![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() |
DVD stacjonarne a komputerowe - problem odtwarzania
Mam problem!
Przerobilem material z mDV(720x576 25fps) na mpeg2 (ProCoder1,5) i ustawilem bitrate constans na 6000 przy odtwarzaniu na stacjonarnych DVD obraz dziwnie sie zchowywal bywaly momenty ze odtwarzal normalnie a czasami przyspieszal (szczegolnie w momentach duzej aktywnosci ruchowej na planie, sprawdzone na DVD LG/SONY/Philips) ,dzwiek byl OK. Na odtw. komputerowym to samo nagranie DVD zachowuje sie bez zarzutu /. nagrywalem Nero predkosc 2x material byl krotki ok 35min =1,7Gb / nosnik DVD-R i DVD-RW Verbatim wykorzystane testowo/ authoring w TMPEG enc/ prosze o wskazowki i pomoc w rozwiazaniu problemu / pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Ale w kwestji mDV na DVD to ja G.. wiem. ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
a nie usunałes przeplotu przypadkiem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() |
przepotu nie usuwalem bo w momencie przerabiania na m2p Canopus Procoder byl ustawiony standardowo wybralem PAL,zmienilem czas kompresji (mastering) na dluzszy i zmienilem jakosc dzwieku,pozniej użyłem Tmpeg enc author zrobilem menu i wypalilem x2 na verbatim DVD-RW
Jesli przyczyna jest przeplot to co mam zrobic ? czy moze powinienem zmienic jeszcze inne ustawienia ? a moze problem tkwi na samym poczatku material mDV byl z kamery ktora ma 3CCD a matryca ponad 1megapixl. prosze o pomoc z gory dziekuję ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
kamerkę masz ekstra te 3CCD
![]() absolutnie nie jest temu winna ![]() spr. czy dzieje sie to samo jak podłaczysz TV do kopa i przez TV-out jesli nie to wniosek problem jest w zwiazany z nośnikiem a stacjonarnym DVD ps. co do przeplotu i sprawdzenia czy masz ja uzywam taki programik GSpota i tam jest info ile jest fps i potem w nawiasie cos jeszcze 25.000 (50.000 fields/s) to mamy przeplot 25.000 - nie ma przeplotu Ostatnio zmieniany przez maj3 : 07.10.2004 o godz. 21:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|