![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
eMeSik
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() |
![]()
Czy da się nagrac DVD z jedną scieżką video która posiada kilka ścieżek dzwiękowych które można wybierać w menu DVD ?
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Można, maxymalnie do 8 ścieżek.
![]() |
#3 |
eMeSik
![]() |
W takim razie jak trzeba przygotować menu że można było w nim wybierać te scierzki dzwiękowe. Bo ja potrafie je dodać do filmu, podczas oddtwarzania wybierać ale tylko w opcjach DVD a poprzez menu nie potrafie. POMOCY!!!!
![]() |
#4 |
eMeSik
![]() |
sorry za błey w poprzednim poscie
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Najpierw musisz sie nauczyć robić filmy DVD metodą opisaną na samej górze tego forum - coś o DVD PAL ;PPPp
Wewnątrz tego wątku jest opis robienia menu. Jak go przebrniesz to dodanie kolejnych scieżek dźwiekowych to pestka ;PPPp Ewentualnie możesz użyć prostszej metody przy pomocy TMGEnc DVD Author ale w tym programie możesz zrobić max. tylko dwie ścieżki dźwiękowe i bez napisów - z tym, że nie wiem jak dodać drugą ;PPPp |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eMeSik
![]() |
Ale mi chodzi jak zrobić takie menu w Adobe Encore. Tam potrafie robić menu tylko nie wiem jak zrobić wybór scieżek dzwiękowych i jak zrobić żeby na oddtwarzaczu można było za pomocą pilota zmieniać linki(wgóre lub w duł)
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Na oczy nie widziałem. Czytałem tylko opinię na DVD Digest - potworna kobyła, niestabilna ale o potężnych możliwościach: zrobisz wszystko z DVD-Video a nawet więcej, bo można robić krążki hybrydowe z materiałem DVD-Video + extrasy PC.
Tak więc tak, moższ zrobić to o co ci chodzi na tym programie ale ja ci nie pomogę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2004
![]() |
Witam
Nie robiłem menu wyboru wersji audio, ale kiedyś z poziomu menu stworzyłem wybór napisów (do jakigoś koncertu z tekstami oryginalnymi i przekładem na "nasz"). Zasada postępowania (myślę ![]() Tworzysz menu z butonami np. "polski" i "angielski". Klikasz prawym myszy np. na "polski" , wybierasz "Link to..", w nowym oknie klikasz na "Untitled Timeline" i wybierasz "Chapter1", a na dole tego okna po lewej stronie zmieniasz numer ścieżki audio (np. jeżeli na "Timeline" jako Audio1 masz język polski to tu ustawiasz Audio1). Tak samo robisz z następnymi butonami. W tym przypadku po naciśnięciu butona "polski" odtwarzcz automatycznie zacznie odtwarznie filmu w wybranej wersji audio. Jeżeli będziesz robił menu wyboru napisów, robisz to tak samo lecz wyboru dokonujesz na dole okna po prawej stronie. powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
eMeSik
![]() |
Ale jeśli w Timeline wstawie kilka ścieżek audio?? O to mi chodzi. Czy w takiej sytuacji moge je wybierać z menu??
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2004
![]() |
Następny buton (np."angielski") linkujesz tak samo jak powyżej tylko w oknie "Specyfy Link" zmieniasz na dole okna Audio na 2 jeżeli na "Timeline" masz jako Audio2 wstawioną wersję angielską.
W ten sposób możesz zrobić menu wyboru wersji audio max. z ośmioma ścieżkami audio (osiem przycisków) i/lub 32 wersje z napisami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
eMeSik
![]() |
Achaaaaaaaaa. Ok kapuje. Dzięki wielkie!!!!
![]()
![]() |
#12 |
eMeSik
![]() |
I tym samym kończe tego posta. Nie wiem tylko jak go usunąć??
![]() |
|
|