Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.08.2005, 05:46   #1
malin50
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.06.2005
malin50 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Czas wyświetlania się napisów

Witam.
Mam kolejne pytanie. Przerobiłem Film z DIVXa na DVD, dodałem napisy. Mam jednak problem. Wyświetlają sie one za krótko. Gzie można wydłóżyć czas ich wyświetlania? Czy można zrobić to tak że przedłóży mi czas wszystkich wierszy, czy trzeba robić to ręcznie?

Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.
malin50 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.08.2005, 16:21   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Musisz obrobić napisy w formacie tekstowym - dopasuj czas wyświetlania do Divxa, którego przerabiałeś. Opcję regulacji czasu wyświetlania napisów ma np. Subedit, czy Subtitle Workshop.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.08.2005, 09:46   #3
malin50
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.06.2005
malin50 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Napisy w formaci divx wyświetlają mi się dobrze. Czas ten skraca się drastycznie gdy przerobię to wszystko do formatu dvd. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Czy da się tak przerobić te napisy żeby czas wyświetlania w DVD był taki sam jak w DIVXie? Jesli tak to czy trzeba przerabiać ręcznie każdą poszczególną linie, czy jakiś program zczyta mi czasy DIVXa i przerobi te DVD? Próbowalem coś zdziałać w Subtitle Workshop ale on mi jakoś sam skraca czas wszystkich lini i do tego ten czas jest jednakowy dla wszystkich (48). Dodam jeszcze że pliki txt by dodać do filmu DVD przerabiam na format srt. Proszę o pomoc gdyż nie mam zbyt wiele czasu na grzebanie w programach.

Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.
malin50 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.08.2005, 11:18   #4
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez malin50
Napisy w formaci divx wyświetlają mi się dobrze.
Bo pewnie korzystasz z playera, który nie interpretuje dobrze czasu wyłączenia napisów, tylko wyłącza je po ustalonym czasie, ustalonym w opcjach programu. Pisałem, żebyś spróbował Subedita. Możesz w nim regulować czas końcowy dla wszystkich napisów (menu Napisy->Zmień czas wyświetlania napisów). Chociaż w Subtitle Worshop też można to zrobić - menu Edycja->Czasy->Automatyczne czasy wyświetlania albo Przedłużenie/skrócenie czasu wyświetlania.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.08.2005, 11:58   #5
zahariash
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.07.2005
zahariash w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
prawdopodobnie npisy .txt masz w formacie:
0:00:13:bla, bla, bla
w ktorym nie ma czasu wyswietlania napisow. wiekrzosc odtwarzaczy progrmowych radzi sobie z tym w ten sposob, ze wyswietla napis prze jakis zadany czas. odtwarzacze dvd juz tak niedzialaja, musza miec czas poczatku i konca. przy konwersji na .srt poszukaj opcji ustawiania czasu wyswietlania napisow i wszystko powinno byc ok.
zahariash jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: