![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Trust No 1
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
![]()
Hi
Wiem, ze od tego jest BitRate Viewer, jednak pokazuje mi ten sam wynik przed kompresja i po ... :\ jest jakis inny programik, ktory mi poda dokladnie kbps ? dzieki za pomoc. Pozdro. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Ostatnio zmieniany przez maj3 : 25.01.2005 o godz. 19:25 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Trust No 1
![]() |
oka teraz nie wiem co tam trzeba zrobic zeby mi pokazal wyniki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
![]() |
Cytat:
daj e-maila to przesle ver. co czyta vob-y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Trust No 1
![]() |
wielkie dzieki za pomoc
![]() Ostatnio zmieniany przez aL1En : 25.01.2005 o godz. 20:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Trust No 1
![]() |
dzieki dziala, jednak cos mi tu nie pasuje, sprawdzam teraz Star Wars Episode I od kumpla i ma 9800 kbps !?, a kompresowany byl Shrinkiem, nie wiem ile orginal ma bo nie mam, ale mam SW:EP2 i ma tyle samo 9800, wiec cos nie tak, sprwadzalem inny filmek Indiana Jones Poszukiwacze Zaginionej Arki, orginal - 9800 kbps, kompresowalem go CCE 10 pass., sam film, 1 sciezka audio i 8550 wiec tu juz wynik jest dobry jednak nie wiem oco chodzi z tym SW.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
![]() |
mi np. pok 7200
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Trust No 1
![]() |
ale oco chodzi !?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Ta informacja zaszyta jest w nagłówku pliku mpeg2 i zwykle nie ma nic wspólnego z bitrate, a na pewno nie ma nic wspólnego ze średnim bitrate (chyba, że użyliśmy jakiegoś programu analizującego bitrate i zmieniającego nagłówki na podstawie rzeczywistej analizy strumienia mpeg - ProjectX dla przykładu). DVDShrink jako transkoder usuwa tylko pewne informacje, jego zdaniem nadmiarowe, ze strumienia mpeg nie zmieniając wartości w nagłówkach, przez co w wersji oryginalnej i po transkodowaniu masz tą samą wartość... Mało tego jeżeli zrobisz rekompresję materiału mpeg2, np. CCE i ustawisz max bitrate 8Mbps a średni dajmy na to 4Mbps to w nagłówku będziesz miał wpisane 8Mbps... i tak też pokażą jakieś prymitywne pobieżne analizery wyświetlające bitrate na podstawie nagłówku... Spróbuj DVDLabPro, on przyjmuje VOBy i ma tam taki mpeg analyzer, który skanuje plik i pokazuje rzeczywistą watość średniego bitrate i max bitrate. Na pewno działa to dla plików mpeg w ich podtawowej formie (m2v), dla VOBów też powinien zadziałać ale musisz spróbować - tego nie jestem pewien, gdyż sam nie próbowałem... Pozdrawiam!!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Trust No 1
![]() |
no ok, ale nie rozumiem czemu sw (shrink) ma 9800, a indi (cce) 8550 !? me lame ;\
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Ale jak już napisałem to NIC NIE ZNACZY, gdyż nie ma to odzwierciedlenia w rzeczywistości... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Trust No 1
![]() |
acha to takie buty, dziekuje za wyjasnienie :o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
![]() |
@1stwasp
piszesz,że to prymitywne ten gspot to wytłumacz czemu mi na każdym vob-ie pokazuje inną wartość ten gspot przykład z K-19 org |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|