![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2004
![]() |
Sonic Scenarist napisy ntsc
Witam
Mam problem z dodawaniem napisow w sonic scenarist do filmu ntsc (fps23.976) . Po dodaniu polskich napisow (MaestroSBT) ktore sa zsynchronizowane z filmem w programie sonic scenarist wszystkie nawet orginalne napisy nie sa zsynchronizowane. Wszystko skopiowalem z plyty przy pomocy DoItFast4U! i skrypt zrobiony reautoristem po dodaniu polskich napisow. Wczesniej wykonalem pare kopi dvd bez dodawania napisow i bylo ok. WinXP SP2 ,Sempron 2800+, 512mb |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Pogrzeb we właściwościach ścieżek i skoryguj ustawienia DROP/NON-DROP (sprawdź jak jest ustawione to w .SST). Która to wersja Scenarista? Ewentualnie podejrzyj ReStream'em czy DoPulldown co jest w nagłówkach ścieżek video.
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witaj
Dzieki za odpowiedz . Zainstalowalem wlasnie Scenarist 2.7xxx Problem z calkowita desynchronizacja zniknal . Pojawil sie nastepny niewyswietla mi np. KilBill vol2 ostatnich dwoch linijek napisow orginalnych i dodanych i przesuniete sa o 2s w prawo. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
Reautorist 1.0 obcina je i nie ma ich w skrypcie co jest tego przyczyna lub co z tym zrobic ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Czy trzeba jakos specjalnie konfigurowac DoItFast4U! zeby scenaid dzialal poprawnie ?
Scenaid wywala jakis blad podczas generowania skryptu ze czegos tam brak. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Procedure Name: WriteBMPData
Module Name: ScriptGenerate Error Number: 13 Error Description: Type mismatch Error Source: ScenAid Error Line: 157 Call Stack: WriteBMPData --> ScriptGenerate GenerateData --> ScriptGenerate GenerateScriptFile --> ScriptGenerate ExecuteBuild_Click --> Form1 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
DIF4U nie potrzebuje żadnej specjalnej konfiguracji (z tego co wiem).
Coś masz pecha (albo Kill Bill v.2 jest tak jakoś kaprawo wydany )Z powyższego mogę się tylko domyślać, że coś złego się dzieje w trakcie zapisu bitmap (brak miejsca? -- no wiem, że to trywialne ale nie zaszkodzi się upewnić). Może spróbuj odznaczyć napisy w DIF4U. DIF4U i tak je zripuje do .sub i .idx (to jest format VobSub'a). Jeśli uda Ci się wszystko zaimportować do Scenarist'a to przy pomocy SubResync (z pakietu VobSub) możesz wyeksportować z .sub/.idx potrzebne Ci napisy bezpośrednio do formatu .sst. Jedyna 'trudność' to ręczne import napisów w Scenarist'e.
|
|
![]() |
|
|