Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 28.02.2005, 18:10   #31
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzwiek juz osobno zaladowalem i dalej nie ma tej zakladki audio:/ POMOCY!!!
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.02.2005, 18:30   #32
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jaki dźwięk załadowałeś ?? Wav czy inny ??
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2005, 21:40   #33
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zaladowalem format mp3 poniewarz taki mi sie zrobil jak zdemuxowalem virtualdub wiec co dalej:/
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2005, 15:04   #34
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spróbuj go przejechać do wav w BeSweet.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2005, 22:40   #35
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kurcze pomozcie.... skad moge sciagnac ten program?? ;/ podajcie dokladnego linka i jak przerobic w tym programie dzwiek?? i to juz bym chyba wszystko zrobil jakbym to wiedzial wiec prosze o szybko odpowiedz!!! dzieki z gory pozdrawiam!!!!
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2005, 23:01   #36
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Krzychu89
dzwiek juz osobno zaladowalem i dalej nie ma tej zakladki audio:/ POMOCY!!!
A 'Stream type' nie masz czasami ustawione na 'Video only'?
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 19:04   #37
BLADE Trinity
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 1
BLADE Trinity w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kiedy przerabiam film metodą pierwszą film nie ma dzwięku a nie ma go w formacie ac3.
Kiedy przerabiam fim metodą 2 zostają tylko jakieś pliki i plik z samym dzwiękiem.
Proszę niech ktoś odpisze.
BLADE Trinity jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 19:47   #38
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no wlasnie... opiszcie jak to jest z tym dzwiekiem bo ja juz tez sie poglubilem... mam dzwiek mp3 daje go osobno przerabiam film i dzwieku nie ma wiec jak go przerobic albo gdzie cos ustwaic??POMOCY!!!!
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 20:27   #39
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Często się zdaża, że nawet jeżeli dźwięk jest w mp3 to trzeba go i tak osobno ładować do TMPGEnc ponieważ czasami otrzymujemy po przeróbce film bez dźwięku. Dlatego ja robie to tak, że przerabiam go do wav (powiedzmy np. w BeSweet) i potem wczytuje do TMPGEnc.

Cytat:
Kiedy przerabiam fim metodą 2 zostają tylko jakieś pliki i plik z samym dzwiękiem.
Poszukaj pliku tfm_muxed_file_00.mpg - to jest gotowy plik z dźwiekiem i obrazem.
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 21:27   #40
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no dobra dzieki .... ale najpierw jakbys mogl lub mogla... podac dokladnego linka gdzie mozna to sciagnac i jak pozniej w tym programie przerobic ten dzwiek.. prosze Cie o to bardzo ja jestem cienki w tym a musze pare filow przeksztalcic... WAZNE PROSZE!!!
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 22:07   #41
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Oto strona programu: http://dspguru.doom9.net/. Ściągnij BeSweet GUI + BeSweet. Następnie w programie tym najpierw wyszukujesz plik MP3, a potem zaznaczasz w opcjach, że chcesz go przerobić na wav. Wszystko zamieściłem na screenie.

1. Wczytujesz plik input
2. Znajdujesz ścieżkę do pliku
3. Zatwierdzasz, że ma to być plik mp3
4. OK
5. Klikasz na zielony przycisk i odczekujesz swoje

P.S Nie "ona" tylko "on" Ta pani w Avatarku to tylko obiekt mojego pożądania
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
AVI -&gt; VCD [poradnik]-zmiana-rozmiaru2.jpg  

Ostatnio zmieniany przez sc0rpi0 : 02.03.2005 o godz. 22:12
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2005, 08:40   #42
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak naciskam to mp3 to wav to wyskakuje mi okienko select BeSweet.exe hmmmm no to szukam tego BeSweet.exe daje tam to.. to gasi mi sie te okienko i koniec.. i nic nie robi:/
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2005, 17:09   #43
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
elooo co teraz mam zrobic... jak naciskam zielony przycisk czyli mp3 to wav to wyskakuje mi okno ze mam znalesc besweet.exe no to szukam daje ok i sie gasi i koniec... i tak wkolko:/ POMOCY!!!
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2005, 19:51   #44
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm... u mnie tylko jak wciskam zielone "mp3 to wav" , wybieram później lokalizacje BeSweet i pozniej znów daje na zielony przycisk i działa.

Jeżeli BeSweet coś Ci szwankuje to może spróbuj starego ale jarego Head Ac3he, wysyłam go w załączniku. Wczytujesz w nim tylko w source file ten twój plik mp3 a w destination miejsce gdzie ma być zgrany i dajesz OK.
Dołączone pliki
File Type: rar headac3he-0.23a.rar (410.0 KB, 102 oglądane)
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2005, 14:00   #45
Krzychu89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.02.2005
Posty: 16
Krzychu89 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmm znowu mam problem w tym headAC3 bo jakis blad mi wyskakuje w polowie...:/ ehh juz nie wiem co robic:/
Krzychu89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.