![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2005
![]() |
Witam serdecznie! Mam następujący problem. Konwertuje film Divx programem "DVD2SVCD" do postaci DVD z dzwiękiem stereo, następnie nie wypalam go bezpośrednio na płytę bo chce przekonwertować dzwięk do formatu 5.1 lub Soraund w postaci AC3, uruchamiam AC3Machine ładuję do niego plik dzwiękowy rozkodowany przez DVD2SVCD i konwertuje go w AC3 np 5.1, po etapie konwersji składam wszystko w DVD Maestro i wypalam na płycie, wszystko przebiega bez błędów. I problem się pojawia gdy chcę go odtworzyć na kinie domowym, obraz ładnie idzie bez błędów a niema dzwięku jest cisza
odtwarzacz pokazuje system pro logic, odtwarzacz działa na pewno bo inne filmy kupione chodzą normalnie. Dodam że na komputerze dzwięk jest normalnie słyszalny tak samo na innym DVD domowym zwykłym, nie na kinie.Prośba o pomoc co może być przyczyną braku dzwięku.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Czy te 'inne' filmy mają dźwięk pro logic bo jak tak to nie mam pojecia oco chodzi
ale jak nie maja to pewnie ten odtwarzacz wysyła dźwięk na wyjscie cyfrowe i z tąd brak dźwięku, może w menu tego Dvd jest opcja za to odpowiedzialna i da się to przekierować na wyjscie analogowepozdrawiam ps. ups nie spojżałem na wiek tego posta sorki |
|
|
|
![]() |
|
|