Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 29.12.2005, 14:26   #16
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jasne bo to reż MPEG2 i też tak będzie też o tym pisałem - zrób z tego VOBy BO TO JEST FORMAT DO DVD i czas będzie płynął normalnie

Druga rzecz to wina audio (zapewne - gdyż jak pisałeś rekodowałeś plik) puść ten zmuksowany MPEG2 znowu przez ProjektX powinien to poprawić - zdemuksuj normalnie, lub użyj programu delaycut i daj fix CRC errors lub insert silence dla audio.
Lub - gdyż piszesz że coś łączysz z przeróbki z DivXa - wypada to na połączeniu wych fragmentów - to też jest możliwe gdyż zapewne plik po kodowaniu z DivX a plik po kodowaniu z satelity ma inną kolejność półobrazów (obrazów) i/lub inny dźwięk. Wtedy też może w tym miejscu program zgłupieć, jakkolwiek sam strumień MPEG2 będzie się muxował (jako tako)

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2005, 16:04   #17
dayus
Bywalec
 
Data rejestracji: 22.03.2004
Posty: 55
dayus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie. Blad tkwił w ost. procesie rekodowania. W tym poradniku, musi byc gdzieś. Z rekodowalem ten plik ponownie wg. ustawień podanych na Doom9 i wszystko jest OK. Po multiplexowaniu w MPEGTools (TMPEGENC) plik MPEG2 jest juz normlanie widziany w PowerDVD i nic go nie stopuje (VOBów nie robiłem)

A te kawałki DIVX'a to chodzilo o inną sprawę. Poniewaz chce umiescic 3 kolejne częsci filmu na jednej DVD. 2 pierwsze czesci mam w DIVX'ie, a ostatnią mam z DVB.
dayus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 23:51   #18
dayus
Bywalec
 
Data rejestracji: 22.03.2004
Posty: 55
dayus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z tym owyzje juz se poradzilem, jest OK!
Teraz mam nowy problem z AVS.

Czy ten skrypt jest, ok? Bo TMPEGENC nie chce mi go wczytac (wywala,ze jest nieobsługiwany):
Kod:
AviSource("franekcz1.avi")
BicubicResize(720,400)
AddBorders(0,88,0,88)
dayus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 17:59   #19
Indianin23
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Indianin23
 
Data rejestracji: 28.08.2004
Posty: 7
Indianin23 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD Lab Pro

Witam :cool:
JA tez zgrywam filmy z satelity (progDVB) na dysk twardy a powstałem mpeg2 poddaje obróbce. Czasami bywa ze mam cos, co nie wymaga żadnych ciec. Wiec daje od razu mpega do DVD Lab Pro tam program dzieli po załadowaniu automatycznie na dwa pliki jeden z audio drugi wideo. Ścieżkę audio kompresuje do formatu AC3 za pomocą wtyczki „AudioAC3.tsp”
I robię swoje własne DVD. Program informuje mnie tylko ze rozdzielczość jest inna niż standardowe DVD i ze niektóre odtwarzacze tego mogą nie odtworzyć, ale na tych, co próbowałem to zawsze wszystko śmigało. Pojawił się jednak jeden problem. Ostatnio DVD Lab Pro robi mi płytki DVD bez głosu !!!! Nie wiem o co chodzi wszystko robię tak jak zawsze nie wyskakuje żaden dodatkowy komunikat a dźwięku w filmach nie ma. Co ciekawe jest w meni ale jak tylko odpale film to cisza.
Wie ktoś co to może być?

Pozdrawiam wszystkich a w szczególności tych użytkowników, którzy maja do tego cierpliwość, bo Ja przy tych pseudo mpeg2 z satelity tracę już cierpliwość!!!!
Indianin23 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 23:43   #20
dayus
Bywalec
 
Data rejestracji: 22.03.2004
Posty: 55
dayus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z tymi skryptami se poradzilem, juz mam wszystko OK.

Ale teraz znów mi dzwiek ucieka.
Przy pliku z DVB wszystko poszlo jak z platka. A teraz zaczely sie schody.

[Przeróbka divx->mpeg2]
W virtualdub - save wave file
besweet konwersja do mp2-audio
tmpegenc reencoding do mpeg2
mutiplex w tmpegenc->mpeg tools

i ost. dzwiek ucieka, dlaczego?
dayus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.