Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2005, 16:15   #1
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zmiana rozdzielczości

Witajcie. Czy jest jakiś prosty sposób na zmianę rozdzielczości pliku dvd-video z 352x576 na 704x576. Wiem, że nie zmieni to jakości i zwiększy "wagę" pliku, ale jest mi to potrzebne.Niestety mimo że wcześniej zadałem już to pytanie nikt nie chce mi pomóc. Pozdrawiam.
superrrmario jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2005, 21:06   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez superrrmario
...Wiem, że nie zmieni to jakości...
Obawiam się, że zmieni... Pogorszy. Każde rekodowanie obniża jakość niestety.

Opcję umożliwiającą realizację tego ma np. TMPGEnc Xpress. Z tym, że ten program nie przyjmuje bodajże bezpośrednio DVD-Video, więc musiałbyś rozłożyć VOBy na strumienie(np. Vobeditem), w Xpressie przerobić mpega i złożyć wszystko do kupy np w ifoEdit. Tylko pytanie po co?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.09.2005, 21:38   #3
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Serdeczne dzięki Reetou. Jak zwykle dzięki Twoim radom wybrnąłem z kłopotów. To są archiwalne nagrania ze starych kaset VHS z lat 80-tych (dzieci w pieluchach itp.). Zgrywalem to na stacjonarnej nagrywarce. Płyta przyjmuje dokładnie 2h28s kaseta 120 min. potrafi mieć nawet 2h7min. Jak brakowalo płyty zmieniałem pod koniec nagrywania rozdzielczość w nagrywarce. Teraz to porządkuję i dzięki Tobie jestem w stanie to połączyć. Przy 240 liniach w VHS różnice jakości są niewidoczne. Pozdrawiam. Mariusz
superrrmario jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: