![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
![]()
Free Your Mind ...
Dobra, od początku - jak już nieraz pisałem na forum, stary kopier to stary kopier ... a jeśli trzeba nauczyć się dryfowania w trochę inny sposób to receptory nie odbierają odpowiednich bodźców ![]() Do rzeczy więc. Może mnie ktoś oświecić jak prosto wykonać dobrą kopię bezpieczeństwa filmu na DVD (przeczytałem tyle różnych opisów, że się pogubiłem) ![]() Tylko tak logicznie, prosto (jak krowie na rowie) ![]() Czy w dalszym ciągu najpopularniejszą metodą (jak czytałem jakiś czas temu) jest SmartRipper połączony z IfoEdit czy też wybiera się coś innego, co w efekcie końcowym przy niewielkim nakładzie sił pozwala cieszyć się świetną kopią filmu na płytach DVD -/+ R/RW ... Naprawdę się pogubiłem w tych wszystkich tutorialach - strasznie jest zacząć. Ale w końcu wierze, skoro kopiuje wszystko na CD, to DVD jest małą zmianą. OK, więc serdecznie proszę o oświecenie ![]()
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// Ostatnio zmieniany przez matteo : 06.08.2004 o godz. 14:17 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.07.2002
![]() |
Polecam www.doom9.org i Metode Big3 (najlepiej ta pierwsza wersje - duzo mniej klopotliwa..)
Na poczatku wydaje sie skomplikowane - ale to sa ustawienia kttore musisz dac jak pierwszy raz instalujesz programny - potem kwestia backupu plyty to 10 klikniec.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Albo DVD2DVDR z CCE opisany na forum (instrukcja Gelo_5). Mimo pewnych watpliwości userów i długiego czasu działania, dla większości daje dobre wyniki. Tryb only movie bez menu. poczytaj przyklejony wątek. Jest długi ale warto.
Przy krótkich filmach (do 100-120) minut możesz podziałać Instant Copy albo DVD Shrinkiem. Jabba |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Big3 jest jednak nieco skomplikowaną metodą. Zawsze można zacząć od DVD ReBuilder'a (rewelacyjny kawałek softu).
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
Sciagnij sobie DVD Shrinka, sam za ciebie wszystko zrobi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.08.2004
![]() |
![]()
DVDShrink, jeden z najlepszych i najprostszych, program nie stwarzający problemów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Indywidualista
![]() |
Póki co zacząłem SmartRipperem, ale skoro Shrinka polecacie
![]() Jeszcze mógłby mi ktoś na szybko wytłumaczyć, albo dać jakiś namiar na informacje jak bezpiecznie ciąć materiały (i ew. nieszczęsny menu'sy) z płyt wiekszych niż 4.3GB? Bo jeszcze do tego nie doszedłem, co prawda kopia bezpieczeństwa Kill Bill vol1 wyszła mi na DVD+RW bardzo ładnie - ale zawsze lepiej wiedzieć więcej. Będę wdzięczny za info ![]() BTW: Poniżej screen. W opcjach mam przestawić Stereo na 5.1? Czy jeszcze coś pobuszować po opcjach trzeba?
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// Ostatnio zmieniany przez matteo : 03.08.2004 o godz. 18:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
dla dokładnego "cięcia" filmu klikasz na 'Set start/end frames' Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
Indywidualista
![]() |
![]() Cytat:
![]() A przy bonusach, np. jak chce wyciąć bonus #2 i #5 a resztę pozostawić to jak je wytne to reszta materiału złoży się ładnie w całość czy trzeba dokonać jeszcze w Shrinku jakichś manipulacji? Może jeszcze coś byś mógł mi napisać co dobrze wiedzieć? BTW: Jeszcze jedno, jak np. w menu mam wywiady i je wytne z kopii to w menu wyboru jakos da je sie wyciac, czy najczesciej sie zostawia tak jak jest? Z góry dziękuje ![]()
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|