![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.09.2004
![]() |
tmpgenc: avi-->vcd
witam. mam pewien problem... zacznę od początku. mam program tmpgenc, nowe kodeki, jak oglądam film wszystko jest oki. chce go przerobić na vcd żeby można było go odtworzyć w stacjonarnym dvd. laduje profil z tmpgenc, ładuje fim, i tu zaczynają się schody, a mianowicie: (opiszę problem na przykładzie) długośc filmu avi ma 1h 10min, czyli 70 min, na dysku zajmuje ok 600 mb, jednak tmpgenc mi pokazuje, że ten film ma jakieś 300 min i będzie zajmował ok 3gb!!! o co lata, panowie??!! dotychczas wszystko było oki, ale sie zbombało... próbuję inną versję tmpgenc'a ale też to samo, instaluje różne kodeki, pakiety i nic!! <przed zainstalowaniem nowego pakietu, kasuję stary> o co tutaj chodzi?? może mi ktoś wyjaśnić?? co może być tego przyczyną?? czy są inne programy, które przerabiają avi na vcd (mpeg)?? jak tak, to jakie?? proszę o pomoc!!!
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/search.php
słowa kluczowe: o co chodzi szukaj w: (s)vcd wynik: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ghlight=chodzi tmpgenc jest ok!! pozdr.
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
w takim razie w czym problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
Cytat:
![]() przerób ma .wav i zapodaj do tmpgenc - może pomóc a celem odpowiedzi było wskazanie pomocnej opcji "szukaj"
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
tylko że dźwięk jest z pliku .avi, a poza tym wcześniej wszystko było ok...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Wcześniej było ok bo było inne audio,
dźwięk "wydobądź" za pomocą GoldWave albo VirtualDubMod.
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
oki, zrobiłem tak ale przy kompresji do vcd dźwięk się trochę 'rozchodzi'.. jak zrobić żeby był zsynchronizowany
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
No to właśnie cecha mp3-vbr, właściwie to jedyna szansa przerobić to na wav i jego załadować do tmpg.
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
1 film (25fps) udało się zrobić prawie idealnie, minimalny, praktycznie niezauważalny rozjazd.. ale gorzej jest z 23,<cośtam>fps.. tutaj jest całkiem inaczej. najpierw wyciągnąłem wava virtualdubem i porównałem długość filmu (1h31min) do długości wava (1h25min!!) da się jakoś wava wyciągnąć żeby był równy?? albo chociaż czymś zsynchronizować?? prółbowałem też goldwavem ale ten mi wyciąga dłużej i to o wiele, a w dodatku na końcu pojawia się błąd: "Could not write to file. No storage avaiable or device not ready."
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|