![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.07.2005
![]() |
Bitrate a pliki m2v, mpv
Jak zbadać bitrate w plikach m2v lub mpv.
Kompiluję film w DVD Maestro i zgłasza mi problem o błędach z przepełnieniem bufora w wyniku zbyt wysokiego bitrate. Objawia się to lekkim "zacinaniem" filmu w kilku miejscach. Czy znacie jakiegoś progsa do zbadania i zmniejszenia bitrate w takich plikach? Wyjaśniam, że niekiedy nie mogę przekonwertować avi lub rmvp do postaci przyswajalnej przez dvdmaestro, więc konwertuję do dvd i wyciągam z vobów film vobeditem. Pomóżcie. Pozdro. Student1 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Bitrate sprawdzisz w PowerDVD z tym że, będzie podana wartość najwyższa z całego pliku.
Jeśli chodzi o max bitrate w DVD nie może on przekroczyć magicznej liczby 9,8Mb/s z dźwiękiem. Co do zmniejszania, każde zmniejszenie bitrate'u powoduje stratę jakości, tak więc jeśli przerabiasz filmy z *.avi to ustaw np: 6Mb/s i najlepiej ze zmienną jakością (VBR) Ja używam do tego celu programu DVD2SVCD + CCE i nie narzekam na jakość. Nie pytaj mnie jednak o program DVD Maestro nigdy się nim nie bawiłem, dlatego Ci nie pomogę. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.07.2005
![]() |
No i jest odpowiedź - max bitrate jest u mnie z dźwiękiem prawie 9.9Mb/sec. Stąd wierzgnięcia DVDMaestro. Ale on mimo wszystko dokończy robotę, a np DVDLabPro - zgłasza problem i kończy.
Cała rzecz wynika stąd, że czasami trafia mi się dobry film avi, ale zrobiony tak jakoś dziwnie, że muszę dokonywać cudów konwersji aby w końcu uzyskać m2v. Jeżeli tenże ma zbyt wysokie bitrate no to kupa. Stąd moje pytanie. Ale znalazłem VirtualDubMod, który przyjmuje m2v. Poeksperymentuję. Dzięki za podpowiedź. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|