Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.12.2007, 21:16   #1
Jacente
Bywalec

Data rejestracji: 03.10.2004
Jacente ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
pgcedit - help

Mój odbiornik satelitarny z twardym dyskiem nagrywa filmy w rozszerzeniu *.vid. Muszę potem przekonwertować te pliki za pomocą programu DVR-Studio do formatu dvd lub zdemuksować do audio i video. I tu zaczynają się schody, plik video jest ok , ale po zdemuxowaniu pliku audio w rozszerzeniu *.mp2 żaden program do authoringu nie potrafi dać sobie z nim radę. Adobe Encore dvd próbował transkodować dźwięk mp2 do AC3 , ale wtedy plik ten był odtwarzany chyba z 10 razy szybciej, pędził jak oszalały. Ale gdy od razu przekonweruje film programem DVR-Studio do formatu dvd wszystko jest ok. Więc mam kilkadziesiąt dokumentów z National Geographic w formacie DVD i fajne menu zrobione Photoshopem. Jak to teraz wszysko połaczyć żeby miało ręce i nogi. Słyszałem, że można zrobić to programem pgcedit tylko nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Za pomoc z góry dziękuję.
Jacente jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.12.2007, 21:48   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A nie pomyli***322;e***347; programu z TMPGEnc DVD Author v.3?

Je***347;li nie, to w PGCEdit masz opcj***281; New DVD. P***243;***378;niej importujesz poszczeg***243;lne odcinki poprzez opcj***281; "Import VTST Titles" oraz menu (musi by***263; w formacie DVD-Video) 'Import Menu'. P***243;***378;niej jeszcze tylko r***281;czna modyfikacja pre/post/cell commands w VMGM, VTSM i VTST ***380;eby to wszystko trzyma***322;o si***281; kupy i gotowe...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2007, 22:44   #3
Jacente
Bywalec

Data rejestracji: 03.10.2004
Jacente ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Do momentu importowania odcinków i menu szło mi całkiem gładko, ale reszta to dla mnie czarna magia. Czy może istnieje jakaś instrukcja krok po kroku?
Próbowałem coś zrobić z Pre/post/cell commands w VMGM, VTSM i VTST , ale nic mi nie wychodzi.
Jacente jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2007, 22:59   #4
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie wydaje mi si***281;, ***380;eby kto***347; napisa***322;a***322; instrukcj***281; krok po kroku do Twojej p***322;ytki

Musisz stworzy***263; sterowanie do swojej p***322;yty.

Opisy komend znajdziesz TU

.. albo zmie***324; program...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: