![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2006
![]() |
Mam taki oto problem. Otóż ściągnąłem od kolegi z osiedlowego huba film na dvd (mniejsza oto jaki). Jak się po ten okazało brakuje mi do pełni szczęścia 1 pliku najprawdopodobniej jakiegoś dodatku bo pliki z głównym filmem naturalnie są. Teraz chodzi mi o to aby pozbyć sie tego jednego dodatku z menu tzn. źeby nie było żadnych śladów w tych głównych plikach tj. bup, vob, ts etc. Możliwe że pierwszy odzew bedzie żeby spróbować w dvd shrink ale właśnie program ten nie ładuje mi tego filmu bo brakuje tego jednego pliku. Prosze o pomoc.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
joanna
Data rejestracji: 22.08.2005
![]() |
zmie***324; rozszerzenie *.vob na *.mpeg lub *.avi i nie b***281;dziesz potrzebowa***322; ***380;adnego dodatkowego pliku
|
|
|
#3 | |
|
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
@marcinz33: Ten film w ogóle po nagraniu nie chce się odtwarzać przez brak tego czegoś, czy sie normalnie odtwarza a problemem jest mozliwośc wyboru tego czegoś co trafia w próżnię? Zresztą mniejsza o to. Albo proponuje użyc PGC Edit i wywalic odwołanie do niego z plików IFO - opis znajdziesz na forum, poza tym przy pewnym doprecyzowaniu problemu pomożemy ![]() Albo w IfoEdit wyjmij sobie sam film - on potem stworzy właściwe ifo. Pewnie jeszcze kilka sposobów by się dało wymyślić ale zacznij od tych dwu dla przykładu... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
joanna
![]() |
Cytat:
Pytasz o dowody, weź z półki dowolny film dvd, przekopiuj jeden dowolny vob (bez zadnych innych plików), zmień rozszerzenie i będziesz miał dowód, film odtworzysz w kompie jak normalny avi Tak z ciekawości, zrób mi te uprzejmość i wykonaj doświadczenie, opisz rezultaty
|
|
|
|
#5 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() w jednym vob'ie jest tylko część filmu i nie o to tu chodzi. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
joanna
![]() |
@Ed wiem, ***380;e vob to mpeg, ale czy zmieni***263; rozszerzenie na mpeg czy na avi to film bedzie chodzi***322; (bynajmniej u mnie, nawet przed chwil***261; to przetestowa***322;am). Po drugie to chyba logiczne, ***380;e jeden vob to nie jest ca***322;y film (mowa o standardowej d***322;ugo***347;ci filmu-jakies 90 min i jako***347;ci), przewa***380;nie film sk***322;ada si***281; z kilku vob***243;w.
Moim zdaniem to prostsza droga do tego, by w efekcie film poogl***261;da***263; na stacjonarnym dvd, zmieni***263; rozszerzenie i nagra***263; to np nero jako dvd, a nie dorabia***263; brakuj***261;ce ifo czy nie daj bo***380;e szuka***263; ich jako pojedyncze pliki (raczej ma***322;e prawdopodobie***324;stwo znalezienia ich, bo dvd jak ju***380; sa do ***347;ci***261;gniecia to przewa***380;nie jako obraz p***322;yty). Oczywi***347;cie wiem, ***380;e nie jest to jedyna metoda, ale IMO najprostsza.
|
|
|
#7 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
oczywi***347;cie te voby pakujemy w NERO VISION a nie w nero expres i mamy przynajmniej 4 filmy, no ale co warto
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Najprościej DVD Remake Pro
![]() Trochę trudniej w PGCEdit... Nero
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2006
![]() |
Dzi***281;ki bardzo forumowicze. Jako***347; sobie z tym poradze. Dzi***281;ki za doradzenie software'owe.
|
|
|
|
![]() |
|
|