Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 14.04.2005, 20:55   #1
swirol
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.04.2005
Posty: 12
swirol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question avi2dvd --- problem

przy konwersji filmu za pomocą programu AVI2DVD Filmu avi do dvd z wklejaniem dodatkowej ścieżki napisów podczas kompresji video pojawia sie blad o nastepujacej treści


# Avisynth Script Made By Avi2Dvd
AviSource("C:\Documents and Settings\Wojtek\Pulpit\Taxi.2004.DVDRiP.XViD-KJS.(Osloskop.net).avi", false)
ConvertToYV12()
LanczosResize(720,260,0.0,0.6)
AddBorders(0,110,0,110)


moze ktos pomoc??

__________________
swirol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.04.2005, 22:57   #2
ocobiega
Bywalec
 
Data rejestracji: 17.10.2004
Posty: 66
ocobiega zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jaki encoder wybrałeś? Czy dzieje się tak zawsze, niezależnie od wybranego encodera?
Polecam używanie CCE, u mnie działają wszystkie oprócz NuEnc.
To co przytoczyłeś to zawartość skryptu avs i na moje oko wygłąda ok jak dla filmu w ntsc.
ocobiega jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.04.2005, 23:29   #3
swirol
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.04.2005
Posty: 12
swirol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
uzywałem Quenc ale gdy uzywam innych tez dzieje sie tak samo prosze pomozcie



UPDATE: przed momentem probowałem jeszcze raz CCE i wyskoczyło coś ze zła rozdzielczosc. Moze to pomoze w rozwiazaniu sprawy
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
avi2dvd --- problem-blad.gif  

Ostatnio zmieniany przez swirol : 14.04.2005 o godz. 23:48
swirol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.04.2005, 23:39   #4
ocobiega
Bywalec
 
Data rejestracji: 17.10.2004
Posty: 66
ocobiega zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przykro mi nie znam rozwiązana problemu, jedyne co przychodzi mi do głowy to źle zainstalowany Avisynth. Może zainstaluj jeszcze raz albo wybróbuj inna jego wersję.
ocobiega jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.