Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.02.2006, 17:38   #1
rboost
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.02.2006
rboost w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bład nagrywania po programie WinAvi

Witam wszystkich !
Moj problem polega na tym ze po przekonwertowaniu avi + napisy (za pomoca ffdshow) do formatu dvd programem WinAvi converter niemoge nagrac plyty w formacie dvd ://
Zrobilem wszystko idealnie tak jak bylo opisane w poradniku na tym forum . Pozniej wlaczam Nero start smart daje "wypal pliki Dvd video" wzucam tam caly folder z vobami poczym gdy daje nagraj dostaje error od nero "Test zgodnosci plikow Dvd nie powiodl sie ! dvd video moze nie dac sie odtworzyc !
czy chcesz kontynuowac ?" raz dalem tak i no niestety nie dalo sie go odtworzyc w stacjonarnym dvd :/ zmarnowalem juz 4 plyty zeby nagrac ten film i dupa ://

Win Avi utworzyll mi pliki na dysku takie jak :
katalog Dvd_0 a w nim VTS_01_1.VOB , VTS_01_1.VOB.nav , VTS_01_2.VOB , VTS_01_2.VOB

Totalnie niewiem w czym tkwi problem ehh na ogol przerabialem filmy virtual dubem itd ale to trwa za dlugo :// Moze ktos pomoc ??

edit:przeczytalem ze moze to byc przez brak plikow ifo i vup , zrobilem wszystko programem ifoedit i teraz w nero wyskakuje mi blad "relokowanie plikow nie powiodlo sie ..." > i znowu niewiem co to

Z gory dzieki za pomoc i sorka za bledy

Ostatnio zmieniany przez rboost : 13.02.2006 o godz. 18:02
rboost jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.02.2006, 00:53   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
VTS_01_1.VOB.nav - ten plik nie należy do struktury, pewnie to jakiś plik przejściowy. Wszystko wskazuje na to, że proces konwersji nie został ukończony (choćby brak plików ifo).

Nie wyrzucił Winavi jakiś błędów przy konwersji?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2006, 13:44   #3
alien666
kewlarowy serwomechanizm

Data rejestracji: 10.11.2004
alien666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
winavi lubi sobie czasem wygenerować bardzo ciekawe błędy, których nijak nie można naprawić.
sam swego czasu używałem tego programu ale gdy zaczęły się jaja, że wogóle nie łapał poniektórych filmów dałem sobie spokój.
polecam VSO divx to dvd, jets to bardzo prosty programik, po polsku i jeszcze nie zdarzyło mi się aby wynikowy obraz dvd został niepoprawnie wygenerowany.
w progamie tym jest wiele opcji dotyczących nawet regionu, napisów......nic tylko zassać i używać. polecam

ps. a w nero zamiast wypalać kompilację dvd video możesz tak samo stworzyć data dvd ale wcześniej musisz stworzyć dwa katalogi audio_ts i video_ts(w tym drugim masz wwszystkie pliki dvd)
Stary 14.02.2006, 17:03   #4
gula95
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.02.2006
gula95 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
WinAvi

To tak jak przekonwersowalem film do DVD-video za pomoca WinAvi i chcem go nagrać na DVD żeby odtwarzał go stacjonarne DVD posiadam Manta Emperor. Właczamm nero exspress i nagrywam plyte DVD z danymi
wklejam te dwa foldery i nagrywam z predkoscia 8x a moje DVD stacjonarne nie chce odtworzyć tego pliku. Czy cos robie nie tak?
gula95 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2006, 18:19   #5
alien666
kewlarowy serwomechanizm

Data rejestracji: 10.11.2004
alien666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
może problemem są płyty lub prędkość nagrywania, bo z tego co wiem manta łyka wszystko
Stary 15.02.2006, 18:25   #6
gula95
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.02.2006
gula95 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wsumie na innym DVD ta plytka chodzila a u mnie na mancie to nie
ale dzieki
gula95 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: