Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.10.2004, 15:44   #1
robertd83
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.10.2004
Lokalizacja: Wronki
Posty: 15
robertd83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Błąd podczas przerabiania avi do dvd

Podczas przerabiania filmu avi do dvd programem The FilmMachine i kodekiem Cinema Craft Encoder 2.50 SP w pewnym momencie wyskakuje mi taki blad jak widac na zdjeciu.Co nalezy zrobic zeby on nie wyskakiwalZ czym on jest zwiazany?
Z gory dzieki za info!
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-jjjjjjjjj.gif  
robertd83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.10.2004, 15:45   #2
robertd83
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.10.2004
Lokalizacja: Wronki
Posty: 15
robertd83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam jeszcze log z programu The FilmMachine:

--------------------------------------------------------
- 2004-10-25 06:09:41
- AVI to DVD conversion
- The FilmMachine version 1.3
--------------------------------------------------------
Initializing.
Initializing finished.

--------------------------------------------------------
- 2004-10-25 06:09:43
- Free on drive E: 22,89 GB
- Creating and Merging Subtitles
--------------------------------------------------------
Writing E:\dvd\TFM_Subtitle_File.ssa
Saving Subtitle File

--------------------------------------------------------
- 2004-10-25 06:09:44
- Free on drive E: 22,89 GB
- Audio Extraction
--------------------------------------------------------
Extracting audio from AVI file
Audio extraction finished.

--------------------------------------------------------
- 2004-10-25 06:10:37
- Free on drive E: 22,80 GB
- Audio Conversion
--------------------------------------------------------
Executing BeSweet DLL. Commandline:
-azid( -L -3db -c normal -s surround2 -g max ) -ota( -fs 48000 ) -shibatch( --rate 48000 ) -ac3enc( -b 224 )
Audio conversion finished.


--------------------------------------------------------
- 2004-10-25 06:27:47
- Free on drive E: 22,65 GB
- Video Encoding using Cinema Craft Encoder SP 2.50
--------------------------------------------------------
Executing Cinema Craft Encoder.

TFM_Project_File.ecl found
TFM_Project_File.ecl encoding started at 06:27:51
Creating TFM_Video_Info_File.vaf
Creating TFM_Enc_Video.mpv
TFM_Project_File.ecl encoded at 15:25:24
Encoding finished

--------------------------------------------------------
- 2004-10-25 15:25:27
- Free on drive E: 22,60 GB
- Video PullDown
--------------------------------------------------------
PullDown is working in the background.....
Video PullDown finished.

--------------------------------------------------------
- 2004-10-25 15:25:33
- Free on drive E: 22,58 GB
- Creating DVD compliant files
--------------------------------------------------------
Mplex is multiplexing the video and audio stream.....
mplex version 2.0.0 (2.2.3 $Date: 2004/01/13 20:45:26 $)
File E:\dvd\TFM_PU~1.MPV looks like an MPEG Video stream.
File E:\dvd\TFM_EN~1.AC3 looks like an AC3 Audio stream.
Video stream 0: profile 8 selected - ignoring non-standard options!
Found 1 audio streams and 1 video streams
Selecting dvdauthor DVD output profile
Multiplexing video program stream!
Scanning for header info: Video stream e0 (E:\dvd\TFM_PU~1.MPV)
VIDEO STREAM: e0
Frame width : 720
Frame height : 480
Aspect ratio : 4:3 display
Picture rate : 29.970 frames/sec
Bit rate : 9800000 bits/sec
Vbv buffer size : 229376 bytes
CSPF : 0
Scanning for header info: AC3 Audio stream 00 (E:\dvd\TFM_EN~1.AC3)
AC3 frame size = 896
AC3 AUDIO STREAM:
Bit rate : 28672 bytes/sec (224 kbit/sec)
Frequency : 48000 Hz
SYSTEMS/PROGRAM stream:
rough-guess multiplexed stream data rate : 10236200
target data-rate specified : 10080000
++ WARN: Target data rate lower than computed requirement!
++ WARN: N.b. a 20% or so discrepancy in variable bit-rate
++ WARN: streams is common and harmless provided no time-outs will occur
Run-in Sectors = 89 Video delay = 13019 Audio delay = 0
New sequence commences...
Video e0: buf= 237568 frame=000000 sector=00000000
Audio bd: buf= 16384 frame=000000 sector=00000000
STREAM e0 completed @ frame 336.
robertd83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2004, 14:55   #3
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Masz Athlona?
Albo poszukaj łatki na CCE 2.50 SP (poszukaj na googlach "vaf corruption patch") albo CCE Patcher'a (to już raczej na sieciach P2P)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2004, 14:57   #4
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to się nazywa "CCE 2.50 CRC patch"
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.10.2004, 15:46   #5
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
to się nazywa "CCE 2.50 CRC patch"
i jeśli się nie mylę, powinno byc się jeszcze znajdować w przyklejonym wątku o DVD2DVD-R
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2004, 01:01   #6
robertd83
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.10.2004
Lokalizacja: Wronki
Posty: 15
robertd83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
Masz Athlona?
nie mam athlona mam durona
robertd83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2004, 12:07   #7
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W tym przypadku to akurat bez różnicy (powinienem raczej zapytać czy masz AMD Ten CRC patch powinien pomóc (albo CCE 2.67.0.27+ o ile dobrze pamiętam)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2004, 16:04   #8
robertd83
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.10.2004
Lokalizacja: Wronki
Posty: 15
robertd83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry

