![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.07.2005
![]() |
AVI2DVD, konwersja
Witam. Chciałbym tym programem przygotować film do odtwarzania na stacjonarnym odtwarzaczu. Kilka divx-ów z dzwiękiem AC3 udało mi się poprawnie zrobić.
Problem pojawił się z filmem którego ścieżka dzwiękowa jest zapisana w formacie DTS. Poprostu ten program nie potrafi jej przekonwertować do formatu ac3. Chciałbym się zapytać specjalistów czy możliwe jest wyodrębnienie strumienia audio z filmu, jego konwersja ( w tym przypadku DTS > AC3 ) i z powrotem połączenie ścieżki dzwiękowej z filmem ? Jeśli tak, to czym ? Narka ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możliwe. Poszukaj na forum - temat był ostatnio poruszany.
Możesz też zerknąc na Hypercube Transcoder http://hypercube.is.dreaming.org/ oraz zapoznać się z artykułem http://www.cdrinfo.pl/artykuly/20to51/strona6.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Dałem spokój z tym filmem, ale mam teraz inny problem. Mianowicie większość filmów nie daje się przerobić tym AVI2DVD ( raz problem z dzwiękiem, raz z obrazem i tak na zmianę ) , więc chciałbym się dowiedzieć jaką wersję polecacie, obecnie używam 0.3.1 Beta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
A czy w nim dodajesz również napisy ? Bardzo mi na nich zależy. Kiedyś używałem wersji 2.57, ale ona tylko encoduje do mpeg ale nie tworzy struktury plików DVD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
A czy film zrobiony tym sposobem ( bez menu ) będzie w formie katalogu VIDEO_TS czy jako obraz płyty ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Zrobiłem tak jak pisałeś, czyli przekodowałem film, wrzuciłem go do DVDAuthorGUI
ale nie mogłem zmienić frameratu. Był ustawiony na sztywno na 29.97. No i płytka chodzi w komputerze bez żadnych problemów, ale w odtwarzaczu stacjonarnym DVD obraz przycina. Poza tym napisy są za wysoko. Jak sobie z tym poradzić ? EDIT: Z pierwszym to się chyba pośpieszyłem, wystarczyło przed dodaniem obrazu zmienić na PAL ![]() Ale z napisami nadal jest problem, jakiej czcionki używasz ? CZy możesz podac mi swoje ustawienia które masz w zakładce extras>add subtitles ? Ostatnio zmieniany przez krzynek1 : 21.09.2005 o godz. 09:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
A czy napisy przerabiasz Grzegżółką czy bezpośrednio ten typ kodowania wystarczy ?
Aha, będe próbował rozbijać film na obraz i dzwięk, a następnie oddzielnie je przygotowywać i mam pytanie odnośnie dźwięku. W jakim formacie oprócz *ac3 mogę dodać je w DVDAuthorGUI ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
Panowie widzę, że macie dużo czasu i cierpliwści skoro bawicie się tymi programami. Ja jeśli chcę przerobić DivX-a na DVD(mpeg2) używam WinAvi. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jakość nie będzie idealna, ale mi zależy na czasie. Jak chcę nagrać kilka filmów na jedną płytkę DVD używam DVDLAB PRO. Według mnie jest rewelacyjny. Trochę skomplikowany ale jak się go pozna to naprawdę spoko. Robi naprawdę extra authoring. Trzeba podejść do tematu spokojnie. Przecież i tak z DivX-a nie uzyskamy jakości oryginału DVD.
![]() |
#13 | |||
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie mi się teraz dostanie od wszystkich maniaków DVDLab'a ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Zależy mi na jakości. Zdaję sobie sprawę,że z divx-a nie będzie jakości DVD, ale staram się, aby taka konwersja wypadała jak najlepiej.
Dobrze, że AuthorGUI obsługuje polskie ogonki bo np. do AVI2DVD trzeba było kombinować z Grzegżółką. Ale jeszcze chciałem się dowiedzieć o tym dźwięku. Chodziło mi o konkretny format w jakim mogę tworzyć dźwięk do DVD, czyli czy może np. być to WAV stereo czy może zawsze musi to być ac3 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |