![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
pgcedit - help
Mój odbiornik satelitarny z twardym dyskiem nagrywa filmy w rozszerzeniu *.vid. Muszę potem przekonwertować te pliki za pomocą programu DVR-Studio do formatu dvd lub zdemuksować do audio i video. I tu zaczynają się schody, plik video jest ok , ale po zdemuxowaniu pliku audio w rozszerzeniu *.mp2 żaden program do authoringu nie potrafi dać sobie z nim radę. Adobe Encore dvd próbował transkodować dźwięk mp2 do AC3 , ale wtedy plik ten był odtwarzany chyba z 10 razy szybciej, pędził jak oszalały. Ale gdy od razu przekonweruje film programem DVR-Studio do formatu dvd wszystko jest ok. Więc mam kilkadziesiąt dokumentów z National Geographic w formacie DVD i fajne menu zrobione Photoshopem. Jak to teraz wszysko połaczyć żeby miało ręce i nogi. Słyszałem, że można zrobić to programem pgcedit tylko nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Za pomoc z góry dziękuję.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie pomyli***322;e***347; programu z TMPGEnc DVD Author v.3?
![]() Je***347;li nie, to w PGCEdit masz opcj***281; New DVD. P***243;***378;niej importujesz poszczeg***243;lne odcinki poprzez opcj***281; "Import VTST Titles" oraz menu (musi by***263; w formacie DVD-Video) 'Import Menu'. P***243;***378;niej jeszcze tylko r***281;czna modyfikacja pre/post/cell commands w VMGM, VTSM i VTST ***380;eby to wszystko trzyma***322;o si***281; kupy i gotowe... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Do momentu importowania odcinków i menu szło mi całkiem gładko, ale reszta to dla mnie czarna magia. Czy może istnieje jakaś instrukcja krok po kroku?
Próbowałem coś zrobić z Pre/post/cell commands w VMGM, VTSM i VTST , ale nic mi nie wychodzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wydaje mi si***281;, ***380;eby kto***347; napisa***322;a***322; instrukcj***281; krok po kroku do Twojej p***322;ytki
![]() Musisz stworzy***263; sterowanie do swojej p***322;yty. Opisy komend znajdziesz TU .. albo zmie***324; program... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|