Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.11.2004, 00:32   #1
pablo.kr
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.09.2004
pablo.kr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cinema craft encoder

mam problem tego typu że gdy przerabiam plik avi na dvd encoderem cce 2.50 to proces encodowania zostaje przerwany przez program gdzieś około 30% działania . dodam tylko że trwa to około godziny więc wiecie jakie to denerwujace jak po godzinie kodowania komputer się po prostu wyłącza. koniec świata.
pablo.kr jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.11.2004, 21:52   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
więcej danych pliz...
Stary 22.11.2004, 17:38   #3
pablo.kr
Nowy na forum

robię wszystko wg Twojej instrukcji przerabiania filmów AVI na DVD . Po WCZYTANIU skryptu AVS robię wszystko tak jak jest to w instrukcji krok po kroku.Zmieniałem kilka razy CCE 2.50 odinstalowałem i instalowałem w inny folderze coraz to inną wersję z coraz to innego żródła z takim samym skutkiem nieraz zrobi 30% neraz 10% i wyłączy mi się komputer.Wczoraj wieczorem zainstalowałem znowu jakiś tam kolejny CCE 2.50 z jakimś crackiem i przy MULTIPASS VBR znowu to samo.Przestawiłem na ONE PASS VBR I poszła całość nareszcie, ale znowu na przerobionym bbrazie pokazał się wstrętny niebieski napis CINEMA CRAFT ENCODER.Mam jeszczeproblem z plikiem audio, otóż mój film ma audio MP3. Przerobiłem go programem AC3MACHINE na plik AC3(przynajmniej tak mi się wydaje)i wtedy gdy przenoszę ten mój utworzony AC3 na ikonkę z tym facetem to nie tworzy mi się żaden nowy plik tylko jakaś notatkaże coś tam się zrobiło.a plik z AC3 pozostaje niezmieniony i nie daje się wczytać do DVD MAESTRO. Acha i jeszcze jedno podczas odpalania DVD MAESTRO pokazuje się komunikat "REAL TIME PREVIEW FUNCIONALITY WILL NOT BE AVAILABLE BECAUSE NO DECODERS HAVE BEEN DETECTED (0x410a0011). Może mam złe programy CCE i dvd maestro.może ktoś się zlituje i prześle mi na maila dobrze działające programy. pablo.kr@interia.kr

Ostatnio zmieniany przez pablo.kr : 22.11.2004 o godz. 17:44
Stary 22.11.2004, 21:28   #4
grzes07
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 21.10.2002
grzes07 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cce

witam

kliknij na ponizsze strony mozna tam wlasnie znajdziesz odpowiedz na twoje problemy, ale czy jest sens przerabiac mp3 na ac3?

http://www.divx.howto.pl/modules.php...ft+encoder+cce

http://www.divx.howto.pl/modules.php...owpage&pid=101

http://www.divx.howto.pl/modules.php...ft+encoder+cce

http://www.divx.howto.pl/modules.php...ewtopic&t=3225

http://www.divx.howto.pl/modules.php...rocesor+athlon

pozdrawiam
grzes07 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2004, 22:09   #5
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pablo.kr
robię wszystko wg Twojej instrukcji przerabiania filmów AVI na DVD . Po WCZYTANIU skryptu AVS robię wszystko tak jak jest to w instrukcji krok po kroku.Zmieniałem kilka razy CCE 2.50 odinstalowałem i instalowałem w inny folderze coraz to inną wersję z coraz to innego żródła z takim samym skutkiem nieraz zrobi 30% neraz 10% i wyłączy mi się komputer.Wczoraj wieczorem zainstalowałem znowu jakiś tam kolejny CCE 2.50 z jakimś crackiem i przy MULTIPASS VBR znowu to samo.
to zapewne nie wina CCE tylko twojego systemu i/lub kompa - może masz podręconego i pamięci nie wyrabiają albo jakiś konflikt zachodzi podczas kodowania. zajrzyj do Dziennika Zdarzeń i zobacz czy tam nie ma jakiś kompunikatów o błędach. jak są to bedzie można coś poradzić...

Cytat:
Napisany przez pablo.kr
Przestawiłem na ONE PASS VBR I poszła całość nareszcie, ale znowu na przerobionym bbrazie pokazał się wstrętny niebieski napis CINEMA CRAFT ENCODER.
masz wersje trial a te logo to jedno z ograniczeń...

Cytat:
Napisany przez pablo.kr
Mam jeszczeproblem z plikiem audio, otóż mój film ma audio MP3. Przerobiłem go programem AC3MACHINE na plik AC3(przynajmniej tak mi się wydaje)i wtedy gdy przenoszę ten mój utworzony AC3 na ikonkę z tym facetem to nie tworzy mi się żaden nowy plik tylko jakaś notatkaże coś tam się zrobiło.a plik z AC3 pozostaje niezmieniony i nie daje się wczytać do DVD MAESTRO.
źle to robisz... chodzi o kolejność czynności - trzeba uważnej czytać poradnik
poza tym jak zwykle dodam, że AC3Machine daje kiepską jakość AC3. pisałem czym go zastąpić....

Cytat:
Napisany przez pablo.kr
Acha i jeszcze jedno podczas odpalania DVD MAESTRO pokazuje się komunikat "REAL TIME PREVIEW FUNCIONALITY WILL NOT BE AVAILABLE BECAUSE NO DECODERS HAVE BEEN DETECTED (0x410a0011).
brak ci kodeka do podglądu projektu - jest na mojej stronie.
Stary 22.11.2004, 23:15   #6
pablo.kr
Nowy na forum

przyznam szczerze że zaczyna mnie to troszkę przerastać.powoli zaczynam mieć tego dość.a ja chciałem mieć tylko kilka filmów na stacjonarny odtwarzacz DVD.niestety to nie dla mnie. nawet nie umię zainstalować CINEMASTER DECODER.Nie mówiąc już o jakimś DZIENNIKU ZDARZEN o którym nawet nie wiedziałem.pomocy tracę zmysły
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: