Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2006, 17:40   #1
suchyjastrzab
noob
 
Avatar użytkownika suchyjastrzab
 
Data rejestracji: 19.12.2005
Posty: 301
suchyjastrzab zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czym rozbić *vob?

Witam.
Pytanko jak w tytule, czym rozbić plik .vob na Audio_Ts i Video_Ts??
DVD Wise nie chce u mnie działać. Wyskakuje jakiś błąd "16 coś tam"
Wiem, że pewnie było o tym xxx razy, ale jakoś nie mogę znaleść.
Korzystałem z poradnika jaro i tam jest tylko ten nieszczęsny DVD Wise.

Pozdrawiam
suchyjastrzab jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2006, 17:43   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wałszawa
Posty: 38,846
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez suchyjastrzab
Witam.
Pytanko jak w tytule, czym rozbić plik .vob na Audio_Ts i Video_Ts??
DVD Wise nie chce u mnie działać. Wyskakuje jakiś błąd "16 coś tam"
Wiem, że pewnie było o tym xxx razy, ale jakoś nie mogę znaleść.
Korzystałem z poradnika jaro i tam jest tylko ten nieszczęsny DVD Wise.

Pozdrawiam
nie jak rozbić .vob na foldery audio_ts i video_ts to jeszcze chyba nie było...

bo to folder video_ts zawiera pliki z rozszerzeniem .vob
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 17:54   #3
suchyjastrzab
noob
 
Avatar użytkownika suchyjastrzab
 
Data rejestracji: 19.12.2005
Posty: 301
suchyjastrzab zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale ja mam tylko vob`y.
Więc jak to wypalić?
suchyjastrzab jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 18:48   #4
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zrobić pliki IFO Ifoeditem na przykład.

Użyj szukaj - mozesz również przeszukać wśród moich postów - pisałem o tym...

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 19:11   #5
suchyjastrzab
noob
 
Avatar użytkownika suchyjastrzab
 
Data rejestracji: 19.12.2005
Posty: 301
suchyjastrzab zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki 1stwasp , tak zrobiłem i mam teraz plik *.img (dwa razy większy od *.vob) w którego menu kontekstowym jest opcja "burn with DVDDecrypter.
Czy to wystarczy? Czy można jakoś sprawdzić co z tego będzie?
Mam tylko jedną płytkę
suchyjastrzab jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 19:17   #6
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,559
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Img Możesz podmontować w DeamonTools i sprawdzić, czy działa np. w PowerDVD.

Ale i tak coś mi się nie podoba... Obraz img jest na ogół trochę tylko większy od sumy wszystkich VOB, a nie 2x większy. Może się jednak przyznaj co robiłeś i jak
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 19:24   #7
suchyjastrzab
noob
 
Avatar użytkownika suchyjastrzab
 
Data rejestracji: 19.12.2005
Posty: 301
suchyjastrzab zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zamontowałem w Alcoholu i po uruchomieniu w PDVD wyskakuje takie coś
http://micek.no-ip.com/~jastrzab/error001.jpg

O.K. skasowałem tamten plik i teraz po wybraniu opcji "create new ifos"
mam to
http://micek.no-ip.com/~jastrzab/error002.jpg

Co ja robie źle? Normalnie tego vob`a można oglądać, ale szwagier uparł się na płytę.

Ostatnio zmieniany przez suchyjastrzab : 06.01.2006 o godz. 19:46
suchyjastrzab jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 21:20   #8
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Możesz napisać ile masz tych Vob'ów, bo tak po omacku to zanim coś konkretnego z tego wyjdzie to i miesiąc minie, wogóle to skąd te Vob'y masz? zgrywałeś jakiś film, koncert? Sprawdź nowym Gspot'em czy to rzeczywiście jest strumień Video i Audio.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 21:38   #9
sacd
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika sacd
 
Data rejestracji: 18.12.2005
Posty: 102
sacd zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez suchyjastrzab
Zamontowałem w Alcoholu i po uruchomieniu w PDVD wyskakuje takie coś
http://micek.no-ip.com/~jastrzab/error001.jpg

O.K. skasowałem tamten plik i teraz po wybraniu opcji "create new ifos"
mam to
http://micek.no-ip.com/~jastrzab/error002.jpg

Co ja robie źle? Normalnie tego vob`a można oglądać, ale szwagier uparł się na płytę.
Załaduj te vob-y do Nero Vision Express i po sprawie.
sacd jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 22:24   #10
suchyjastrzab
noob
 
Avatar użytkownika suchyjastrzab
 
Data rejestracji: 19.12.2005
Posty: 301
suchyjastrzab zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez PIOTR34
Możesz napisać ile masz tych Vob'ów, bo tak po omacku to zanim coś konkretnego z tego wyjdzie to i miesiąc minie, wogóle to skąd te Vob'y masz? zgrywałeś jakiś film, koncert? Sprawdź nowym Gspot'em czy to rzeczywiście jest strumień Video i Audio.
Voby są dwa.
1. ***vts_01_1.vob - ponad 1GB
2. ***vts_01_2.vob - prawie 1GB
oba z sieci - jest Harry Potter i czara ognia pl
Z tym Gspotem nie wiem o co chodzi.
http://micek.no-ip.com/~jastrzab/gspot001.jpg
suchyjastrzab jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 07:56   #11
suchyjastrzab
noob
 
Avatar użytkownika suchyjastrzab
 
Data rejestracji: 19.12.2005
Posty: 301
suchyjastrzab zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nowe wieści z placu boju.
Użyłem programu DVDAuthorgui.
1. Add file
2. typy plików - mpeg whit NAT packets(*vob itp.)
3. wybrałem voba nr.1
4. zapisz jako->pulpit/h
5. efekt


czyli pełen sukces.

Niestety z vobem nr.2

sprawa wygląda już mniej obiecująco


Czy to znaczy że ten drugi plik jest jakiś lewy? niekompletny, uszkodzony?
Może te voby trzeba jakoś połączyć?
Mam na dysku już ze 20 programów do "authoringu" i nadal qpa.
Pomóżcie proszę, bo to zadanie przekracza chyba moją moc obliczeniową

Ostatnio zmieniany przez suchyjastrzab : 07.01.2006 o godz. 09:38
suchyjastrzab jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 12:37   #12
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,559
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Po pierwsze zmień nazwy plików na: vts_01_1.vob, vts_01_2.vob i zrób jeszcze jedno podjście z ifoEdit i opcja Create ifos.

Jeśli to nie pomoże, spróbuj Vobeditem rozłożyć VOBy na strumienie i zrobić nowy authoring w ifoEdit.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 13:16   #13
suchyjastrzab
noob
 
Avatar użytkownika suchyjastrzab
 
Data rejestracji: 19.12.2005
Posty: 301
suchyjastrzab zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to się porypało do końca. Po zmianie nazwy plik zniknął - tzn. ma wielkość 0. Potem jeszcze coś klikałem ale juz sam nie wiem co - za dużo tych programów jak jedną dobę.
Dzięki wszystkim za pomoc, sporo się nauczyłem.
Biorę się za zasysanie od nowa i pozdrawiam.

P.S.
Jak znam życie, to was jeszcze nawiedze.
suchyjastrzab jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.01.2006, 12:50   #14
sylmar
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.01.2006
Posty: 1
sylmar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam problem z przegraniem z malych plyt (8cm)dvd na jedna wielka, nawet przy zmianie nazw plikow nagrywa tylko jedna ?musze zaznaczyc ze jestem jeszcze zielony w tym temacie
sylmar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.