![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.09.2003
![]() |
Zacinanie odtwarzania przy zmianie chapterów
Witam,
Zripowałem koncert z DVD9 na 2xDVD5 wg. metody opisanej na necie za pomocą CloneDVD (zostawiając menu na każdej płycie) i wyłączyłem niepotrzebne przyciski w menu za pomocą DVDRemake. Na POwer DVD wszystko chodzi dobrze ale po wypaleniu (próbowałem na 2 nagrywarkach i różnych nośnikach) w czasie odtwarzania całego koncertu przy zmianie każdego chapteru (utworu) obraz i dźwięk się zacina na około 0.5 sekundy. Sprawdzałem też na kilku odtwarzaczach stcjonarnych - wszędzie tak samo... Co to może być i jak to naprawić......? Z góry thx, BJ |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Jakie nagrywarki, jakie nośniki i jaka prędkośc wypalania?
Pozdtr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Nagrywarki: Pioneer 106D i LiteOn 1653
Nośniki: Verbatim Pastel +R z TY i Platinum -R z CMC Predkosc: 2x i 4x próbowałem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
Hmmm.
Nośniki dobre, prędkości raczej też, z tym, że nie polecam x 2 więcej błędów niż x 4. Sprawdzałem KProbe to wiem. Jedyne, co przychodzi mi do głowy to może weź i spróbuj zrzucić ponownie płyte na HDD (chyba, że masz jeszcze zrzut na dysku twardym) i przerobić materiał DVD Shrink z opcją re-autohr (generalnie bez menu). Nagraj dla pewności na DVD RW i sprawdź na stacjonarce. Jak to nie pomoże napisz będę myśłał. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
A może to jest wina CloneDVD? Wczesniej jak zrzucałem DVDFab z DVD9 na 2xDVD5 było wszystko OK ale menu tylko na 1-szej płycie. Da się to poprawić jakimś programem? Jak to zrobić nie korzystając z Cone'a...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
A jakim programem to nagrywałeś?
No i jeszcze, jaki bios w nagrywarkach?
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Bios: najnowszy w obu
Nagrywane: Nero (nowe) i DiscJuggler |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Już doszedłem kto namieszał......
DVDRemake !!! Po wyłączeniu tylko zbędnych przycisków. Mam wersje 1 dysku przed obróbką tym prg. i wszystko jest ok. Jak to naprawić? Mam z 8 płyt na dysku tylko jedną przed obr. DVDRemake a oryginału już nie mam...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
Też mi tak świtało, ale na Remake sie nie znam to wolałem nie pisać nie sprawdzonych rzeczy. Teraz sam wiesz.
Spróbuj użyć DVD Shrink, tak jak napisłem. Minus jest taki, że nie będziesz miał menu na płycie. Poniżej instrukcja. http://www.cdrlab.pl/article_strona_1609_1.html
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2005
![]() |
Nowy DVD Fab zachowuje menu na 1-ej i 2-ej płycie
Bez rzadnych problemów |
![]() |
![]() |
![]() |