![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.09.2005
![]() |
VCD, mpg - problemy
Sorki za tak banalny temat na takim forum, ale jestem kompletnie zielona w temacie video, a im więcej czytam tym mniej rozumiem
![]() Mam 2 problemy: 1) Od niedawna mam neta i ściągnęłam sobie koncert w formacie avi, 690 MB kodowanie: DivX 5.0,MP3 192Kbps, rozdzielczość 720x576 i chciałabym sobie nagrać na płytę za pomocą Nero. Nie wiem czy zrobić utwórz VCD czy po prostu normalnie nagrać bez kombinowania, bo komletnie się na tym nie znam i nie wiem o co chodzi ![]() 2) Drugi koncert mam w formacie mpg. Jest opisany tylko w taki sposób: "RipDVD CVD_Music" i za cholerę nie mogę tego w niczym odtworzyć ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz sorki za takie laickie pytania Ostatnio zmieniany przez sonne : 18.09.2005 o godz. 21:31 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Ad1. Nie ma żadnego sensu konwertować tego do VCD lub SVCD skoro ne masz stacjonarnego odtwarzacza DVD. Nagraj na zwykłą płytke CD i to powinno Ci wystarczyć.
Ad2. Myślę, że Media Player Classic powinien sobie z tym plikiem poradzić. Pozdrowienia Salem PS Co to jest format VCD i SVCD : Cytat:
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Salem : 19.09.2005 o godz. 05:29 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.09.2005
![]() |
Dzięki serdeczne Salem
![]() ![]() ![]() |