 stronie w pierwszym poście.

Pozdro
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2005, 12:49   #23
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmm a moze ktos podac linka zeby sciagnac to MVCD (PAL.......) to co jest dokladnie tam podane w tym przewodnikubo ja sciagnolem jakies KVCD -ULBR 352x288 i nie wiem czy to tez mozna dac POMOZCIE!!!!!
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2005, 12:57   #24
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Krzychu89
352x288
Przecież to właśnie PAL,
NTSC byłoby 352x240.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2005, 15:51   #25
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wogole panowie mam problemy z dzwiekiem w filmie... chce przeksztalcic sobie shreka 1 i nie ma bata przeksztacilem ale nie ma glosu w filmie:/ moze pomoc?? a sprawdzalem w virtualdub i nie bylo dolby ac3 tylko mp3
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2005, 15:53   #26
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pomocy... mozecie napisac co jest?? co zle zrobilem albo pokolei co mam zrobic zeby byl ten dzwiek w filmie??;/ PROSZEEEEE WAZNE
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2005, 19:03   #27
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ładuj osobno audio, wczesniej oczywiscie musisz je zdemuxowac do osobnego pliku.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2005, 21:59   #28
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kurcze jak zdemuxowac?? ja sie na tym nie znam pomocy!!!! kurcze prosze o szybka odpowiedz i poprowadzenie mnie jak to zrobic!!
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2005, 22:28   #29
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Załaduj film do VirtualDubMod i daj Streams -> Stream list -> Demux i w ten sposób zrzucisz audio z filmu do osobnego pliku.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2005, 18:09   #30
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no no dzieki dzieki.. juz prawie jestem blisko tylko w jeszcze jedno:/ w tym MPEG settings nie mam zakladki audio:/ nie wiem jak zrobic zeby byla?? pomozcie prosze was bardzo!!!
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.