Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.03.2006, 13:15   #1
iras-i-dwa
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.03.2006
Posty: 3
iras-i-dwa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
brak dźwięku na DVD z pliku vob

Problem:

Mam plik vob
Przerabiam go programem DVD Wise , za pomocą którego przygotowuje wypalenie gotowej płyty DVD. Programik tworzy mi folder VIDEO_TS a w nim wszystkie potrzebne pliki. Folder AUDIO_TS też utworzył ale nie ma w nim żadnych plików. Efekt: Płytka gra ale nie ma dźwięku.
Co robić?
iras-i-dwa jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.03.2006, 13:23   #2
Zagraj
Warszawa Ursus
 
Avatar użytkownika Zagraj
 
Data rejestracji: 27.02.2006
Posty: 93
Zagraj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z tymi folderami to prawidlowo... Wszysko znajduje sie w folderze Video_TS
A co do dzwieku to byc moze film jest nagrany w systemie dzwiekowym ktorego twoj odtwarzacz nie obsluguje np DTS
Zagraj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.03.2006, 16:23   #3
iras-i-dwa
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.03.2006
Posty: 3
iras-i-dwa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Zagraj
Z tymi folderami to prawidlowo... Wszysko znajduje sie w folderze Video_TS
A co do dzwieku to byc moze film jest nagrany w systemie dzwiekowym ktorego twoj odtwarzacz nie obsluguje np DTS

Niezupełnie. Tak przygotowany projekt zanim wypalę sprawdzam na DVDPlayer czy wszystko jest wporządku - no i nie jest. Nie ma fonii . Pozatym sam program DVD Wise umorzliwia podgląd projektu i tam jest tylko fonia przy menu - natomiast w samym filmie brak głosu.

Jeżeli wiesz jak wypalić voba i nie miałeś takich problemów to napisz jak ty to robisz. moze soft nie ten.

A co do odtwarzacza to mam Mante Prince - więc napewno nie w tym problem
iras-i-dwa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2006, 11:56   #4
Zagraj
Warszawa Ursus
 
Avatar użytkownika Zagraj
 
Data rejestracji: 27.02.2006
Posty: 93
Zagraj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powiem szczerze ze w takim razie nie wiem. Ale sprawdzilem kilka filmow ktore mam na dvd i we wszystkich folder Audio_TS jest pusty. Stad moja wersja ze byc moze wlasnie chodzi o system dzwiekowy. Patrzylem ze Prince 2 ma soft 1.5 do wgrania aby odtwarzac DTS i wydaje mi sie ze jedynka tego nie obsluguje. Nawet by to pasowalo bo menu nie jest w DTSie wiec gra a sam film juz nie. Ale to tylko domysly oczywiscie. Wiem tez ze nie wszystkie programy na PC obsluguja DTS. Kiedys pozyczylem kolezance Tozsamosc Bornea nagrana w DTSie i nie miala dzwieku wlasnie na Prince-ie ani na PC, a u mnie dudni az milo. Ale specem nie jestem wiec to tylko moje gdybanie
Zagraj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2006, 12:26   #5
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Taaaa... i to jest własnie tak jak się bierze za przeróbke VOBów jako plików bez chwili zastanowienia w programach o wątpliwej reputacji sądząc, że to wszystko załatwi...

Mnie osobiscie wcale nie dziwi, ze nie ma dźwięku, zdziwiłbym sie gdyby był.

Jakos nie mam nastroju na analizę techniczną czemu tak się dzieje, ale ja bym to zrobił tak:

rozmuksowałbym tego VOBa w VobEdit na osobne audio i video po czym wprowadziłbym to do programu do authoringu tak jak sie to robi po ludzku (osobno audio, osobno video), dorobił menu i zmuksował w całośc.

Zakładając, że ten VOB w ogóle ma audio to opisany powyżej sposób na pewno zadziała.

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2006, 15:58   #6
iras-i-dwa
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.03.2006
Posty: 3
iras-i-dwa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki Dzięki - chyba macie rację z tym DTS , bo próbowałem z innym vobem i mi wszystko gra.
iras-i-dwa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2006, 16:09   #7
Zagraj
Warszawa Ursus
 
Avatar użytkownika Zagraj
 
Data rejestracji: 27.02.2006
Posty: 93
Zagraj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no problemo
dowiedz sie czy nie ma jakiegos nowego softu do prince'a i moze bedzie po problemie, gorzej jezeli takowego nie ma... pozostaje wtedy zmiana odtwarzacza dvd...
Zagraj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.