![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.10.2004
![]() |
Jak zmniejszyć prędkość nagrywania?
Ten temat już gdzieś kiedyś rzucił mi się w oczy, ale nie mogę znaleźć. Chodzi mi o to, że wypalam filmy decrypterem w ten sposób:
minusy x2 plusy x2,4 Nie chcę rozpoczynać dyskusji na temat , czy lepiej szybciej czy wolniej nagrywać( czytywałem różne opinie na ten temat), przyjąłem prędkości j.w. Używam generalnie verbatimów + ( wcześniej paliłem na memorexach -) i te prędkości mogłem ustawić w decrypterze. Teraz kupiłem sony +R (x1-8) i decrypter mimo że ustawiam x 2,4 pali mi je x4 . Mimo że że sony pisze o prędkościach 1-8, Decrypter w opisie pisze takie możliwości : 4;6;8;12. Czy jest sposób aby to zmniejszyć, czy to wynika z biosu? Moja nagrywarka to Nec 3500 a bios 2.18 trpc1. Zapomniałem napisać, że dotyczy to nie tylko sony, i memorexy i verbatimy mimo prędkości minimalnych podanych przez producenta ( x1), palą mi się według najniższej prędkości jaką decrypter wypisuje w opisie tzn. x2; x2,4. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Temat, rzeczywiście wałkowany nieraz, ale w działem "Ogólnie o DVD".
Nie wiem czy jest sens nagrywać wolniej , stwierdzenie "wolniej nie znaczy lepiej", powtórzy pomnie niejeden. Osobiście używam PLATINUM x8 palone x6, TDK x1-8 palone x8, przy tych prędkościach wypala najlepiej. Trzeba samemu potestować i ocenić na jakich prędkościach najlepiej palą się płyty na swojej spawarce. Salem |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|