Cytat:
Napisany przez ideJ
Ten CRC patch powinien pomóc
patch narazie pomaga , ale nie bede sie cieszyl na zapas bo udalo mi sie przerobic z dwoch filmow jeden i jest git
ale drugi przerobil sie ale jakos tak dziwnie bo powstal tylko jeden plik *.vob i w dodatku mial tylko 600mb , a jak odpalilem film to obraz byl ale do pewnego momentu bo dalej byl obraz czarny i u gory bylo cos napisane czerownymi literami avisynth ale dokladnie nie napisze tobie co bylo bo juz go skasowalem , ale moze kojazasz cos?
robertd83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 13:55   #9
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jedyne co kojarze to fakt, że ten czerwony napis na czarnym tle oznacza problem ze skryptem AVS (coś się wykrzaczyło)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 17:09   #10
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
Jedyne co kojarze to fakt, że ten czerwony napis na czarnym tle oznacza problem ze skryptem AVS (coś się wykrzaczyło)
tak, i w takim komunikacie podane jest w której linii jest błąd...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 17:16   #11
robertd83
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.10.2004
Lokalizacja: Wronki
Posty: 15
robertd83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
w takim komunikacie podane jest w której linii jest błąd...
no i jak bede wiedzial w ktorej lini jest blad to co mam dalej zrobic z tym?
__________________
...::H@:::...
robertd83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 17:18   #12
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zinterpretować i poprawić
np. podać dobrą ścieżkę dostępu albo zmienić zły parametr...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2004, 07:28   #13
robertd83
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 22.10.2004
Lokalizacja: Wronki
Posty: 15
robertd83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
zinterpretować i poprawić
a wiec to jest kounikat nastepujace tresci:
"AVIsource autodetected :couldn`t open file
Error code:2
(e:\dvd temp\TFM_avisynth_script_file.avs, line4 "
z tego co sie rozczytalem to chodzi o skrypt *.avs i jest blad gdzies w lini 4 , a tak wyglada skrypt podczas przerabiania filmu:
"
# 4:3 encoding
Import("C:\Program Files\The FilmMachine\AviSynth\ResampleAudio.avs")
LoadPlugin("C:\Program Files\The FilmMachine\VSFilter.dll")
AviSource("E:\DVD temp\TFM_Merged.avi", false)
TextSub("E:\DVD temp\TFM_Subtitle_File.ssa")
ConvertToYUY2()
LanczosResize(720,336,0.0,0.6)
AddBorders(0,72,0,72)
ResampleAudio(44100)
"
Prosilbym o pomoc co zrobic z tym bledem
__________________
...::H@:::...
robertd83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2004, 16:21   #14
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A pliki TFM_Subtitle_File.ssa i TFM_Merged.avi są w podanych w skrypcie miejscach?
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.